• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iskustva sa Limundo Cash-om
#1
Ovde ćemo deliti iskustva sa Limundo cash načinom plaćanja.
 
Citiraj
#2
Proverite sa Kupindom tu tvrdnju jer sumnjam da su mu dali takav savet. Prvo, samo u prvih 24 sata se može praviti zapisnik o reklamaciji sadržaja a drugo, kakve veze ima zapisnik Postexpresa kada je on već priznao grešku ? U poslednje vreme mi se baš uredno javljaju ali kada nisu onda lepo okrenem onaj besplatni broj pa uživo raspravim.
Samo za jedan predmet prodat preko LC sam imao reklamaciju (jeste radio ali ne sa tačnošću kojom bi trebalo) Čim je kupac javio za to odmah sam napisao LC da vrate čoveku novac bez da se čeka da on meni vrati predmet. Kupac je javio da mu je novac vraćen tek posle pet dana. Shvatam frustraciju po tom pitanju ali sa druge strane mislim da će vam to odgovarati ako, nekim slučajem, budete u ulozi prodavca. Jer treba dati neki period, bar dva - tri dana i njemu da proveri da li je to što je vraćeno stvarno to što je i poslato. Kao i u slučaju slanja predmeta kupcu ako se kupac ne javi u roku od tri dana po prijemu onda se novac automatski prosleđuje. Verovatno zato otežu sa vraćenjem novca.
 
Citiraj
#3
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#4
(29.01.2015 09:27)BitterLemon Piše: И ја сам мишљења да записник ПЕ нема никакве везе са ситуацијом коју је Шарени навео. Записник се прави за предмете оштећене у транспорту а овде се ради о несаобразности са описом. Ипак, узимам са резервом и ово што је Шаренко написао, јер се раније дешавало да не опише баш како треба проблем који му се деси.
Biter jako ružno , molim da mi citiraš tvoju tvrdnju a ja ću dokumentovati porukom koju sam dobio od člana ( ukoliko se to sme )
Koliko se sećam ti i ja nikada nismo sarađivali te pitanje odkuda takva konstatacija, ako je nastala iz nekih priča tebi bliskih ljudi onda je to pretpostavka šta bi bilo kad bi bilo, te te uljudno molim da ovu konstataciju potkrepiš činjenicama , u suprotnom smatraču je uvredom .
 
Citiraj
#5
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#6
Pri kupovini na nekim stranim sajtovima, nekoliko puta mi se već desilo da iz raznoraznih razloga prodavac uopšte ne pošalje predmet (koji je plaćen, a uplata leži na računu datog sajta preko kojeg je obavljena kupovina). Na vraćanje novca, u principu, uvek moram da čekam 15-ak dana (a nekada i duže). U pitanju je procedura koja uključuje ne samo prodavca i kupca, već i sam sajt, njihovo računovodstvo, banke i svu prateću komunikaciju među akterima. A to zahteva vreme. Tako da tih 15 dana i ne zvuči previše loše. Pri tome, računajte da se u slučaju reklamacije čitava ta procedura dodatno usložnjava & produžava.

Inače, od svih opcija plaćanja, LC mi se najviše sviđa.  :klanjam se:  Mislim, lično preuzimanje je zgodno, ali kada se uračuna maltretiranje & vreme potrebno da se preuzimanje obavi, troškovi prevoza, benzina, često izađe skuplje od Postexpressa. Pred toga, LC i izjednačava rizik za prodavca i kupca - kupac ne mora da se brine da li će mu prodavac poslati unapred plaćeni predmet, a prodavac da li će mu se predmet poslat pouzećem vratiti.

A u slučaju da prodavac ipak pošalje predmet pouzećem, nakon uplate preko LC-a, treba kupcu da vrati razliku koju je ovaj platio zbog pouzeća, ili mu sledi negativna. :nene:
 
Citiraj
#7
U slučaju da je kupac platio predmet preko Limundo Cash-a, a prodavac mu poslao predmet sa otkupom, on nije u obavezi da ga plati, tj. preuzme. MI uvek sugerišemo da odmah stupe u kontakt radi dogovora oko rešavanja te situacije.
 
Citiraj
#8
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#9
(29.01.2015 13:16)BitterLemon Piše: Сећам се неких проблема из старог кафеа са описима ситуација, није свако надарен наратор, не видим што те то вређа. Једино ако ниси мислио на ситуације у којима су ти брисали негативне оцене а које ја нисам ни поменуо нити помислио на њих. Чак сам у поруци написао да си овог пута у праву. Шта би тек било да сам стао на другу страну?
Bez želje za ikakvom polemikom, sve one ocene date van pravilnika apsolutno se storniraju , kao i svakom drugom članu. Ništa više ništa manje
Voileo bih ( kada bih smeo) da copi-paste te sporne poruke upućene od strane prodavca I TIME REŠIMO OVU POLEMIKU .
No neka za sada ostane na ovome...
Ne vidim razloga da pišem nešto što nije tako.
 
