• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 8 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezobrazni kupci!
Razumem Vesicu, prva reagujem licno a ne treba.

Ali nekada su kupci bas ono.... sami traze sto kazes, ono sto dobiju. Kod mene lepa rec zaista gvozdena vrata otvara. Nekada teze ide al se ipak otvore hehehe... Smile

Nego, ovoj ce veca kazna biti sto ce morati da kesira nego negativne, tj. kako je ona zamislila da ne plati a prodje nekaznjeno.

Ona ce prva promeniti ponasanje kada shvati da ne moze kako je zamislila.

Sem ako je bas def resila da dobije neg. To prodavac koji je u toj transakciji najbolje sam proceni.
 
Citiraj
Citat od Vesića
_______________________________________________________________________________________
Da se nadovezem na svoj post. Posto me ova tematika zanima, trazio sam odgovor direktno od LT-a.

''1.Kupac može zatražiti povraćaj predmeta ukoliko je isti u opisanom stanju.
U tom slučaju je sporazumno raskinut ugovor između članova.
Tada Limundo tim ne može prodavca terati na reklamaciju,
jer ista ne postoji, već na dogovor sa kupcem.

2.Ako kupac tvrdi da predmet nije u opisanom stanju, a prodavac obratno,
na njima je da se dogovore, a Limundo tim će smatrati da kupac
ulaže reklamaciju na predmet.''

Zar po ovome ne ispada da kupac uvek moze da vrati predmet?
Kod Olje je recimo bio slucaj pod brojem 2, samo sto je Olja mogla dokazati da je ipak slucaj pod brojem 1.
Ali pitanje je da li bi dobila nesto, sem sto bi izgubila zivce.
_________________________________________________________________________________________

Prebacio sam ovde da nas Alduin ne bi sic po guzi ako se razvije rasprava Smile

Tehnički nije a praktično jeste.
Ako čitaš između redova šta su ti napisali u prvoj stavci onda vidiš da su ipak rešili da malo popuste strogoću prema prodavcima. Praktično kažu da ako ne postoji osnovan razlog za reklamaciju onda ista i ne može biti uložena a samim tim ni razmatrana od LT. Za dogovor je potrebno da su obe strane saglasne a ako jedna nije (prodavac) onda nikom ništa. Nema negativne za njega. Znači imaš pravo da odbiješ da uvažiš nebulozne razloge za povrat predmeta. To ranije nije bilo tako.

U drugoj stavci ti kažu da ako ima realan razlog za reklamaciju stvar je između prodavca i kupca kako će rešiti problem ali će oni biti na strani kupca (kao što i treba da budu) i ako do dogovora ne dođe prodavac će dobiti negativnu a možda i nešto gore.

Znači u teoriji je sve kako treba. U praksi imaš Oljin slučaj (ili bilo koga ko je ovde iole ozbiljnije prodavao) gde se javi neko "pametan", digne frku pod lažnim izgovorom, i pozove se na stavku dva.
LT povodom toga ne može ništa da uradi. Tačnije, ne može ništa da uradi pre nego što im se dostave dokazi o tome da kupac ne govori istinu. Tužno je što još uvek nisu došli do tačke kada nešto urade barem onda kada im se ti dokazi pokažu.

Javno etiketiranje (u vidu ocena) ili brisanje nečijeg naloga neće zaustaviti sve takve osobe da i dalje budu takve ali neki procenat sigurno hoće. To sa moralne strane. Sa poslovne strane, kada odvažeš da ti takvi članovi ostanu, dižu cenu na aukcijama (a time i proviziju) daje manju cifru nego da takve članove odstraniš, daš prodavcima više sigurnosti i volje da postavljaju neke vredne predmete na aukciju i samim tim i naplaćena provizija bude veća.
 
Citiraj
(24.02.2015 19:34)blistok Piše: Znači u teoriji je sve kako treba. U praksi imaš Oljin slučaj (ili bilo koga ko je ovde iole ozbiljnije prodavao) gde se javi neko "pametan", digne frku pod lažnim izgovorom, i pozove se na stavku dva.
LT povodom toga ne može ništa da uradi. Tačnije, ne može ništa da uradi pre nego što im se dostave dokazi o tome da kupac ne govori istinu. Tužno je što još uvek nisu došli do tačke kada nešto urade barem onda kada im se ti dokazi pokažu.

U ovome i jeste glavni problem, zato ja i kazem da kupac moze da vrati predmet kad god hoce.
 
Citiraj
(24.02.2015 19:39)Vesic1 Piše: U ovome i jeste glavni problem, zato ja i kazem da kupac moze da vrati predmet kad god hoce.

