• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocenjivanje
(27.12.2018 22:30)LiMuBaj Piše: Do kada je rok za ocenjivanje?
Rok za ocenjivanje na Limundu i Kupindu je 30 dana od završetka aukcije.

Nakon tog roka, nije moguće dati ocenu za datu aukciju. Rok za ocenjivanje se ne može skratiti ni produžiti.

Ako ne ocenite u predviđenom roku člana sa kojim ste izvršili kupoprodaju, sistem će mu 32. dana nakon aukcije automatski dodeliti pozitivnu ocenu umesto vas.

https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles...cenjivanje-

http://cafe.limundo.com/thread-834.html
Ako mogu da menjaju automatsku pozitivnu u negativnu nakon isteka roka u čemu bi bio problem ulepšati automatsku pozitivnu ocenu? Drugo, član/ica je došla da pita nešto pristojno i to je učinila na izuzetno pristojan način. Red je da joj se pristojno i odgovori, imajući u vidu kulturu govora i imajući u vidu način na koji sajt i oni koji ga vode posluju a ne šta piše negde među pravilima. Treće, iz nekog razloga citirate pravilnik i to deo o davanju ocene. Nigde nema govora o davanju ocene, u pitanju je promena teksta ocene. Ali to je trebalo shvatiti a razumem kako Vam to može biti teško.
 
Citiraj
(28.12.2018 06:08)drzoidbergsbaby Piše:
(27.12.2018 22:30)LiMuBaj Piše: Do kada je rok za ocenjivanje?
Rok za ocenjivanje na Limundu i Kupindu je 30 dana od završetka aukcije.

Nakon tog roka, nije moguće dati ocenu za datu aukciju. Rok za ocenjivanje se ne može skratiti ni produžiti.

Ako ne ocenite u predviđenom roku člana sa kojim ste izvršili kupoprodaju, sistem će mu 32. dana nakon aukcije automatski dodeliti pozitivnu ocenu umesto vas.

https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles...cenjivanje-

http://cafe.limundo.com/thread-834.html
Ako mogu da menjaju automatsku pozitivnu u negativnu nakon isteka roka u čemu bi bio problem ulepšati automatsku pozitivnu ocenu?  Drugo, član/ica je došla da pita nešto pristojno i to je učinila na izuzetno pristojan način. Red je da joj se pristojno i odgovori, imajući u vidu kulturu govora i imajući u vidu način na koji sajt i oni koji ga vode posluju a ne šta piše negde među pravilima. Treće, iz nekog razloga citirate pravilnik i to deo o davanju ocene. Nigde nema govora o davanju ocene, u pitanju je promena teksta ocene. Ali to je trebalo shvatiti a razumem kako Vam to može biti teško.

pa promena teksta ocene koju je član dao je moguća čak i promena cele ocene koju je član dao, ali automatsku ocenu ne daje član već sistem , e sad svi znamo da je AO novija opcija šta bi bilo da ne postoji Automatsko Ocenjivanje kako bi onda menjala tekst ocene koju nije ni dala ?

plus po meni svaka izmena ocene je sporna a pogotovo nakon roka za ocenjivanje čak protiv pravila sajta , šta sad ja dobijem automatsku ocenu i posle 10 godina član promeni u negativnu ocenu ? a svugde se izričito navode rokovi i nemogućnost ocenjivanja nakon 30 dana

čemu onda rok ? znači sačekam 12 godina i onda promenim AO preko kontakt strane što da se opterećujem sa rokom od 30 dana ?

ja sam pristojno odgovorio nije moguće a član bi trebao da vodi računa o roku za ocenjivanje ubuduće i rešen problem ...

inače ja sam pre bio da se ne uvede AO već da svako ko ne oceni bude sankcionisan jer je ocenjivanje bilo obavezno ali politika limunda j bila više za AO nego da sankcioniše članove pa sam ja onda navalio da se ta opcija što pre uvede i to je to da nema AO nebi bilo ni ocene i kako da menja ocenu koje nema ...

inače član limundo tima koji promeni AO u negativnu krši pravila sajta što ja ne osporavam da nije moguće moguće je sad iz čista mira da neko sve moje ocene promeni u negativne moguće je , e sad jel po pravilima sajta to neka svako mućne glavom i proceni ...

eto ajde da ukinemo AO pa da vidimo kako će onda da oceni nakon 30 dana ...

ako postoji neki član koji je dobio negativnu ocenu nakon 30 dana neka mi se slobodno obrati ta ocena mora biti poništena jer grubo krši pravila sajta , ili neka se jednostavno žali preko kontakt strane da mu skinu neopravdanu ocenu
 
