• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garancija na kupljene predmete na Limundu i Kupindu
#61
(28.02.2015 00:24)jugana Piše: Ja sad nesto ne kapiram, ako prodaje marke, valjda zna nekoga od koga moze da dobavi garanciju, odnosno potvrdu o autenticnosti? Ili je marku nasao kod bake u fioci, pa mu se cini da bi mogla da kosta 170 evrica?

Može da nabavi atest ali najbliže je u Nemačkoj, još i da plati atest izaći će ga još dodatnih oko 100 evrića, a možda mu se ne posreći (ako je falsifikat) onda samo plaća oko 20 evrića.. :)
 
Citiraj
#62
Ja sam svojevremeno imao jedan zahtev ka LT za povracaj provizije - u pitanju je bilo prihvaranje reklamacije i po tom osnovu sam trazio i dobio povracaj. Nije bio neki iznos u pitanju, vec vise princip, da te LT primorava da prihvatis reklamaciju, a da do kupoprodaje realno nije doslo - pa ne bi trebalo ni da naplate proviziju u takvom slucaju. To je moje jedino iskustvo sa vracanjem provizije, po zahtevu.

[Slika: 33a856t.jpg]

[Slika: 2n9dg5x.jpg]

Ovo prvo iznad je, kao sto se i vidi, refundacija zbog negativne, a drugo povracaj po mom zahtevu. Vidi se i razlika u obrazlozenju.

Ipak, kao sto sam i citirao u predhodnom postu:  Limundo d.o.o. ima pravo da odbije refundaciju u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora - tako da ne mora da znaci da ce svaki zahtev prihvatiti - verovatno zavisi od konkretne situacije.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#63
(28.02.2015 00:25)sasacv68 Piše: Nisam siguran da LT , po zahtevu prodavca,  uvek odobrava refundaciju-povracaj provizije , evo sta kaze pravilnik:
˝10.5. Refundiranje naknade
Ukoliko kupac odustane od kupovine, ne želi da preuzme predmet, ne prihvata uslove koje je prodavac naveo u opisu ponude ili na drugi način skrivi raskid ugovora, prodavac ima pravo da zahteva refundaciju provizije koja je obračunata u skladu sa Cenovnikom, a u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora.

Ako prodavac i kupac sporazumno raskinu ugovor ili do raskida ugovora dođe iz drugih razloga koji ovde nisu navedeni, Limundo d.o.o. ima pravo da odbije refundaciju u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora.˝

Tako da mislim, da ipak, za ovaj konkretan slucaj, LT treba da da tumacenje - kako ce tretirati tu transakciju, pogotovu, obzirom na visinu provizije.

Ako se ispostavi da marka nije okej onda jedino da ja odustanem od kupovine i po tački 10.5 Kupindo refundira proviziju prodavcu... tačka
 
Citiraj
#64
To da odustanes, mislim da podrazumeva - da ces dobiti negatvinu - pa na taj nacin prodavac refundira proviziju - stav prvi.

Dogovor - sporazumni raskid je u drugom stavu - tako da to zahteva saglasnost LT za povracaj provizije.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#65
Prodavac je taj koji treba da razmislja u ovoj situaciji.
Ako je vec dao dobru cenu, onda ne moze da ne stoji iza toga da nije original.
 
Citiraj
#66
(28.02.2015 00:52)sasacv68 Piše: To da odustanes, mislim da podrazumeva  - da ces dobiti negatvinu - pa na taj nacin prodavac refundira proviziju - stav prvi.

Dogovor - sporazumni raskid je u drugom stavu - tako da to  zahteva saglasnost LT za povracaj provizije.

Ja sam imao isti slučaj samo u obrnutom smeru, nije bilo preko LC-a nego preko banke, uglavnom i da kupac odustane iz bilo kog razloga negativna mu se skida, jer po zakonu reklamacija ne mora da bude obrazložena može biti i samo hir ne možeš ništa osim da prihvatiš.

(28.02.2015 00:56)Vesic1 Piše: Prodavac je taj koji treba da razmislja u ovoj situaciji.
Ako je vec dao dobru cenu, onda ne moze da ne stoji iza toga da nije original.

:hihi:
Svi će da tvrde da je okej dok se ne dokaže suprotno, čak možeš i sam biti ubedjen da je okej a ono se ispostavi drugo. :)
Uglavnom tražio sam druge bolje slike i nadam se da će ih obezbediti, ako slike budu u odredjenoj rezoluciji kako sam tražio meni će to biti dovoljan dokaz dali jeste ili nije.
 
Citiraj
#67
Deqi, evo Serjoza ima post koji bi na ovo mogao da s e odnosi u temi... prebacen u novu temu Reklamacije:
"Ima i za to rešenje - daj mu negativnu i napiši da je došao, pogledao predmet i odustao. Kad daš negativnu - vratiće ti proviziju. A posle će njemu obrisati negativnu ako bude tražio. Opširnije: http://cafe.limundo.com/thread-44-post-2...l#pid23627"
 
Citiraj
#68
zanimljiva tema

ja bih samo dodao da ako je prodavac NAPISAO garancija 3 meseca onda to nije usmena garancija vec pismena zato sto je napisana, usmena garancija je ona koja nije napisana vec izrecena usmeno sa ustima i jezikom bez pisanog traga

jer kao dokaz te pismene garancije mozete da snimite ekran gde se vidi koliko pise garancija jer se aukcije arhiviraju posle 5 meseci a poruke nakon 60 dana

ili jednostavno zabraniti da se kupci obmanjuju jer ima clanova koji pisu i garancija 10 godina sto je stavljanje kupca u zabludu

e sad ako prodavac ima overen jos vazeci garantni list kod koga je ta garancija jos primenjiva to je druga prica , mada ja sam vidjao aukcije gde je na telefonu razbijen ekran a prodavac navodi da je garancija 2 godine ali nekaze da kad je razbijen ekran niko zivi nece uvaziti tu reklamaciju iako je u pisanoj formi sto je opet prevara kupca pa dokle vise ?

ili zamislite sledeci primer ja snimim audio reklamu i dam da se emituje na radiju i kazem kupujte kod LiMuBaj-a i kazem garancija je 6 meseci iako je ta reklama audio tj usmena ona je u stvari pismena jer je audio NAPISANA tj zapisana i javno emitovana a sve sto je oveca javno mora da se ispuni ili snosis posledice na sudu...
 
Citiraj
#69
Pozdrav! Imam pitanje. Pre dve nedelje sam kupio laptop i odpocetka je bilo problema pri paljenju, mislio sam da nije nista ozbiljno ali sam ga odneo kod majstora i najverovatnije je graficka(sto znaci da vise ne radi jer je povezana sa procesorom). To se nije dogodilo mojom krivicom, kakva ja prava sad tu imam?
 
Citiraj
#70
@J.V
Dobar dan, samo kopirajte ovu poruku iznad i pošaljite je kolegama na https://www.kupindo.com/Kontakt
Proveriće ceo slučaj.
Pozdrav!
Experientia docet.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)