• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko prvi ocenjuje - kupac ili prodavac?
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
Pa dobro, ako se to usvoji.
Biće onda umesto:
Prodao 10
Kupio 15
Ocena: 12

Prodao 10
Kupio 15
Ocena 33
:)
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
(31.01.2015 20:40)serjoza Piše: Pa dobro, ako se to usvoji.
Biće onda umesto:
Prodao 10
Kupio 15
Ocena: 12

Prodao 10
Kupio 15
Ocena 33
:)

Pa eto, nikome ne bi falile ocene, naprotiv :-)))

(31.01.2015 17:08)dealla Piše: ...
Automatika mi isto tako  nemiriše dobro.Nekako mislim kad bih imao 40-50 ili više automatskih ocena,po meni bi samo kvarilo sliku o mojoj reputaciji.
...

Evo, to se i meni cini. Bolje nikakve, nego automatske ocene.
 
Citiraj
(27.01.2015 19:36)misko84 Piše: Apsolutno ste Vi u pravu, ali slozicete se da dzaba ako sam ja i vecina postenih prodavaca i savesnih za to da prvi damo ocenu, opet nama steta, a taj problem druge strane treba LT da resi malo bolje a ne kupcima ostanu ocene, a prodavcu nista a ispostovao pravilo da prvi oceni... E, pa u mom slucaju ce biti tako, da cu oceniti posle kupca, jer sam ostao uskracen za jedno 4-5 pozitivnih ocena, a nemam ih bas puno, a i da imam nebitno stvar je principa i ako cemo postovati pravilnik hajmo svi ili ne mora niko.

A imao sam slucajeva gde prodavac ne udje na sajt dva meseca i onda istekne onaj rok od 30 dana i kaze "izvini druze, zaboravio sam, ali nema problema predmet je super inace sto si poslao"... I kad se zalim LT dobijem ovakav odg i super oni ga sankcionisu a meni to a i prodavcima nista konkretno ne znaci, ne zanima mene sankcija vec ocena koja je posteno zasluzena... To je sustina
Citat:U slučaju da član nakon isteka 30 dana od kraja aukcije, koliki je rok za ocenjivanje, i dalje nije ocenio možete da Limundo timu pošaljete poruku putem Kontakt strane kako bismo člana sankcionisali u skladu sa Pravilnikom.

Ocenjujem i kao prodavac i kao kupac kada se završi moj deo posla: dobijem novac ili dobijem robu. Zato i imam problem sa ocenjivanjem druge strane. I pored urgencija i pored pohvala u porukama ocene nema !? Ni posle urgencija ni posle više meseci..

Moj je predlog da u ovakvim situacijama, kada prodavac/kupac da pozitivnu ocenu a druga strana kupac/prodavac to ne uradi u nekom vremenu (recimo posle 30 dana), da to uradi Administrator Limunda; da da pozitivnu ocenu na način da se vidi da je to uradio Limundo po automatizmu i umesto koga, a neodgovornu stranu kazni na neki način.  

Mislim da bi "neocenjivači" bili vidljivi i drugima i imali manje poverenja za buduće transakcije, a mi ostali ne bi bili uskraćeni pozitivnih ocena za dobro odrađene transakcije. Kao relativno nov, ovo mi stvara baš problem,a već bih dobio zvezdicu  :@  
 
Citiraj
Mislim da sam negde nekada pročitao da Kupac prvi ocenjuje ( sigurno ne grešim) mada po nekoj logici kupac prvi uplaćuje i to je njegova jedina obaveza ( uz obavezu da paket preuzme , a ko je idiot da plaćeni paket vrati ? )
i analogno tome prodavac PRVI ocenjuje taj deo saradnje. Šalje predmet i kupac nakon prijema ocenjuje prodavca ( izuzetno ako nešto nije kako valja pa traži reklamaciju )
No zamislimo da je sve idealno.
Dakle kupac uplaćuje -prodavac ga ocenjuje,
Prodavac šalje i sve je ok KUPAC ocenjuje
Po meni ovo je neki normalan sled situacije ( uplata pre slanja, mada i pouzeće ima iste parametre)

E sada ima situacija kada kupac ili prodavac iz nekog kaprica ne žele da ocene ( a što to samo oni znaju)
Ili prodavac čeka da ga kupac prvi oceni jer nije siguran u ono šta je poslao, pa ako prođe eto pozitivne aako je problem čeka se rasplet
Tako da je to ocenjivanje stvarno diskutabilno i na neki način rak rana .
Mene najviše boli situacija kada nakon slanja dobijem poruku : Stiglo sve je ok ... A OCENE NEMA piši moli zapomaži dok se ne smiluje....
 
Citiraj
Meni je logično da i kao prodavac i kao kupac dam ocenu odmah po završetku svih transakcija (uplate, isplate, slanje, primanje, primopredaja...). Dakle, kad jedna strana dobije robu a druga pare ispunjeni su svi uslovi da se dodeli ocena. Ocenjujem drugu stranu na osnovu korektnosti, ljubaznosti, (ne)postojanja problema u komunikaciji i realizaciji, (ne)poštovanju rokova. I uvek ću objektivno oceniti, nezavisno od toga da li sam prethodno ja dobio ocenu ili ne i kakva je ocena bila.
 
Citiraj
Gledam sa strane i prodavca i kupca:
Nakon prijema robe, bez obzira kakav je način plaćanja, kupac, treba prvi da oceni. Prvenstveno zbog autentiičnosti kupovine tj. da ono što je platio kupac i dobije. Nakon date ocene, ocenjuje i prodavac, koji je verovatno do tada primio novac za svoju robu, gde je ocena o kompletnom utisku a ne na konto ocene kupca.
Prodavac bi trebao prvi da ocenjuje samo u slučaju da će oceniti negativno iz razloga: kupac se ne javlja, odustao od kupovine, prošao rok za kupoprodaju i sl. problema.
Zašto mislim da kupac treba prvi da oceni? Prosto: Mušterija je uvek u pravu.
Pošten i naivan ne idu zajedno.
Mislite o okolini, pre nego što odštampate ovu poruku.
Consider the environment before printing this message.

 
Citiraj
Kao kupac ocenim cim mi stigne posiljka i vidim da je sve uredno.. kao prodavac ocenim cim stigne uplata, ili ako je licno preuzimanje onda cim predam predmet :)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)