• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 2 Glasova - 4.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaštitna, rezervna cena
#1
Evo jedne ideje da prodavci koji sami sebi dižu cene sa drugih naloga to više ne moraju da rade. Po sistemu ako ih ne možeš pobediti - uvedi ih u sistem. Nije ovo ništa novo - postoji u praksi stranih sajtova, ali eto - da se spomene i predloži.
Prodavac postavi aukciju od 10 dinara, očekuje minimalnu cenu od recimo 900 i stavi 900 dinara kao zaštitnu cenu - unapred definisanu koju vidi samo on - ne i ostali članovi. I licitacija ide normalno s tim što Limundo agent radi i za prodavca - neko ponudi 450, prodavčev agent stavi 460 i prodavac vodi na aukciji. Pa ko pobedi - ako pobedi prodavac, naravno, nema ocenjivanja. Jedina olakšica za prodavca bi bila da ako on pobedi - provizija se naplaćuje ne 4 nego na primer 2 posto. Ako predmet ode za na primer 800 provizija mu je 16 dinara, da je odmah stavio 800 platio bi 12 - molim lepo. Prodavac čist "pred zakonom" (jer ako bi se ovo uvelo onda je to regularna mogućnost po pravilima), Limundo zaradio i mirna Bačka. Pa sad svako ima klackalicu - da li da rizikuje veliku proviziju, a da ne proda ili da odmah stavi višu početnu pa ako ne proda plati manje - samo za pokretanje.
Ovo može da posluži i ako je nekom iz raznih razloga predmet nestao, prodat, oštećen tokom trajanja aukcije. Nema ocena i maltretiranja, nagodbi zbog odustajanja i slično.
 
Citiraj
#2
@serjoza
ja licno sam za, ali mislim da je vec A tim odgovorio vise puta na slicne predloge, negativno...
 
Citiraj
#3
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#4
(18.12.2014 20:07)BitterLemon Piše: То је лоша идеја, био је један сајт овде који је имао, омасовио се у почетку а баш због те опције купци су престали да долазе. Осећали су се превареним кад након победе немају права на предмет.

Pročitaj pažljivije - kupac je onaj ko je postavio aukciju jer se VIDI ko vodi na aukciji - identično je kao da se nadmećeš protiv nekog drugog, a ne prodavca.
 
Citiraj
#5
Hmm onda nista ne bi moglo da se kupi po super niskoj ceni
Do kraja života upoznavaću ljude a nikad ih upoznati neću, uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.
 
Citiraj
#6
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#7
predlog ima malo smisla
 
Citiraj
#8
Moze samo ako ce da plati proviziju u punom iznosu. Tako bismo se resili duplih naloga.
 
Citiraj
#9
(18.12.2014 20:56)xzy Piše: Moze samo ako ce da plati proviziju u punom iznosu. Tako bismo se resili duplih naloga.

Pa meni svejedno, može i puni - kako god. I da takve aukcije naravno budu jasno naznačene.
 
Citiraj
#10
Limundo agent nije dobra opcija Limunda on omogucava organizovanim clanovima na limundu da dobiju to sto hoce tj odgovarajucu cenu tj tu se stvara nanosenje stete limundu jer sve aukcije pocinju od 10 dinara pa se gubi na pocetnoj proviziji drugo ako bi se limundo agent ukinuo organizovani prevaranti bi morali da trguju u realnom vremenu (kao na svim berzama)pa ako im se to isplati neka sede pored racunara I licitiraju aukcije koje su dogovorili,ovako im je pruzena mogucnost da to obave sa odredjenim brojem klikova I navedu druge kupce na to sto hoce ,trece clanovi ozbiljni kupci zainteresovani za kupovinu aukcije izgube u zavisnosti kada primete aukciju za koju su zainteresovani 1-7 dana gube vreme I na kraju budu dovedeni na planirane cene prevaranata(meni se to desavalo bas dosta puta jer kada pogledam odakle su kupac I prodavac u zadnjem konkretnom slucaju beograg-palilula).
Ukidanje limundo agenta I uvodjenem trgovine u realnom vremenu bi bilo mnogo pravednije trgovanje nadam se da ce Limundo ukinuti limundo agenta kako bi se ukinule mogucnosti maltretiranja I pljackanja ozbiljnih clanova limunda kojih u svakom slucaju ima mnogo mnogo vise
 
