• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iskustva sa Limundo Cash-om
#1
Ovde ćemo deliti iskustva sa Limundo cash načinom plaćanja.
 
Citiraj
#2
Ok, ali moj cilj nije bio diskusija o sistemu limundo cash-a nego sta uraditi kada niste zadovoljni saradnjom, a tu saradnju bi trebalo oceniti kao pozitivnu...

Nema veze, ostace bez ocene i svima je lepo Smile
 
Citiraj
#3
Isključio sam LC iz svih svojih predmeta i aukcija, zbog kupaca koji kupe, i više se ne jave, pa sam morao više puta da čekam da prodje onaj rok da bi mi Limundo sam pustio uplatu....

Ako nekom fotke samog predmeta i preko 1000 ocena nisu dovoljna preporuka, onda ne mora ni da kupi....

A posebno oni sa 0 ocena....
 
Citiraj
#4
po meni LC je malo obesmisljen jer clanovi sa 0 ocena nisu vise obavezni da ga koriste,a ako kupujete od proverenih clanova LC nije ni potreban,drugi probem su malo zategnuti rokovi ko ima mnogo obaveza moze biti u problemu da to ispostuje
 
Citiraj
#5
LC uvek koristim, kao kupac i kao prodavac. Kod LC transakcija kao prodavac imam samo pozitivna iskustva, a kao kupac imam cesto probleme u vidu neslaganja opisa predmeta.

LC je jedini siguran nacin placanja. Oni koji ga nemaju u ponudi imaju manje zainteresovanih kupaca.
Kod raznih nepredvidjenih situacija moze dati sigurnost, bilo kojoj strani. Takodje, vrlo korisno kod LCa je i mogucnost nadoknade troskova prodavcu kod povracaja predmeta.
Rokovi koje LC ima za obavljanje transakcije samo su dodatna sigurnost da se kupovina ili prodaja nece "otegnuti" u beskonacnost. Jednostavno, LC tera na ozbiljnost i one koji ne haju za njom mnogo.
Ono sto je vidljivo kod LC transakcija je da kupci nisu dovoljno informisani o LCu kao nacinu placanja, ali ga koriste u raznim situacijama. Nekad i kod zanemarljivo malih iznosa. Ipak, za njih postoji opravdanje zbog neznanja.
Medjutim, kad aktivan prodavac ne zna osnovne stvari o LCu, a posle samo par minuta objasnjenja promeni nacin placanja, onda treba pitati Limundo/Kupindo koliko su ucinili da takve clanove informisu.

Necije ocene ne znace da ce u slucaju nepredvidjenih problema druga strana reagovati onako kako mi ocekujemo gledajuci njegove ocene. Licno sam imao vise problema sa "proverenim" prodavcima koji imaju vise ocena.
To sto neko sa malim brojem ocena nije uslovljen sa LC kao nacinom placanja ne treba da brine kupca, nego samo prodavca, jer ce svakako teze prodati predmet.
 
Citiraj
#6
Sve hoću da zavolim ovaj LC, ali stalno neki problemi tu i tamo. Evo na primer, pobedio sam na aukciji koja je isticala u subotu 28.02. uveče, aktivirao LC, uplatio i poruka od Limunda da je uplata legla je stigla u ponedeljak, 02.03. u 12:30 h. Nepuna DVA DANA kasnije, odnosno noćas, 04.03. u 05:23 stiže mi od Limunda podsetnik za zu istu LC transakciju u kom se pita jesam li dobio predmet i traži da ODMAH aktiviram opciju "problem" inače će novac sutra biti prosleđen prodavcu.  Facepalm
Podsećam da po pravilima LC prodavac ima TRI RADNA DANA da pošalje predmet, dakle do 05.03. Citiram pravilnik:
"Status "Uplaćeno"
Dodeljuje se automatski nakon što uplata kupca legne na Limundo Cash račun. Kupac i prodavac dobijaju obaveštenje da je uplata dodeljena transakciji i da može biti izvršeno slanje predmeta. Prodavac ima rok od 3 radna dana od dana kada je označen status "Uplaćeno" da izvrši slanje predmeta."
I sad - ja bih sačekao tri dana da prodavac pošalje, nije mi ništa hitno, ali sam aktivirao problem kako mi je Limundo naložio i prodavac će se verovatno i s pravom ljutiti jer ga pritiskam "pre roka", znači nesporazum sa prodavcem u najavi.
Kažem - nemam ništa protiv da poštujem pravila koja se postave makar kako loša bila ili meni ne odgovarala, ali ako postoje onda daj da se poštuju.
Pa ti koristi LC.  Facepalm
 
