• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
СУСПЕНДОВАН, ЗАБРАЊЕН, ПРОТЕРАН, АНАТЕМИСАН...
#46
@Bitter, veruj mi da je i meni isto tako nesto palo na pamet... Limundo botovi ;)

Predlog: Za clanove koji se ovako igraju i upropastavaju aukcije, teret za proviziju da ide na njih. Pa bas da vidim kako ce je limundo naplatiti...
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
#47
Posle cele ove rasprave i svih iznetih dokaza, ja sam mišljenja da će ovo pravilo biti ukinuto i da će biti malo pooštren kriterijum registracije i učešća novih članova na licitacijama. Ovako kako je sada prkosi zdravoj logici i principima na kojima se zasniva sajt. Jer ako ostane, meni kao prodavcu će biti nanesena relativno mala šteta, a mnogo veću štetu će da pretrpi Limundo,što bi se pokazalo za 6 ili 12 meseci.

Opet da kažem, bolje da je provizija poskupela 2 ili 3 puta,nego što je napravljeno ono što imamo sad. Verovatno bih u tom slučaju platio više, ali poštenije, i mnogo manja bi bila mogućnost zloupotrebe sistema.
 
Citiraj
#48
Mogla bi "neponovljiva" kao najmerodavnija, ali mislim da su njoj vaznije dve iste teme: knjige za 6. razred nego upropastavanje aukcija od strane "botova". Mozda je i ovaj jedan u povoju: http://www.limundo.com/Clan/Sakili111
 
Citiraj
#49
Kada u gradu ima preko 670.000 stanovnika sasvim je očekivano i na taj broj normalno da se jave različiti vidovi ponašanja i anomalija. Razumem prodavce koji strahuju od upropašćenih aukcija jer su investirali i vreme i novac u njih. Podaci iz sistema u kojima se može razdvojiti brj negativnih ocena koji su dati od prodavaca kupcima podeljeni po parametrima broja ocena kupaca ne ukazuju na potrebu drugačijeg tretmana novih kupaca - ukupno gledajući.

Naravno, razmislićemo šta za prodavce možemo uraditi kada je evidentno da je kupac namerno upropastio veći broj aukcija jednog ili više prodavaca.
 
Citiraj
#50
Od merodavnih nećete dočekati odgovor na temu (osim onog, parafraziram, "vidim da je oko toga sve jasno" :))

Za sve koji su predložili, ovde i u jednoj drugoj temi, da kupci imaju novac na svom nalogu pa da se od njih uzme novac kada odustanu od kupovine ... ne mere !

U državama koje su demokratske (tačnije, duže vremena se samohvale da su demokratske) je to rešeno zakonski, prekršio si ugovor, bićeš tužen, platićeš odštetu, globu, sudske troškove ... i suđenje neće trajati decenijama već će biti normalnom brzinom završeno. Kod nas ne postoji ni jasan zakon na ovu temu a kamoli nešto drugo.

Ovde jedino država može da zahteva (i da ima uspeha u tom zahtevu) da kupci polože depozit pa tek onda da licitiraju. Ne zbog toga što jedino njoj zakon to dozvoljava, pa čak ni zato što sa njom niko ne sme da se kači već zato što ima monopol na neke stvari ili zato što nešto prodaje po smešnoj ceni.

Privatne firme taj luksuz to ne smeju sebi da dozvole jer će ostati bez kupaca. Budimo realni, koliko nas bi ovde položilo neki depozit pre kupovine ? Ne zato što dosta ljudi i nema neki novac viška koji može da ostavi već zato što gde god da se okreneš ti možeš da kupiš to što želiš bez uslovljavanja te vrste.

Nije, po meni, ni toliko problem što su ukinuli to pravilo o punom povratu. Ni u jednom oglasniku (štampanom ili elektronskom) ne postoji ta opcija. Problem je u tome što menjaju uslove potpisanog (i sa njihove strane potpisanog) ugovora bez ikakvog jasnog obaveštenja, da ne spominjem da to treba da se uradi unapred i uz pristanak klijenta. Toliko o poštovanju ugovora. Drugi deo problema je to što takvi kupci i postoje samo zahvaljujući trci za što većim brojem naloga, da bi mogli sa tom cifrom da se hvale pred oglašivačima. Toliko o poštovanju klijenata. Treći deo problema (ili 2a tačnije) je to neprestano samohvaljenje o Limundogradu, zajedništvu, leptirićima ... dok se ne dođe do pitanja novca. Toliko o poštovanju samih sebe. Znam da je glupo i da bi trebalo nešto sasvim drugo da me žulja ali mene baš ovo poslednje najviše nervira u celoj toj priči... Šta ćeš, ma koliko se celog života trudio da mislim i ponašam se kao kapitalista izgleda da su mi kao detetu usadili gen komunjare i da ga se nikada neću osloboditi.

