• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 2 Glasova - 2.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
да ли бисте желели да пишете ћирилицом на лимунду?
#61
E to je moguće, malopre sam postavio neki limundo satić i postavio oglas na kineskom, naslov nije prihvatio ali opis aukcije je ostao na kineskom (pojednostavljenom, tradicionalni mi je komplikovan)
 
Citiraj
#62
Zamisli pretragu da mozes da uneses naslov kako hoces, recimo, na kineskom? LOL Ili cirilicom? LOL
Ipak moze, evo Serjoza probao, Dakle, klasicni non issue Big smile
 
Citiraj
#63
Ja recimo Srbe delim na one koji su ćelavi, one koji nemaju brkove i one koji imaju j..ozovnu žensku figuru gledani (gledane) frontalno ili s leđa dok šetaju u kontralihtu zalaska sunca. Znam, znaaam da bi sad Gajo skočio sa stolice, ali eto - ..beš logiku kad je reč o ovak'im vundamentalnim stvarima.  Cool
A na ćirilici se može napraviti oglas na Kupindu, za Limundo probajte sami - ne bih da plaćam 100 dindži za igranje.
A šta ćemo sa interpunkcijom, to ja pitam i molim da mi se pod hitno odgovori.  Hmm
 
Citiraj
#64
članak za ljubitelje ћирилице

http://vidovdan.org/info/novosti-prednos...on-dinara/
 
Citiraj
#65
У овој дискусији има екстремних мишљења у оба смера, а суштина питања је да ли је у данашње време, када је то технички могуће, потребно и корисно да се на Форуму и при постављању аукција и предмета на Купинду, у земљи у којој је то службено писмо које још увек користи добар део популације омогући равноправно коришћење ћирилице. Независно од бљутавих и непотребних прича о патриотизму, казнама за некоришћење ћирилице, да ли нас странци разумеју кад пишемо латиницом и сл.
Моје је мишљење ово:
За власнике сајта нема опипљиве моменталне исплативости ако уведу могућност коришћења сајта ћирилицом. Скоро свако у Србији разуме латиницу и ретки су екстрами који у Србији тврде да знају само своје писмо а оно друго не знају (као у неким суседним државама), и то је добро. Не знам никог ко ће одустати од куповине јер није могао да претражи сајт јер не зна или неће да користи латиницу.
Међутим, сада, када постоје техничке могућности (покушајте да укуцате у Гугл "Лимундо" ћирилицом) да се реч укуца ћирилицом а добију се резилтати за ту реч и ћирилицом и латиницом па и на страним језицима иако је укуцано ћирилицом и српски, то се мора сматрати да омогућавање корисницима да користе на сајту оба писма знак бриге о корисничком угођају који се жели дати корисницима, па и о озбиљности сајта који о томе води рачуна. То ме подсећа на иначе одличне књиговодствене и друге фирме које се обраћају државним органима шишаном латиницом (латиницом писаном енглеским алфабетом без српских слова ч,ћ, ж и слично, јер не умеју да пребаце тастатуру на српску или то сматрају неважним). Нико неће одбити такав захтев јер га не разуме, али то оставља мучан утисак о тој фирми која кад већ одлично ради посао за који је регистрована није уложила бар мали напор да јој комуникација буде писмена. Тако исто сајт који претендује да буде број један (можда и јесте, не пратим баш та истраживања) у својој области свакако треба да омогући корисницима после многих неуслишених молби макар да на Форуму ако желе пишу ћирилицом, а да им притом Ђ не изгледа као Ћ и обратно. И да наводници на Купинду и Лимунду изгледају онако како је то у српском језику уобичајено.
Омогућавање постављања предмета на оба сајта и ћирилицом и при том омогућавање да се претрагом латиницом нађу и ћирилични предмети, а претрагом ћирилицом и латинични учинило би сајт лепшим, озбиљнијим и конфорнијим за коришћење. То би вероватно захтевало одређени напор и можда нешто улагања, али би се можда могао за то употребити напор и средства која се сада отприлике квартално користе да би се мењала боја, величина и положај дугмади на страници.
Ја лично, из разлога који нису битни за ову тему, радије пишем ћирилицом и радо бих имала ове опције на сајтовима. Лимундо и Купиндо би требало да размотре такву могућност иако од тога неће сутрадан порасти продаја. Нека рецимо размотре зашто Гугл мисли да је омогућавање такве опције корисно за његову пословну политику. Ово је век информатике, можда се негде може проверити колико је људи нашло Лимундо гуглајући "Лимундо" ћирилицом.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)