Ni meni se to ni najmanje ne sviđa ali činjenica je da taj segment nema nikave veze sa LT, ZZP, ZOO... bilo kojim zakonom na ovom svetu. To ima veze sa moralom tih osoba koje zloupotrebljavaju sistem.
Ne možeš kriviti tužilaštvo i sud što nisu sprečili nekog da te opljačka ali možeš ih kriviti ako nisu reagovali po tvojoj prijavi i kaznili ga.
 
Citiraj
Da, zaboravila sam da napomenem da je taj nalog sa kog je licitirala ustvari nalog trece osobe, odnosno kada sam pozvala na broj iz podataka, javio se decko koji je rekao da ce me pozvati ta sto joj je dao da licitira, sto ona doduse jeste uradila posle par sati. Decku ciji je nalog sam rekla da cu naposletku morati da dam negativne ocene, na sta je njemu izletelo "nemoj molim te", ja mu rekoh - pa plati onda ti, a on kaze ne trebaju mu decije stvari. A ovamo moli...
A ne znam kako nju nije sramota da neko zbog nje dobije negativne ocene, niti sta ona trazi na tudjem nalogu, sad je bar lako otvoriti nalog....
 
Citiraj
Већ сам раније писао и о томе, више не продајем туђе осим уколико предмет не стоји код мене и више не купујем за друге осим соларно.
 
Citiraj
(24.02.2015 20:11)BitterLemon Piše: Већ сам раније писао и о томе, више не продајем туђе осим уколико предмет не стоји код мене и више не купујем за друге осим соларно.

Gde? Daj link. Hihi
 
Citiraj
Dala sam negativne i ponovo pokrenula aukcije Tuzan
A zao mi je momka. Sta da mu radim, nije hteo on da kupi, ona nece, ja da budem ...ena strana, kad razmislim zao mi je i mene.
 
Citiraj
(24.02.2015 20:09)the_quince Piše: Da, zaboravila sam da napomenem da je taj nalog sa kog je licitirala ustvari nalog trece osobe, odnosno kada sam pozvala na broj iz podataka, javio se decko koji je rekao da ce me pozvati ta sto joj je dao da licitira, sto ona doduse jeste uradila posle par sati. Decku ciji je nalog sam rekla da cu naposletku morati da dam negativne ocene, na sta je njemu izletelo "nemoj molim te", ja mu rekoh - pa plati onda ti, a on kaze ne trebaju mu decije stvari. A ovamo moli...
A ne znam kako nju nije sramota da neko zbog nje dobije negativne ocene, niti sta ona trazi na tudjem nalogu, sad je bar lako otvoriti nalog....
Ma to je neka zajebavancija.Razumem tvoju želju-volju da završiš,ali samo te košta živaca.
Šta ti je odgovorio LT.Smile
Facepalm
Preteknu meSmile
U potrazi za smislom. Promenjljivog uspeha. 

Dealla L/K
 
Citiraj
(24.02.2015 20:15)serjoza Piše:
(24.02.2015 20:11)BitterLemon Piše: Већ сам раније писао и о томе, више не продајем туђе осим уколико предмет не стоји код мене и више не купујем за друге осим соларно.

Gde? Daj link.  Hihi

Који линк?
 
Citiraj
LT sam pozvala telefonom - ne mogu da cekam ja odgovor na poruku, fina seka mi je rekla da mogu da dam negativne. Mozda kao kod Vesica ispadne da je seka neobavestena. Sta sad, meni nije bitno da njima stoje negativne, niti cu se terati s njima ako im poniste.
Ne mislim da je zajebavancija, mislim da je stvarno dozvolio nekome da licitira s njegovog naloga, tako mi deluje.
 
Citiraj
Kako god da je, nisi ti kriva sto je on svom ''prijatelju'' ili ''prijateljici'' pozajmio nalog Smile
 
Citiraj
Фина чељад ради у тим корисничким центрима. Неће да те лажу. То само Весића, њега не воле. Smile
 
Citiraj
Možda,Hmmipak si ti snjim lično razgovarala pa imaš bolji uvid u situaciju.
Mada meni sve kad se sabere i oduzme ipak malo smrduckaBig smile
U potrazi za smislom. Promenjljivog uspeha. 

Dealla L/K
 
Citiraj
Uvek mi je zao da dam negativne, ganjam se danima, iako sam x puta rekla da nema vise popustanja. Cak i sa tolerancijom koju imam, u poslednjih 20ak dana sam dala 5-6 negativnih, i sve pokusavam da shvatim kakva je to navala, nemaju ljudi para, bice da je to.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)