Citiraj
pa promena teksta ocene koju je član dao je moguća čak i promena cele ocene koju je član dao, ali automatsku ocenu ne daje član već sistem , e sad svi znamo da je AO novija opcija šta bi bilo da ne postoji Automatsko Ocenjivanje kako bi onda menjala tekst ocene koju nije ni dala ? Tema nije šta bi bilo da ne postoji AO, kao što ni član/ica nije to pitanje posatavila

plus po meni svaka izmena ocene je sporna a pogotovo nakon roka za ocenjivanje čak protiv pravila sajta , šta sad ja dobijem automatsku ocenu i posle 10 godina član promeni u negativnu ocenu ? a svugde se izričito navode rokovi i nemogućnost ocenjivanja nakon 30 dana Po meni nije kategorija koja bi bilo koga trebalo da zanima sem Vas

čemu onda rok ? znači sačekam 12 godina i onda promenim AO preko kontakt strane što da se opterećujem sa rokom od 30 dana ? Možete se obratiti limundu na telefon ili preko kontakt mejla pa ih pitati ili započeti temu na kafeu.

ja sam pristojno odgovorio nije moguće a član bi trebao da vodi računa o roku za ocenjivanje ubuduće i rešen problem ... To teško da je pristojno, sažeto možda, ali pristojno nikako, O tome o čemu bi neko od članova imao da vodi računa se, kanda, Vi ne pitate. A problem nije postojao, već jedan pokušaj da se učini nešto lepo i nešto što dobar deo članova ne želi da radi - da oceni saradnju kojom je zadovoljan. Dočekati ga/ju sa skoro pa rečenicom je tuga.

inače ja sam pre bio da se ne uvede AO već da svako ko ne oceni bude sankcionisan jer je ocenjivanje bilo obavezno ali politika limunda j bila više za AO nego da sankcioniše članove pa sam ja onda navalio da se ta opcija što pre uvede i to je to da nema AO nebi bilo ni ocene i kako da menja ocenu koje nema ... Inače, mora da postoji tema o automatskim ocenama a ako ne postoji lepo bi bilo da je pokrenete. Možda je i ova tema zgodna, ipak se bavi ocenjivanjem, ali sa pitanjem član/ice ovo nema nikakve veze, to je, rekao bih Vaš stav.

inače član limundo tima koji promeni AO u negativnu krši pravila sajta što ja ne osporavam da nije moguće moguće je sad iz čista mira da neko sve moje ocene promeni u negativne moguće je , e sad jel po pravilima sajta to neka svako mućne glavom i proceni ... Ovo je verovatno nešto trebalo da bude, neka misao, ovde ne znam šta bih dodao.
eto ajde da ukinemo AO pa da vidimo kako će onda da oceni nakon 30 dana ... Eto, tačno je to bilo pitanje koje je član/ica postavila, kidate rezonom.
ako postoji neki član koji je dobio negativnu ocenu nakon 30 dana neka mi se slobodno obrati ta ocena mora biti poništena jer grubo krši pravila sajta , ili neka se jednostavno žali preko kontakt strane da mu skinu neopravdanu ocenu Ko si ti? Ili da budem direktan i pristojan na Vaš način: Ko si, bre, ti da ti se neko slobodno obraća? U sko ko vi ma

@supermimi nadam se da je Vaša saradnja krunisana veličanstvenom ocenom.
 
Citiraj
sigurno nisam veverica a brinem se kao član limunda da se poštuju pravila sajta i da se eventualno spreči nanošenje nepravde članovima kršenjem osnovih pravila sajta kao što je rok za ocenjivanje npr , a ko si ti ? osim što si veverica veverice ?
 
Citiraj
(28.12.2018 19:32)LiMuBaj Piše: sigurno nisam veverica a brinem se kao član limunda da se poštuju pravila sajta i da se eventualno spreči nanošenje nepravde članovima kršenjem osnovih pravila sajta kao što je rok za ocenjivanje npr , a ko si ti ? osim što si veverica veverice ?

Ovo nije ni na koji način vezano za temu, ni za post, ni za život. Moje je pitanje proisteklo iz pisanja članice a zatim i Vašeg. Niti je odgovor.

Molim za objašnjenje moderatora kako je moguće da se dozvoli ovakav flagrantan vid zatrpavanja teme stavovima koji sa njom nemaju veze i nekim ličnim doživljajima pravila i nekim zamišljenim situacijama nekakvog samoproklamovanog borca za zaštitu članstva od nanošenja nepravde kršenjem osnovnih pravila sajta?
Ja sam veverica jer ne dam da me se jaši a limundo to vole. Osim toga sam i smeđook, da Vam odgovorim na pitanje.
 
Citiraj
nije moj lični doživljaj da je rok za ocenjivanje 30 dana i da posle toga nije moguće oceniti to piše u pravilima sajta i ja se borim da tako i ostane ako bude pisalo da je rok 60 dana ja ću se boriti da bude 60 dana to je sve
 
Citiraj
@ Ilajdzam pošto su Vam onemogućene privatne poruke pisaću Vam ovde...