Citiraj
#10
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#11
Meni je isto LC omiljeni način. Možda je samo psihološki ali nekako najmanje strepim kada trgujem preko njega. Uvek imam osećaj da kupac koji izabere taj način plaćanja neće ići na neko muljanje pa sam mirniji. Inače, par puta mi se desilo da u brzini, kada imam tog dana suviše paketa, pošaljem neki pouzećem iako je plaćen unapred. Na sreću uvek su bili ok ljudi, koji nisu smesta rekli da neće da preuzmu već su me obavestili o tome. Odmah im pošaljem novac postnetom oni dignu paket i sve ok. Tako da podržavam apel da se ne vraća odmah jer ima ovakvih, zbunjenih, kao ja, ne mora uvek da bude prevara.
 
Citiraj
#12
Kako se evidentira (obrazlozi) LC transakcija kada kupac ulozi reklamaciju I vrati predmet prodavcu?
Sta tada pise I od cega zavisi:
"Povracaj novca kupcu - zahtev prodavca" ili
"Povracaj novca kupcu - zahtev kupca"


(pitam jer obrazlozenje za LC transakciju koja je stornirana zbog reklamacije kupca pise: "Povracaj novca kupcu - zahtev prodavca")
 
Citiraj
#13
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#14
(05.02.2015 19:38)ljubisa.va Piše: (pitam jer obrazlozenje za LC transakciju koja je stornirana zbog reklamacije kupca pise: "Povracaj novca kupcu - zahtev prodavca")

Mislim da se tako i evidentira. Samo jednom sam imao problem (mojom krivicom) kada je uplata išla preko LC i znam da mi je tada rečeno da javim kada predmet stigne nazad pa da puste novac. Dakle svodi se na to da na zahtev prodavca (kada se uveri u stanje predmeta) se novac vraća kupcu.
 
Citiraj
#15
Prodao sam mobilni telefon, sve je proslo ok na aukciji. Kupac je odlucio da plati limundo kes-om i to je meni bilo ok.

Uplatio je u ponedeljak, a pre toga rekao sam kupcu da ne mogu da posaljem pre srede.

U sredu oko 10-11 ujutru, salje kupac meni poruku da li sam poslao. istog dana, oko 4-5 popodne, prijavljuje problem sa transakcijom, jer nisam javio da sam poslao (nisam ni ulazio na sajt). Paket sam poslao tog dana oko 6 popodne. Rok za slanje bio je cetvrtak.

U komunikaciji sa kupcem, ja nisam kupcu uspeo da obrazlozim, da to nije morao da radi, i da malo preteruje. On je bio u fazonu meni su poslali poruku, ja sam morao, ja sam uplatio limundu.

Mene to pogadja jer se osecam kao prevarant, a ako je neko u problemu onda sam to ja jer ja nemam ni pare ni robu.

prodavac je dobio predmet, i onda javio da pozivi rade, da moze da prima i salje poruke i da kamera radi. Kaze da je telefon u opisanom stanju, ali kao ima nekih ogrebotina na ekranu (ne znam samo koje ali dobro ).
Rekao je jos da ce testirati napredne funkcije pa ce javiti da li je sve ok.

Znaci posle tog cimanja i dizanja frke oko slanja, sada treba da drnda telefon narednih 5 ili koliko vec dana, da ga flesuje, menja bootloader, instalira cyanogenmod ili neki 3rd party rom i da mi posle sjeban telefon vrati kao neispravan, ili tako nesto.

U svakom slucaju, nece skinuti status "problem" dokle god bude mogao da drzi taj status.

Clac ce sutra traziti ocenu, ili bi bar ja trebao da ga ocenim po pravilima limunda.
Ta ista pravila kazu da ja trebam da ocenim kupca ukoliko je platio i preuzeo paket, ali ja jednostavno to ne zelimm, jer ja nisam uzivao u toj saradnji, nije mi bila prijatna ni ok.
Znam da nije ni za negativnu ocenu, ali nije ni za pozitivnu. Sta raditi sa takvim clanovima?
 
Citiraj
#16
Kada kupac izvrši uplatu status transakcije se menja u "Uplaćeno" i predmet je potrebno poslati u naredna 3 dana. Kako kupac nije dobio predmet nakon 2 dana od uplate poslata mu je poruka/podsetnik da bismo proverili da li je sve u redu i dat je savet da se status transakcije izmeni u "Problem" ako predmet još uvek nije stigao da novac ne bi bio isplaćen pre toga. Stoga nema potrebe da se osećate kao prevarant, u pitanju je standardna situacija za Limundo Cash transakcije. :) Limundo Cash upravo služi da pruži dodatnu sigurnost i smanji mogućnost nastanka nesporazuma. Kupac je nakon prijema predmeta izvršio njegovu proveru i utvrdio da je sve u redu. O tome nas je obavestio pa smo status transakcije izmenili u "Završeno" i novac će biti prosleđen na vaš tekući račun.

Kupac je platio i preuzeo predmet pa mu samim tim sleduje pozitivna ocena. Vi ste predmet poslali, kupac je zadovoljan njim, pa i vama sleduje ista ocena. :)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)