Citiraj
#7
Imao sam i tu situaciju par puta. Prvi put kada je kupac kliknuo na problem baš sam bio ljut. Drugi dan je bio u pitanju posle njegove uplate, dođem kući sa posla i spremam se da odem do pošte da pošaljem paket kad ono automatska poruka od Limunda... Ne sećam se šta sam napisao ali znam da sam mogao prijatnije da napišem tu poruku LT-u. Onda je stiglo objašnjenje ko i tebi da sistem to automatski radi i da je kupac morao to da uradi. Ok, shvatam... sada kada ste objasnili shvatam... ali što to nije bilo u onoj prvoj poruci od sistema pa da znam odmah u čemu je problem i ne gubim živce. Sada kada znam o čemu se radi i sam sam jednom ili dva puta predlagao kupcima da prijave problem i kako to da urade pa da rešimo neke nedoumice natene. Još jedan primer da edukacija od strane LT mora biti aktivnija.
 
Citiraj
#8
Иста ситуација била и код мене, био сам принуђен да притиснем "проблем" иако га није било нити је постојала назнака да ће га бити.
 
Citiraj
#9
(04.03.2015 11:49)blistok Piše: Imao sam i tu situaciju par puta. Prvi put kada je kupac kliknuo na problem baš sam bio ljut. Drugi dan je bio u pitanju posle njegove uplate, dođem kući sa posla i spremam se da odem do pošte da pošaljem paket kad ono automatska poruka od Limunda... Ne sećam se šta sam napisao ali znam da sam mogao prijatnije da  napišem tu poruku LT-u. Onda je stiglo objašnjenje ko i tebi da sistem to automatski radi i da je kupac morao to da uradi. Ok, shvatam... sada kada ste objasnili shvatam... ali što to nije bilo u onoj prvoj poruci od sistema pa da znam odmah u čemu je problem i ne gubim živce. Sada kada znam o čemu se radi i sam sam jednom ili dva puta predlagao kupcima da prijave problem i kako to da urade pa da rešimo neke nedoumice natene. Još jedan primer da edukacija od strane LT mora biti aktivnija.

I ja sam imao slično kao prodavac pa sam popizdio na kupca jer sam poslao odmah sledeći dan posle uplate, a paket je kasnio jedan dan. Sad tek razumem šta mi je pričao - i on je verovatno dobio od Limunda poruku da mora ODMAH INAČE... Ovo je jako loše rešeno - teraju ljude da pre roka "prave problem". Pitao ja Ltim i telefonom, al' ja u klin, a oni u ploču.
Nije edukacija u pitanju - ja sam pismen i pročitao sam i shvatio pravila.
 
Citiraj
#10
(04.03.2015 11:53)serjoza Piše: poruku da mora ODMAH INAČE... Ovo je jako loše rešeno - teraju ljude da pre roka "prave problem". Pitao ja Ltim i telefonom, al' ja u klin, a oni u ploču.
Nije edukacija u pitanju - ja sam pismen i pročitao sam i shvatio pravila.

Nisam mislio da si nepismen... osim ako nemaš neku zgodnu sekretaricu pa joj diktiraš ? Smile
Nigde u pravilima nisam video da piše to o automatskom slanju novca posle trećeg dana dok nisam došao u tu situaciju a ne piše ni sada. To je sitnica ali iz takvih sitnica lako dolazi do problema bez potrebe jer smo svi ionako na ivici živaca od lepote života ovde. Shvatam da nema dovoljno ljudi pa da sad neko bude zadužen samo za to da prati LC i da li je paket poslat na vreme ili ne. Lakše je ovako, namestiš na automatizam da po isteku roka za slanje novac bude poslat i ok. Mnogo je manje posla kada treba da paziš samo na one aukcije gde će potencijalno doći do problema nego na sve. Baš zato treba da bude edukacija od LT u smislu nekog objašnjenja obema stranama zašto se prijavljuje problem u takvoj situaciji i da to u suštini nije ništa lično već sistemski.
 
Citiraj
#11
Poruka se šalje nakon 2 dana jer se treći dan od uplate prosleđuje novac ako se ne prijavi problem. Sistemske poruke se generalno šalju rano ujutro zbog opterećenja sistema, a sa druge strane smatramo da je važno da vam se blagovremeno pošalju jer se radi o novcu. Razumem šta kažete i nadam se da neće biti nikakvih problema sa prodavcem. On je takođe dobio poruku da je potrebno da se do sutra završi transkacija.
Slažem se da ima prostora za unapređenje, i videćemo da li će biti prostora da se time pozabavimo u narednom periodu. Veliko hvala na podeljenom utisku!
 