Dobro veče,
Pišem Vam jer sam Vas video kako čitate temu u kojoj se član LiMuBaj ponaša kao i u svakoj drugoj, bez osvrta na to da li piše ono što je tema ili ne, tumačeći pravila sajta na kome radite po svom nahođenju, da kažemo kuku lele.
Imate li Vi ikakve kvalifikacije/dozvole da komunicirate i moderirate kafe? I, ukoliko imate, zašto to ne činite? Ako ništa drugo, makar da objasnite čoveku šta je šta i gde se nalazi. Jer mu nije dobro, očigledno.
Druga stvar, a za ovo Vas sram bilo, kako to da niste odgovorili članici na pitanje? Vrlo je ljubazno zamolila za pomoć. Bole prstići?
Hvala najlepše,
Vlada

(28.12.2018 20:04)LiMuBaj Piše: nije moj lični doživljaj da je rok za ocenjivanje 30 dana i da posle toga nije moguće oceniti to piše u pravilima sajta i ja se borim da tako i ostane ako bude pisalo da je rok 60 dana ja ću se boriti da bude 60 dana to je sve

Članica nije želela da oceni. To što Vi ne umete da razumete nijanse je zaista gubitak za čovečanstvo, ali ne mora biti gubitak i za tu pozitivnu ocenu. I ne, ako ponovite nešto dovoljno puta ne znači da ste u pravu, pogotovo kada pričamo o različitim stvarima.
 
Citiraj
(28.12.2018 20:09)drzoidbergsbaby Piše: @ Ilajdzam pošto su Vam onemogućene privatne poruke pisaću Vam ovde...

Dobro veče,
Pišem Vam jer sam Vas video kako čitate temu u kojoj se član LiMuBaj ponaša kao i u svakoj drugoj, bez osvrta na to da li piše ono što je tema ili ne, tumačeći pravila sajta na kome radite po svom nahođenju, da kažemo kuku lele.
Imate li Vi ikakve kvalifikacije/dozvole da komunicirate i moderirate kafe? I, ukoliko imate, zašto to ne činite? Ako ništa drugo, makar da objasnite čoveku šta je šta i gde se nalazi. Jer mu nije dobro, očigledno.
Druga stvar, a za ovo Vas sram bilo, kako to da niste odgovorili članici na pitanje? Vrlo je ljubazno zamolila za pomoć. Bole prstići?
Hvala najlepše,
Vlada

(28.12.2018 20:04)LiMuBaj Piše: nije moj lični doživljaj da je rok za ocenjivanje 30 dana i da posle toga nije moguće oceniti to piše u pravilima sajta i ja se borim da tako i ostane ako bude pisalo da je rok 60 dana ja ću se boriti da bude 60 dana to je sve

Članica nije želela da oceni. To što Vi ne umete da razumete nijanse je zaista gubitak za čovečanstvo, ali ne mora biti gubitak i za tu pozitivnu ocenu. I ne, ako ponovite nešto dovoljno puta ne znači da ste u pravu, pogotovo kada pričamo o različitim stvarima.

to je jednostavno neistina , članica je izričito pitala da li je moguće ocenjivanje nakon roka za ocenjivanje

(26.12.2018 03:35)supermimi Piše: Pozdrav,
Nisam sigurna da je pravo mesto za moje pitanje, pa se unapred izvinjavam.
Interesuje me da li je moguće dati ocenu nakon isteka roka?
Kupila sam nekoliko stvari od jednog divnog gospodina, ali sticajem okolnosti nikako nisam stigla da ga ocenim i jjuče mi je istekao rok za to, pa me interesuje da li ipak može da se oceni?
Hvala puno!
 
Citiraj
To što neko ne ume da koristi sve prave izraze ne mora da znači da ga ne treba razumeti. Ako Vam se dogodi da razgovarate o nečemu o čemu nedovoljno znate pokušajte da slušate sebe i zamislite kako to zvuči onome sa kim razgovarate. Evo, meni nekako to što sam pročitao potpuno kazuje da je u pitanju neiskusan član koji se ne zanima za dubinsko bavljenje leksikonom limunda i koji možda ne zna da ste Vi alergični na prava članova vizavi rokova, nego prosto hoće da napiše nešto lepo u oceni. Pa je dozvolila sebi da napiše da želi da oceni kad zapravo želi da upiše slovima neke lepe utiske. Ali, da bismo to razumeli valjalo bi da nismo branitelj, jel' da?
To nije samo za mućkanje, može i da se uključi.
 
