• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 2 Glasova - 2.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
да ли бисте желели да пишете ћирилицом на лимунду?
#16
(04.10.2015 18:22)nickcolor Piše: Nikako ne bih voleo videti čirilicu na Limundo-Kupindu, jer ni ne znam pročitati ni pisati, a i ceo svet piše latinicom, pa tako i neka ostane.

Не пише цео свет латиницом, не пише ни трећина ако ћемо тачније. Човек мора бити добро глуп да не зна писмо земље у којој живи.
 
Citiraj
#17
Ja volim Serbian Latin.
 
Citiraj
#18
Takodje. Ja volim srpsku celavu latinicu.
 
Citiraj
#19
Latinica, bre, ne koristim ni na njoj kuke i kvake, tome sluze makroi. Ali se apsolutno slazem sa poslednjom ovde Bitterovom izjavom. Ej, naucila sam da citam grcka slova, iz razloga prakticnih, ali i radoznalosti, a da ne znam zvanicno pismo zemlje u kojoj zivim. Stvarno.
 
Citiraj
#20
(05.10.2015 19:48)jugana Piše: Latinica, bre, ne koristim ni na njoj kuke i kvake, tome sluze makroi. Ali se apsolutno slazem sa poslednjom ovde Bitterovom izjavom. Ej, naucila sam da citam grcka slova, iz razloga prakticnih, ali i radoznalosti, a da ne znam zvanicno pismo zemlje u kojoj zivim. Stvarno.

Ne koristiš jer si lenja. A smajlije da praviš nije ti teško.  Hihi
 
Citiraj
#21
Ma nisam lenja nego moram brzo da kucam, a kodni raspored su sredili relativno skoro, pre toga sam na svakom kompu (posao, kuca, druga kancelarija...) morala da angazujem saobracajca. Ma ko ih... Tako da makroi obavljaju taj deo posla. Imam i za cirilicu Big smile
 
Citiraj
#22
(05.10.2015 20:17)jugana Piše: Ma nisam lenja nego moram brzo da kucam, a kodni raspored su sredili relativno skoro, pre toga sam na svakom kompu (posao, kuca, druga kancelarija...) morala da angazujem saobracajca. Ma ko ih... Tako da makroi obavljaju taj deo posla. Imam i za cirilicu Big smile

Makroi, mater im... onolike ženske su upropastili.  LOL
 
Citiraj
#23
LOL
 
Citiraj
#24
Брод који тоне...

Користим ћирилицу чак и кад шаљем СМС поруке.
Много проблемчића ми задаје „ошишана" латиница.
Кад ми неко пошаље податке за слање и ја позовем Постекспрес, а они кажу нема то место или улица...страшно. Било би лепо када би Лимундо приморао чланове да ажурирају своје податке и „ошишана" слова замене адекватним. Да се користи само ћирилица не би било проблема.
Рачунари су урадили своје. Људи су скроз одбацили ћирилицу.
Направио сам један тест са огласима на ћирилици. Продаја није ишла, јер претрага за њих није радила.
Једно време сам са члановима комуницирао само на ћирилици. Један корисник са југа Србије се жалио Лимунду да не зна шта ја то пишем. Лимундо ме контактирао...смејао сам се :Д
Што каже Лимун СРАМОТА!

(04.10.2015 18:22)nickcolor Piše: Nikako ne bih voleo videt i čirilicu na Limundo-Kupindu, jer ni ne znam pročitati ni pisati, a i ceo svet piše latinicom, pa tako i neka ostane.

Видим да знате чим сте у овој теми.
 
 
Citiraj
#25
http://blog.limundograd.com/2015/10/da-l...cirilicom/
Folk is not dead!
 
Citiraj
#26
Већ је било о томе још у старом кафеу чини ми се, када сам цитирао Закон и причао баш о томе, да само пружаоци јавних услуга морају имати сајт који је ћирилични. Не видим ту ништа спорно, сваки приватник сам бира циљну групу корисника.
 
Citiraj
#27
Било би лепо кад би Лимундо испоштовао и нас чије писмо је ћирилица.
 
Citiraj
#28
Meni bi bilo mnogo lepse kada bi Limundovci postovali svoj jezik bar onoliko koliko tvrde da postuju slovensko pismo.
 
Citiraj
#29
Знаш (знате?), мало је незгодно ако Ви почнете с тврдњом да неко не мисли оно што тврди, типа да неко уствари тврди да нешто поштује а онда не поштује.
Онда и тај неко може да почне да тврди да Ви уствари не мислите оно што тврдите да мислите или не радите оно што тврдите да радите.
А то нас онда јако замотава.
Ја сам мислио пре свега на моје, српско писмо, с обзиром да сте мени одговорили. Нисам најсигурнији да сам схватио Вашу примедбу.
 
Citiraj
#30
(04.10.2015 20:56)BitterLemon Piše:
(04.10.2015 18:22)nickcolor Piše: Nikako ne bih voleo videti čirilicu na Limundo-Kupindu, jer ni ne znam pročitati ni pisati, a i ceo svet piše latinicom, pa tako i neka ostane.

Не пише цео свет латиницом, не пише ни трећина ако ћемо тачније. Човек мора бити добро глуп да не зна писмо земље у којој живи.

Jos gluplji su oni kad se na forumu pise latinica a oni iz inata SrBskoga ili nebeske pravde udare neko ludacko pismo zvano cirilica... zato pred kontejnerima ispred moje zgrade sve vise guzve, izgleda da je ta nebeska pravda cirilicara ipak jako skupa pa ko prezivi iste pricat ce
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)