• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako "oceniti" lošu saradnju?
#61
(17.04.2015 20:27)fox_87 Piše: Zivo me zanima kako drugi razmisljaju i kako bi ovo ocenili, evo slucaja:

Nisi ništa pogrešio osim što nisi odmah pregledao. To inače ne mogu da shvatim. Volim kada kupac dolazi lično, ne moram da razmišljam o pakovanju i transportu plus što može odmah na licu mesta da proveri predmet i sve ok. Većina (barem 90%) to odbije. Zašto ? U svakom slučaju dajem 15 dana garanciju za proveru ali zašto, barem one jednostavne predmete, ne proveriti odmah na licu mesta ? Tu smo oboje, ako postoji bilo kakav problem odmah ćemo naći dogovor kako da ga rešimo i nema naknadnog dogovoaranja i pregovaranja. Ovako dolaziš u situaciju da se pravdaš za nešto za šta nisi kriv ili ja dolazim u situaciju da se razmišljam "a šta je ovaj uradio". Ok, kod takvih predmeta, kao što je bilo kod tebe, ne može se sve proveriti na licu mesta ali vizuelno i zvučno (ono čangrljanje) si mogao odmah. 

Šta sada da radiš, stvarno ne znam. Da ga prijaviš LT za ovu novu aukciju možeš ali nekako mi ne deluje da će to biti od pomoći onome ko bude kupio taj aparat. Jedino će biti koristi ako LT posle odbijene reklamacije (a sigurno će biti) sledećeg kupca reši da ga suspenduje jer su unapred znali da je išao sa svesnom namerom da prevari. 
 
Citiraj
#62
Ako pokusa da ga stavi ponovo i uvali nekome necu dozvoliti, ako limundo ne moze da zabrani pokusaj prevare ja cu moci. Ispraticu da li ce se pojaviti u narednom periodu

Ne znam sta da ti kazem, nisam proverio jer sam lakoveran, al opet kazem, ne bih sigurno uocio nedostak i da sam proveravao na licu mesta, a i kome bi palo na pamet da promucka fotoaparat da li nesto cangrlja. Ja sam lepo njega uslikao kako treba a ne kako je bio u oglasu, imam fajlove sa njegove kartice i ono sto sam slikao ja, datumi su tu, dovoljan dokaz.

Skoro sam imao slucaj da posle toliko godina dobijem prvu negativnu , i to ni manje ni vise nego od prodavca.
Lik posalje prokletim aks-om, 20km predjem ne bi li uzeo paket od njih, i kada sam video da je upakovao UPS u providnu foliju, mrak mi je pao na oci, negativna ko vrata, i on mi vrati negativnom.
Limundu je dovoljan dokaz bila slika kako je upakovao, moja rec protiv njegove , pozitivne vs negativne.

Neutralne mi bas nedostaju, ne znam kako su se malo koristile kada bih ja imao gde da ih dodelim, ovako iz principa ne dajem pozitivnu, iz samilosti ne dajem negativnu, i opet ja ispadam grbav
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
#63
:)
U svemu treba imati meru pa i u poverenju i samilosti :) Razumem, i ja obično krećem od toga da je druga strana poštena ali polovno je polovno a dosta nas prodaje stvari o kojima realno nema pojma i bez ikakve namere da prevari opet su greške moguće. Zato treba odmah proveriti.
Video sam tu sliku što si okačio... Bio sam fasciniran sa idejom :lol: Ima nekih predmeta koje i ja samo više puta umotam u streč i nešto kartona (recimo trenažeri) mada i tu ću sada koristiti onu podlogu za laminat (hvala Vesiću) ali to su predmeti koji su masivni metal i nema unutra ništa da se cima ili ošteti a ovo je bilo ...
Dobro je, koliko ih kritikujemo deluje kao da ništa ne rade ali ipak su uglavnom na visini zadatka pa takve osvetničke budu obrisane.
UBR sada sam ti bacio pogled na profil. Dobar tekst, sam si smislio ili kršiš autorska prava ? :)
 
Citiraj
#64
@fox_87
Prijavi Limundu tu aukciju - kao što bi prijavio svaku aukciju na kojoj si uočio neku nepravilnost - u ovu si se i sam uverio. Meni to, kao i u Vesićevom slučaju s biciklom, zvuči kao najobičniji pokušaj prevare. APP. S druge strane, možda su ti prodavci stvarno tako neuki & nevešti, pa nisu primetili mane na predmetima koje prodaju. :)
 
Citiraj
#65
Nema druge aukcije, ako je bude bilo bez brige
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
#66
Teško :) Desilo mi se više puta da sam napravio grešku iz neznanja ali onda sledeći put kada stvaljam taj predmet u prodaju navedem i te nove činjenice koje sam saznao a ne da ponovo postavljam isti tekst.
 
Citiraj
#67
(18.04.2015 00:09)fox_87 Piše: Nema druge aukcije, ako je bude bilo bez brige

Moram pažljivije da čitam.Umalo da se ogrešim:)


"Sad gledam ponovo oglas..."
U potrazi za smislom. Promenjljivog uspeha. 

Dealla L/K
 
Citiraj
#68
Znam da će biti oprečnih mišljenja ali ako je došlo do saradnje i predmet je ok zašto ne POZITIVNA ? Dan dva pa i 5 kašnjenja , pa nikome valjda nije o glavi pa da uzima ulogu BOGA da daje negativnu ocenu. E sada kao nešto on eto .....
Lično i meni se događa da kasnim sa slanjem , ali sto puta zovem kupca , šaljem poruke, šaljem poklone :) Isto i sa uplatama desi se uletim u bezvazdušni prostor , ali molim i kumim prodavca sto puta da sačeka, ALI SE JAVLJAM...
Meni mnoigo više smeta kada kupac dok traje aukcija bude aktivan i čim se završi on kvrc ugasi se , I ne javlja se, samo koji trenutak pre isteka onih 2 dana se javi A VRLO ČESTO, UOPŠTE , A konstantno aktivan.
Ignoriše poruke koje mu pošaljem. To je za negativnu bez ispravke.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)