• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da li zapisujete (fotografišete) serijske brojeve delova (komponenti)?
#1
Informacija 
Ono što me je navelo da otvorim temu je stari komp. Inače, ovo je uvod u pitanje.
Kompjuter je rasturen, a ja sam hteo da ga ponovo osposobim.
Problem nastaje kod grafičke kartice. Naime, imam dve iste Asusove fx 5200, s' tim da je jedna neispravna, a vizuelno ih je gotovo nemoguće razlikovati.

Glavni deo pitanja

Hipotetički:
Na aukciji prodajete matičnu ploču 'MB FM2 A55 Biostar A55ML2, kupac ima identičan model, samo neispravnu.
Pobedjuje na aukciji, preuzima deo i reklamira prodavcu da je neispravna. Sve to u nameri da zadrži ispravnu, a prodavcu pošalje svoju.
Prodavac dobija predmet nazad, ali onaj neispravan model, uvažava reklamaciju i kupcu vraća novac. Ovo stoji samo ako prodavac nema fotografiju sa serijskim brojem ili ne može vizuelno da primeti razliku, a proverom je utvrdio da matična ne radi.

Ovo je sve hipotetički, verovatno sam prevideo neke stvari, ali je bitno samo pitanje "Da li zapisujete (fotografišete) serijske brojeve delova (komponenti)?"
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
#2
Ne radim sa tim stvarima ali obavezno slikam sve pločice sa podacima i serijskim brojevima i to i kačim na aukcijama. Prvo, na tim pločicama su često bitni podaci o samom predmetu a drugo ja sam pokriven u slučaju nekih nesporazuma. Jedno vreme sam i imao na Kupindu neku gomilu raznih ploča za tv. Obavezno sam slikao te serijske brojeve baš zbog toga da ne dođe do "zabune u transportu".
 
Citiraj
#3
Ako cemo hipoteticki, tu nalepnicu sa bar kodom i serijskim brojem mogu da odstampam-falsifikujem, za 1 minut, tako da ni nalepnica nije merodavna, osim ako nije hologramska.

Takodje, ako prodas laptop, neko moze izvaditi ispravan deo i vratiti svoj neispravan,maticnu plocu npr. kako to da slikas?
Poenta je da je malo tih koji bi tako nesto muljali, a i prodavac treba da bude siguran u ispravnost toga sto prodaje, jer taj neko moze da pokusa bas to sto si napisao ili ga i sam osteti nestrucnim rukovanjem. Ako je prodato ispravno, upakovano kako treba, mora da stigne ispravno i bude ispravno.
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)