Dok Limundo ne dobije pravu konkurenciju (Kupindo se samo šlepa uz Limundo inače bi bio pregažen) nemojte očekivati olašice u smislu finansija jer imaju monopol i može im se.

Od kupaca neće tražiti da nadoknade te troškove jer oni to po zakonu ni ne mogu. Nisu naneli štetu njima (osim u smislu reputacije) već prodavcu. Tako da bi prodavac trebao onda da traži odštetu i ... A ko će to da radi ? E zato mi najviše smeta ona treća stavka o leptirićima ... Ok, uzeo si mi novac, iz..... si me, al nemoj još i da se ljubimo ...
 
Citiraj
#51
Ниси у праву Блисточе, како нису нанели штету њима? Провизија је њихова, продавац је не наплаћује.
За Купиндо си у праву, у односу на исту робу која ми је и на КП овде се далеко мање продаје, што је мене баш изненадило. Лимундо је друга прича, ту људи покушавају да прођу јефтино у такмичењу са дуплим налозима, али и за то се већ чуло па су сад крајње цене на Лимунду смешне, и углавном без оцене. Лицитација и огласник нису исто, с обзиром да је већина огласника бесплатног карактера, у огласницима не постоје правила која одређују начин и услове пословања, продавац их намеће. Овде послујеш под туђим условима, а тај туђин је направио систем у ком сва штета УВЕК иде на једну од три стране. Не знам каквим очима мора да се гледа на то да би деловало праведно? Притом, ја нисам профи продавац, овде и купујем и продајем, могу поштено да сагледам обе стране.
 
Citiraj
#52
Da, u pravu si taj momenat sam prevideo... Problem je u tome što i oni znaju da bi im bila skuplja dara nego mera da vijaju kupca pa to ne dolazi u obzir a zakon im brani da nam naplaćuju za usluge koje nisu izvršene pa smo, za sada, bezbedni da neće i to naplaćivati od prodavca.

Što se samih uslova prodaje tiče oni su ok osmišljeni, date su prodavcima na izbor manje više sve opcije koje se i inače koriste u prodaji kod nas tako da tu nema nema neke bitne razlike između klasičnog oglasa i licitacije. Druga priča su reklamacije i samim tim i ocenjivanje.

Ono što se može zameriti tim uslovima prodaje je to što si prisiljen da prodaješ pouzećem čak i onda kada ti je kupac sumnjiv. No, taj problem nije vezan za ovo o čemu pričamo a i manje više svi smo ga rešili na jedan od dva načina koji su dozvoljeni ili se bar tolerišu.

Drugi problem je praktična nemogućnost da se ponudi predmet drugoplasiranom na aukciji. U teoriji to postoji ali u praksi, baš zbog raznih mahinacija koje se ovde (i generalno u internet prodaji) dešavaju, to bude dočekano od strane kupca sa, blago rečeno, sumnjom. To je šteta jer bi na taj način bilo najjednostavnije rešen taj problem. Ok, prodaćeš za 10 jeftinije ali prodaćeš. Nažalost dok god postoji jaka sumnja u duple naloge i veštačko dizanje cena to rešenje u većini slučajeva nije moguće i mi ćemo čitati Serjožine stihove.
 
Citiraj
#53
Problem je u tome što i oni znaju da bi im bila skuplja dara nego mera da vijaju kupca pa to ne dolazi u obzir.
***
O tome se i radi, jer ovde moze da se registruje Miki Maus sa adresom Diznilend. I kako onda Limundo to da naplati od njega?
***
Smanjiti pritisak na prodavce. Hvala na razumevanju.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
#54
Данас сам радио неке припреме целог дана и био сам овде врло често, видео сам малтене све админе овде на читању, знам да знају, свако са имало интуиције може закључити да би реакција била жустра када би било аргумената којима би могла да се брани та новотарија.
Чињеница је да је она криминална, јер се отима од поштених и не санкционишу се непоштени. Хоћете да се не враћа провизија за покретање? Нема проблема, захтевамо да свако ко има две негативне као купац буде суспендован, без обзира да ли има 0 или 10.000 оцена. У супротном назовите ово правим именом - отимачина.
 