Citiraj
#12
(04.03.2015 12:11)Dudadunja Piše: Poruka se šalje nakon 2 dana jer se treći dan od uplate prosleđuje novac ako se ne prijavi problem. Sistemske poruke se generalno šalju rano ujutro zbog opterećenja sistema, a sa druge strane smatramo da je važno da vam se blagovremeno pošalju jer se radi o novcu. Razumem šta kažete i nadam se da neće biti nikakvih problema sa prodavcem. On je takođe dobio poruku da je potrebno da se do sutra završi transkacija.
Slažem se da ima prostora za unapređenje, i videćemo da li će biti prostora da se time pozabavimo u narednom periodu. Veliko hvala na podeljenom utisku!

Dudo,...dunjo moja, ništa lično  Wink , ali šta da sam bio na putu bez interneta na jedan dan - ne vise svi na Limundu svakodnevno? Ja ne "problematizujem" jer nisam video poruku i kontam da će čovek poslati u roku, ne žuri mi se, prodavac ne pošalje, a moje pare odu njemu? To nije prostor za unapređenje - to je prostor za ISPRAVLJANJE OZBILJNE SISTEMSKE GREŠKE!
Kako Limundo može MOJ novac koji ON ČUVA da bez mog odobrenja da nekome? U pravilima jasno piše da jedino ja mogu to da učinim pozitivnim ocenjivanjem ili aktiviranjem "završeno". Takođe piše da jedino što sistem može samoinicijativno da uradi je promeni status iz "uplaćeno" u "poslato" ako to ne učini prodavac.
To jedno, a drugo jedini mogući način da u ovom konkretnom slučaju NE BUDE aktiviran problem je da je prodavac čekao k'o zapeta puška i u sledeća 3 SATA  po prijemu potvrde moje uplate otrčao u Postekspres ili da mu je došao kurir. Tako bih ja paket dobio sledeći dan i pustio pare. A šta da sam kupio novu bateriju za mobilni koja navodno "drži" sedam dana?
 
Citiraj
#13
Naravno da nije lično Smile Baš sam sa koleginicom sad pričala o ovoj vašoj situaciji i vašem utisku, sve razumem. Sam termin "problem" je pretežak za ovu i slične situacije jer problema realno nema i radi se samo o stopiranju novca tj. isplate, grubo rečeno. Da li smatrate da je izmena poruke najpre potrebna ili mislite da bi trebalo izmeniti kada se poruke šalju, odnosno kako i kada se menjaju statusi?
 
Citiraj
#14
Требало би поред дугмета "проблем" да постоји и дугме "продужи рок" које би аутоматски померило за 24 часа пренос новца. Размислите о томе.
 
Citiraj
#15
(04.03.2015 12:42)Dudadunja Piše: Naravno da nije lično Smile Baš sam sa koleginicom sad pričala o ovoj vašoj situaciji i vašem utisku, sve razumem. Sam termin "problem" je pretežak za ovu i slične situacije jer problema realno nema i radi se samo o stopiranju novca tj. isplate, grubo rečeno. Da li smatrate da je izmena poruke najpre potrebna ili mislite da bi trebalo izmeniti kada se poruke šalju, odnosno kako i kada se menjaju statusi?

Pa prvo, koliko sam shvatio uplata LC je prvi korak, puštanje novca sa LC prodavcu je drugi i OBA KORAKA VRŠI KUPAC i JEDINO KUPAC. Ako grešim onda nema potrebe da dalje razglabam jer nisam shvatio sistem. Ako ti kažeš "stopiranju isplate" onda to nije tako i ja sam pogrešno razumeo suštinu.
 
Citiraj
#16
Mislim da bi bilo dovoljno da ona automatska poruka bude izmenjena. Znači da prodavac odmah bude obavešten da je problem prijavljen iz sistemskog razloga (paket još nije stigao, automatsko puštanje novca, bla, bla ...Smile) da je takva procedura i da će čim paket stigne biti izmenjen status. Znači neko malo opširnije objašnjenje da i oni sa kraćim fitiljem shvate da nije ništa strašno niti lično već to tako ide.
Samu reč "problem" ćete teško zameniti sa adekvatnijom jer realno to i jeste namenjeno da se prijavi neki problem oko uplate ili primljenog predmeta. Ovo je, koliko ja imam iskustva, jedina primena te reči kada ne zvuči baš kako treba ali uz objašnjenje ni tada ne zvuči tako crno.

(04.03.2015 12:52)serjoza Piše: Pa prvo, koliko sam shvatio uplata LC je prvi korak, puštanje novca sa LC prodavcu je drugi i OBA KORAKA VRŠI KUPAC i JEDINO KUPAC. Ako grešim onda nema potrebe da dalje razglabam jer nisam shvatio sistem. Ako ti kažeš "stopiranju isplate" onda to nije tako i ja sam pogrešno razumeo suštinu.

Drugi korak je poslato, što radi prodavac. Mislim da tu sistem šalje upozorenje tj. ako nije pritisnuto to dugme do zore drugog dana onda ide obaveštenje.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)