• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prodavci koji treze uplatu na racun - koji nemaju
#1
U poslednje vreme mi se nekoliko puta desilo da prodavac trazi uplatu na racun drugog lica, za koje tvrdi da mu je sestra, zena, majka i sl. U Pravilniku jasno stoji da se na tako dostavljene podatke ne uplacuje novac, jer u suprotnom Limundo nece razmatrati zalbe.
Naravno, ne znaci da je prodavac prevarant, ali je svakako covek koji moze da pogresi pri opisu predmeta, a ako sam uplatila novac na racun treceg lica, mogu da placem ako dodje do problema jer Limundo nece posredovati. Imala sam i slucaj da sam LT savetuje da se na takav racun uplati, jer je prodavac imao stotine pozitivnih ocena. To bi bilo u redu, ako bi iz Pravilnika izbacili deo u kom stoji da se uplacuje ISKLJUCIVO na podatke koje dobijemo od Limunda.
Dakle, pitam se zasto Limundo ne dozvoli uplate na podatke koje prodavac dostavi putem privatne poruke, kao sto je dozvolio slanje na adresu koja nije istovetna onoj u podacima?
 
Citiraj
#2
Jedna je situacija kad pošaljete paket pa vam se isti vrati, a druga je kad uplatite novac a prodavac vam ništa ne pošalje. U prvom slučaju jeste oštećeni za duplu poštarinu, ali vam je paket vraćen, u drugom slučaju je u pitanju krivično delo. Praksa je pokazala da su rizici tamo gde se daju drugi podaci za plaćanje i stoga i naša preporuka da se uvek plaća na podatke koje ste dobili od Limunda. Sa druge strane, nema rasta vraćanja paketa od kupaca u odnosu na pre kad se slalo isključivo na adresu sa Limunda, i sad kad je moguće poslati na drugu adresu. Proverama smo ustanovili da je slanje na druge podatke uglavnom bez rizika, u smislu da kupci to traže jer su:
- kupili za komšiju
- kupili kao poklon
- u vikendici su
- na putu su pa će da preuzme član porodice i sl.

Ako vas je neko uputio da uplatite na ime i prezime koje niste dobili, to je najverovatnije slučaj da sam prodavac ima punomoć na račun koji vam je prosledio, ali verovatno nije znao da može uplata na njegovo ime i prezime već daje podatke od vlasnika računa.
:lotr:
 
Citiraj
#3
Razumem da neko moze da ima ovlascenje na tudj racun, ali kako ja kao kupac da znam da li je to slucaj? Ja nemam mehanizam za tu vrstu provere, a u Pravilniku stoji da se ne uplacuje na racune trecih lica, nigde se ne spominju racuni sa ovlascenjem.
 
Citiraj
#4
Jel sme ili ne sme da se uplacuje na racun drugog lica?

Mislim da ne sme, tj. kupac time nije zastitcen, kupio je od Pere a uplacuje Simi. Znaci da Peri jos uvek duguje. :)
 
Citiraj
#5
@the_quince - ne znam šta je konkretno bio slučaj i što su vam kolege tako napisale, samo pretpostavljam šta je moglo da bude. Najčešće napišemo da se uplati PostNetom na ime i prezime iz naloga.

Citat: Jel sme ili ne sme da se uplacuje na racun drugog lica?

Ne zabranjujemo, ali ne preporučujemo.
:lotr:
 
Citiraj
#6
Imao sam takve situacije i, iskreno, strepeo sam. Na moju sreću, završilo se kako treba.
Prodavac treba da ima SVOJ račun.
 
Citiraj
#7
(15.01.2015 17:27)Alduin Piše: @the_quince - ne znam šta je konkretno bio slučaj i što su vam kolege tako napisale, samo pretpostavljam šta je moglo da bude. Najčešće napišemo da se uplati PostNetom na ime i prezime iz naloga.

Tada pretpostavljam da pretpostavljate da je u pitanju bio Top prodavac pa su me Vase kolege oduvale :)
 
Citiraj
#8
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#9
ja sam par puta tražila da uplate na račun mog muža, nisam ni razmišljala daje to nešto ružno :facepalm:
Do kraja života upoznavaću ljude a nikad ih upoznati neću, uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.
 
Citiraj
#10
Skroz ruzno Svetlana, pa nije kupac kupio od muza nego od tebe. Doduse, ako iskrsne neki problem, uvek moze da porazgovara s tvojim muzem, bolje nego s tobom :)
 
Citiraj
#11
Sad kad se prisetim i ja sam uplaćivala na druge račune, ali računam ima limundo poruka u kojoj je to traženo od mene :cool: , uopšte dublje nisam ulazila u ovu problematiku...
Do kraja života upoznavaću ljude a nikad ih upoznati neću, uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.
 
Citiraj
#12
Pa jeste, ima Limundo poruka, ali se u Limundo Pravilniku Limundo Tim ogradjuje od takvih saradnji bez obzira na poruke.
 
Citiraj
#13
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#14
Ne kažem da je ispravno, samo nisam razmišljala da nije ispravno ;) , možda da uz račun trećeg lica šaljemo i ugovor o preuzimanju duga :rolf: ... neću više, obećavam
Do kraja života upoznavaću ljude a nikad ih upoznati neću, uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.
 
Citiraj
#15
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)