• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unos PAK-a kod adrese
#76
Meni se jos to nikad nije desilo da mi traze PAK.
Jedino su mi trazili moj PAK kad saljem paket sa otkupninom ali to je bilo pre nego sto su se pocele stampati adresnice jer sam tad sam popunjavao. Sad mi nikad netraze.
 
Citiraj
#77
(29.12.2014 13:08)Guti1 Piše: @emot
@crusaster
Pokusajte onda da pošaljete predmet na adresu Mišarskih Junaka 14
15000 Šabac, a da pritom nemate PAK u podacima kupca.

Kao sto kolega napisa, za sve koji ne razumeju zasto je NEOPHODNO unosenje PAK-a kao obaveznog polja, neka odu u Postu i posalju predmet na datu adresu.
Ako uspeju da posalju a da ne znaju PAK, neka se jave kod mene za nagradu. Smile

Posto im je izgleda lakse to nego da citaju temu.
 
Citiraj
#78
(29.12.2014 13:39)zex_91 Piše: Kod mene u Somboru kad se salje Post Express posiljka netraze PAK jer im program pomocu kojeg stampaju adresnica automatski nadje PAK kad upisu adresu pa se samim tim PAK stampa odma sa adresnicom.
Kod slanja preporucene posiljke ili obicne, neznam jer vec duze vreme nesaljem tako posiljke.

Kako taj program za stampanje nadje PAK kod za ulice kojih ima u beogradu na sedam lokacija i pogodi koja je .
 
Citiraj
#79
(29.12.2014 07:25)sasacv68 Piše:
(29.12.2014 02:18)Emot Piše: Kad saljem pakete Post Ekspresom, kompjuter u posti sam pronadje PAK, kako mesta posiljaoca, tako i mesta primaoca. Na adresnici svakog paketa koji sam poslala ili dobila Post Ekspresom stoji PAK.To nikada nije bio problem. A postoji i postanski broj. Ne razmem zaista zasto se zbog toga dize tolika frka ovde  Hmm ?

Zato sto niste procitali celu temu ! i zato sto ˝automatsko pronalazenje PAK-a kompjuterom˝ - izgleda funkcionise, samo u vasoj posti: Melenci-Rusanda, Zrenjanin, Srbija.  Hmm
Ako to funkcionise samo u posti u mom mestu, a ja zaista ne verujem da je tako, onda je ta posta zaista mnogo napredna.
 
Citiraj
#80
(30.12.2014 03:02)Emot Piše: Ako to funkcionise samo u posti u mom mestu, a ja zaista ne verujem da je tako, onda je ta posta zaista mnogo napredna.

Ne znam da li je ovo želja da se troluje, ili samo potpuno nerazumevanje problema, ali u krajnjoj liniji nije ni važno.

Jedne godine sam radila u gradskom Zavodu za izgradnju na sređivanju katastara. Potom, na biračkim spiskovima u raznim momentima tokom skoro 20 godina. Verujte mi, adrese su toliko nesređene, da su ljudi prijavljeni na nepostojećim adresama, da dobijaju pozive za glasanje i račune na brojeve ulica koji ne postoje, da cele ulice ili delovi ulica nisu unesene u katastar. Kada sam negde sredinom 90tih bila na praksi na terenu (Senjak, šatro elitni deo Beograda) mene i koleginice je zaustavio vozač hitne pomoći i pitao gde može da nabavi planove koje mi imamo, jer oni često ne mogu da nađu brojeve ulica gde su pozvani, jer nemaju pristup ažurnim podacima.

Verujte, pošta radi sve šta može kada su te adrese u pitanju. Međutim, kada čoveku u ličnoj karti piše jedna adresa, a zvanično ta adresa ne postoji u bazi podataka (jer se svašta događa na liniji katastar-vlasnički list-policija) pošta je nemoćna. Ukoliko postoji PAK, kurir može da zna gde da traži to šta traži.

Možemo ludo da se zabavljamo na tuđoj muci, ali hajde onda da otvorimo posebnu temu za to, a ovde da nastavimo da ubeđujemo Limundo da je ta opcija neophodna.
 
Citiraj
#81
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#82
Bitter Lemon, zaista nema potrebe za ironijom, malicioznim komentarima i nemoj pisati o meni u muskom rodu jer sam zena.
Munster, ja sam samo napisala svoje iskustvo, da sa tim famoznim PAK - om nikad nisam imala problema,radnici u posti mi nikad nisu trazili PAK mesta u koje saljem, a na adresnici bude odstampano. Moj post je ustvari cudjenje da PAK moze biti problem. Ne zelim da se prepirem.
 