Citiraj
#55
Na nekoj temi mi je nesto zazvucalo malo ruzno, neko je napisao nesto u smislu da treba izvrsiti pritisak na prodavce (kao da ga vec nema i previse?). Ne mogu da se setim koja tema je bila, ali mi je zazvucalo... groteskno.. Onako ne znam da li da se smejem ili placem..
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
#56
Требало би наступити у духу фер трговине, онако како прописује Закон о облигационим односима, једини закон који се у држави Србији може применити у трговини између физичких лица. Обе стране наступају као једнаке и морају у духу поштења и фер односа водити рачуна о другој страни. Једино правно лице овде је Лимундо, и Закон о заштити потрошача може се применити само на њих али не и на нас.
Већ се писало овде о томе, није ово обичан огласник, на обичном огласнику ја сам у задњих 40 дана продао 19 предмета са 0 динара провизије, и имам једну(1) оцену. Лимундо је нешто што је отишло на виши ниво, а онда погрешним одлукама враћа се назад великом брзином, изгубио је примат од КП и само је срећа што се нико не бави озбиљно аукцијским продајама јер би и ту изгубили примат. Годинама су на погрешној страни, штитили су варалице и људи то виде, то неће видети неко ко је нов, то могу видети стари чланови, којих је све мање управо из тог разлога.
Некад је парола била "безбедна куповина", а то је заиста смешно, јер су брисали коментаре у старом кафеу који су указивали на продају лажних парфема и наочара. Дакле, фазон "безбедно купите плагијат као оригинал, јер ми узимамо провизију за то" је довео до опадања чланства, губитка поверења. И онда када су видели да су се варалице намножиле они су нас заштитили од њих тако што су сакрили све статистике које су откривале варалице.
Не разумем порив да се тлаче нормални чланови а да се повлађује преварантима. Волео бих да ми неко објасни ту потребу.
 
Citiraj
#57
Znas kako kazu: Para ne smrdi.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
#58
(15.06.2015 14:54)neponovljiva Piše: Kada u gradu ima preko 670.000 stanovnika sasvim je očekivano i na taj broj normalno da se jave različiti vidovi ponašanja i anomalija. Razumem prodavce koji strahuju od upropašćenih aukcija jer su investirali i vreme i novac u njih. Podaci iz sistema u kojima se može razdvojiti brj negativnih ocena koji su dati od prodavaca kupcima podeljeni po parametrima broja ocena kupaca ne ukazuju na potrebu drugačijeg tretmana novih kupaca - ukupno gledajući.

Naravno, razmislićemo šta za prodavce možemo uraditi kada je evidentno da je kupac namerno upropastio veći broj aukcija jednog ili više prodavaca.

To može biti sasvim tačno, opet neće promeniti činjenicu da ste ukidanjem refundacije za pokretanje i promo opcije širom otvorili vrata raznim, već opisanim vidovima manipulacije. U svakoj varijanti, sa ili bez manipulacija, krajnji rezultat je uvek isti - novac je našao kanal, kroz koji se preliva od nas kod vas. To nije način na koji će se podići ovaj davno posrnuli aukcijski sajt, konkretno Limundo.Sad već na njemu ne možeš da prodaš ništa osim 10 - 199 predmeta, a i ako prodaš za 1000 - e onda znaj da vredi bar 3000.Već su mi skoro 2/3 kupaca sa Limunda preprodavci,neka su,ali to samo pokazuje koliko je loše tamo.

Konkurencija vam nije otela deo tržišta zato što je bila pametna,zato što je ljudi vole,ili zato što je koristila neki marketing,već zato što je bila skoro sasvim besplatna. A vi na to reagujete, tako što konstanto poskupljujete,tj nalazite nešto novo što bi moglo da se plaća.Koliko je logično da tako bude bolje? Upravo treba da se radi  kontra, i  nadam se da bar neko od vas 5 ili 10 koji odlučuju o tome misli tako. Elem;

* Vratite refundaciju provizije za pokretanje.
* Pravite vikend besplatnih aukcija jednom mesečno
* Vratite kupindo proviziju na starih 5%

To je put za ozdravljenje sajta,tako ću ja više a i jeftnije da prodajem, na taj način će biti i više kupaca kada je ponuda velika i povoljna,tako će i vama da se vrati deo tržišta.
 
Citiraj
#59
Kada u gradu ima 670.000 stanovnika.... Da li *zaista* verujete u to?
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
#60
Da sumiramo. Od 10.6 do 13.6 se dogadjalo sledece:

http://www.limundo.com/Clan/Sakili111............11 upropastenih aukcija
http://www.limundo.com/Clan/Downloader ........15 upropastenih aukcija
http://www.limundo.com/Clan/Schwarzmuller.....31 upropastena aukcija
http://www.limundo.com/Clan/zoro7.................32 upropastene aukcije
http://www.limundo.com/Clan/Daxtor/Negativne 51 upropastena aukcija
----------------------------------------------------------------------------------
ukupno: 140 upropascenih aukcija
Zar admini ne misle da je ovo problem? Zasto niko od nadleznih ne kaze neku utesnu rec za prevarene prodavce? Moze li se ovome stati na put? Zasto se novim clanovima ne ogranici da mogu da ucestvuju samo na 3 aukcije ili neko slicno ogranicenje?
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)