Citiraj
#11
(18.12.2014 21:42)m2005 Piše: Limundo agent nije dobra opcija Limunda on omogucava organizovanim clanovima na limundu da dobiju to sto hoce tj odgovarajucu cenu tj tu se stvara nanosenje stete limundu jer sve aukcije pocinju od 10 dinara pa se gubi na pocetnoj proviziji drugo ako bi se limundo agent ukinuo organizovani prevaranti bi morali da trguju u realnom vremenu (kao na svim berzama)pa ako im se to isplati neka sede pored racunara I licitiraju aukcije koje su dogovorili,ovako im je pruzena mogucnost da to obave sa odredjenim brojem klikova I navedu druge kupce na to sto hoce ,trece clanovi ozbiljni kupci zainteresovani za kupovinu aukcije izgube u zavisnosti kada primete aukciju za koju su zainteresovani  1-7 dana gube vreme I na kraju budu dovedeni na planirane cene prevaranata(meni se to desavalo bas dosta puta jer kada pogledam odakle su kupac I prodavac u zadnjem konkretnom slucaju beograg-palilula).
Ukidanje limundo agenta I uvodjenem  trgovine u realnom vremenu bi bilo mnogo pravednije trgovanje nadam se da ce Limundo ukinuti limundo agenta kako bi se ukinule mogucnosti maltretiranja I pljackanja ozbiljnih clanova limunda kojih u svakom slucaju ima mnogo mnogo vise

Izvini, ali potpuno si promašoi temu. Možda je najbolje da otvoriš novu o smislenosti ili besmislenosti Limundo agenta. Smile
 
Citiraj
#12
po meni smisao Limunda i Aukcijskog tipa prodaje je zar licitiranja i samim tim mogucnost da kupite nesto jeftino ako bi se uvela rezervna cena zastitio bi se prodavac i bilo bi manje vestackog nudjenja ali bi opala prodaja i clanovi nebi bili motivisani da nude jer kad pobede ono "sipak"

zastitni znak i popularnost Limunda je bas ta neizvesnost licitiranja ko hoce rezervnu cenu ima Kupindo...

a ove sto vestacki nude izbaciti i resen problem...

ukidanje Limundo Agenta (@ m2005 ) je apsloluti apsurd jer kad znam da necu biti online ukucam koliko mislim i ne razmisljam jer sam na poslu i nisam tad u mogucnosti da licitiram a Limundo Agent radi za mene besplatno...
 
Citiraj
#13
(18.12.2014 22:00)LiMuBaj Piše: po meni smisao Limunda i Aukcijskog tipa prodaje je zar licitiranja i samim tim mogucnost da kupite nesto jeftino ako bi se uvela rezervna cena zastitio bi se prodavac i bilo bi manje vestackog nudjenja ali bi opala prodaja i clanovi nebi bili motivisani da nude jer kad pobede ono "sipak"

...

Joj, vidim da nisam dobro objasnio kad ni dobri LiMuBaj ne razume. Aukcija je kao i svaka druga jedino što UČESTVUJE I PRODAVAC tako da je MOGUĆE DA ON POBEDI - TO SE JASNO VIDI!!! Što bi se reklo na srpskom - transparentno. Isti je đavo za kupca da li prodavac odmah stavi previsoku početnu pa se razočaraš ODMAH ili se malo i zabaviš , a kupiš po višoj. Ili ni ne kupiš - nema veze - prodavac je samo još jedan takmičar. Da li me razumete?
I dalje bi bilo prilike za jeftino kupovanje (verovatno manje) jer ne zna svako šta ima, jer ne želi čovek da rizikuje proviziju od 4 posto a da ne proda itd.
 
Citiraj
#14
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#15
Cek da vidim, da li sam ja shvatio - znaci na kraju prodavac moze da kupi predmet sam od sebe? Interesantno ...  Hmm  Ili ipak nisi bas dobro formulisao predlog ?

Da cekam predmet 10 dana da se zavrsi aukcija i da mi na kraju prodavac nece prodati predmet ispod sume koju je on zamislio da je realna? - Stvarno ne vidim smisao toga.  Pa ima Kupindo - ili u tom slucaju treba ugasiti Kupindo ?

Izvini serjoza, ali meni to ne pije vodu  Rukovanje
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)