Citiraj
#83
Kod mene u LE je ista situacija. Nikada mi nije zatražen PAK mesta u koje šaljem, naravno ni mesta iz kog šaljem a na adresnici, uredno, oba PAK-a.
Desilo mi se da na jednoj adresnici stoji ПАК 563540 Поштански број 36102 КРАЉЕВО 2, na drugoj adresnici - potpuno isti broj ПАК-а i други поштански број 36103 КРАЉЕВО 3 (РИБНИЦА) a u oba slučaja radilo se o istom imenu i prezimenu, istoj ulici i broju .... to nisam baš sasvim razumeo, kako je moguće .... ali, izgleda da je sve moguće.
 
Citiraj
#84
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#85
Sad sam pronašao pak.kod za moju adresu i mogu reći da je korisna stvar.Na teritoriji Bg.postoje 4 Kovačeve ulice(moja),stim što se ostale nalaze Umčari-Grocka,Mladenovac,Nemenikuće-Sopot.I sve one imaju različiti pak-kod.Moja ulica je podeljena na četiri pak-koda tako da kad prodavac koji mi je nešto prodao upiše u adresnici pored tačne adrese i PAK-kod praktično je nemoguće da paket zaluta.Mada i ovi iz pošte to nepoštuju jer adresnice koje imam kod mene,nijedna nema pak-kod.Niti moj niti prodavca-kupca.
Uglavnom da ne tupim više
korisno
sigurno
Podržavam i dodajem pored moje adrese.
 
Citiraj
#86
(30.12.2014 21:56)BitterLemon Piše:
(30.12.2014 19:19)Emot Piše: Bitter Lemon, zaista nema potrebe za ironijom, malicioznim komentarima i nemoj pisati o meni u muskom rodu jer sam zena.
Munster, ja sam samo napisala svoje iskustvo, da sa tim famoznim PAK - om nikad nisam imala problema,radnici u posti mi  nikad nisu trazili PAK mesta u koje saljem, a na adresnici bude odstampano. Moj post je ustvari cudjenje da PAK moze biti problem. Ne zelim da se prepirem.

Само сам написао свој коментар у истом тону у којем је био твој, не мислиш ли тако? Wink
Ne mislim da je bio u istom tonu, u mom komentaru nije bilo ironije niti bilo cega malicioznog. cao
 
Citiraj
#87
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#88
Evo ga novi slucaj.

Braće Ribara
Beograd-Ralja

Odem danas da posaljem, kazu ne postoji. Ja malo proguglam, postoji ulica Braće Ribar, isto Beograd'Ralja.
Medjutim kupac standardno kaze da nije imao problema sada i da posaljem na podatke koje sam dobio odnosno Braće Ribara.
Pa ovo postaje tragikomicno.
 
Citiraj
#89
Da se i ja malo nadovezem citajuci sve komentare i proveraajuci svoj PAK za koji nisam mislio da je nesto bitan, ali posto nas je 6 u porodici i svi oduvek zivimo na istoj adresi (selo na Ibarskoj pripada BG) imamo razlicite adrese u licnim kartama. Neko nema ulicu ali ima broj. neko ima ulici i broj, neko je BB, neko ima drugu ulicu a isti broj. neko ni ulicu ni broj.

Takodje i taj PAK je razlicit na racunu za struju, na racunu za telefon Telkomov, i razlicit za Vip.
Kucanjem tih kodova dobiju se adrese na supronim krajevima sela na vise lokacija.

Tako da za posiljaoca (a i za primaoca) posiljke je bitno da zna tacan PAK da bi ta posiljka stigla gde treba.

Druga stvar je sto postar poznaje stanovnike pa zna gde da dodje, ali je problem kod kurirskih sluzbi posto cesto menjaju kurire, pa promase za oko 5-6km dok ne upoznaju gde je ta adresa.

Zato bi trebalo uvesti tu opciju, a i takodje da svak prvo proveri svoj PAK , pa ako ima vise da upise onaj koji je najblizi svojoj adresi.

Tvrdim da ovi koji misle da nije bitan da nisu u pravi.
Vecina adresa nije azurirana i kad se upise ona iz licne karte u dosta slucajeva ili nema ulice ili je promenila ime ili ih ima vise istih na slicnoj lokaciji ili su poste sa istim imenom na vise mesta. Tako da taj PAK broj mnogo moze da pomogne, a ne odmaze nikom.
 
Citiraj
#90
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)