Citiraj
na stranu emocije i ulepšavanje ocena

suština je da li treba dozvoliti unošenja komentara ocene članu koji to nije uradio u propisanom roku i da li je to predviđeno pravilima sajta

ili čak menjanje AO u negativnu nakon roka , pa sad čisto primer ja bacio dokaz slanju ili o plaćanju predmeta i posle 36 dana dobijem negativnu a prethodno bila pozitivna i šta onda ? a imao sam slučaj jednom da mi je LT tražio dokaz o slanju van razumnih rokova ali sam slučajno bio sačuvao pošto se kupac žalio koji je dobio od mene negativnu da nisam poslao a on mi vratio pa sam platio duplu poštarinu i pukao 500 dinara i da ja to nisam našao njemu bi obrisali opravdane negativne ocene eto samo primer za razmišljanje o opasnostima izlaženja van rokova čak i iz najboljih namera ...
 
Citiraj
(28.12.2018 20:48)LiMuBaj Piše: na stranu emocije i ulepšavanje ocena

suština je da li treba dozvoliti unošenja komentara ocene članu koji to nije uradio u propisanom roku i da li je to predviđeno pravilima sajta

ili čak menjanje AO u negativnu nakon roka , pa sad čisto primer ja bacio dokaz slanju ili o plaćanju predmeta i posle 36 dana dobijem negativnu a prethodno bila pozitivna i šta onda ? a imao sam slučaj jednom da mi je LT tražio dokaz o slanju van razumnih rokova ali sam slučajno bio sačuvao pošto se kupac žalio koji je dobio od mene negativnu da nisam poslao  a on mi vratio pa sam platio duplu poštarinu i pukao 500 dinara i da ja to nisam našao njemu bi obrisali opravdane negativne ocene eto samo primer za razmišljanje o opasnostima izlaženja van rokova čak i iz najboljih namera ...

Nije, suština je da je članica lepo pitala da li postoji mogućnost da doda tekst pozitivnoj oceni (istina, rečima koje moraju da se protumače) i da ta mogućnost postoji. Pritom, prodavac dolazi do „prave“ ocene, koju je dalo biće a ne automat. Što, dalje, povećava poverenje drugih kupaca, jer je automatska ocena odvratna i smrdi nečovještvom.
A primeri me ne zanimaju, imate primer uživo i ponašate se jezivo. Posmatrate situaciju iz svog ugla, isključivo sa svojim interesom u vidu i bučni ste i naporni ste i to nije način da se komunicira. Grozim se svakog odgovora koji Vam kucam, jer imam utisak kao da kucam na retoromanskom. A trudim se da budem jasan. Potpuno ste neprijatan sagovornik, ali ni malo nisam voljan da Vas pustim dok ne shvatite.
 
Citiraj
limubaj, nekoliko puta si napisao prepravku pozitivnog u negativnu ocenu. drzoidbergsbaby dobro kaze da je to nesto drugo od onog sto je pitano. automatska pozitivna je data i niko to ne zeli da menja u negativnu nego samo taj tekst da promeni. znaci rec je samo O TEKSTU ocene. po meni je to isto kao kad bi se pisalo npr: SAVKAPREPORUKA ZA CLANA, i onda kasnije primetis da ima greska i sa redosledom slova i sa mestom izmedju reci i onda sto se ne bi moglo traziti ispravka...
 
Citiraj
(28.12.2018 22:11)SmajliNS Piše: limubaj, nekoliko puta si napisao prepravku pozitivnog u negativnu ocenu. drzoidbergsbaby dobro kaze da je to nesto drugo od onog sto je pitano. automatska pozitivna je data i niko to ne zeli da menja u negativnu nego samo taj tekst da promeni. znaci rec je samo O TEKSTU ocene. po meni je to isto kao kad bi se pisalo npr: SAVKAPREPORUKA ZA CLANA, i onda kasnije primetis da ima greska i sa redosledom slova i sa mestom izmedju reci i onda sto se ne bi moglo traziti ispravka...

nije tačno čovek je napisao da je moguće menjanje u negativnu

evo citat

"Ako mogu da menjaju automatsku pozitivnu u negativnu nakon isteka roka u čemu bi bio problem ulepšati automatsku pozitivnu ocenu? "


a drugo vi izmišljate i tripujete pitanje kupca ona je htela da oceni a ne da menja ocenu (kako može da menja kad joj je prošao rok za ocenjivanje ?)

možete da dubite na glavi kad niste upravu niti imate jedan jedini dokaz da ste u pravu samo tripove užas
 
Citiraj
(28.12.2018 06:08)drzoidbergsbaby Piše:
(27.12.2018 22:30)LiMuBaj Piše: Do kada je rok za ocenjivanje?
Rok za ocenjivanje na Limundu i Kupindu je 30 dana od završetka aukcije.

Nakon tog roka, nije moguće dati ocenu za datu aukciju. Rok za ocenjivanje se ne može skratiti ni produžiti.

Ako ne ocenite u predviđenom roku člana sa kojim ste izvršili kupoprodaju, sistem će mu 32. dana nakon aukcije automatski dodeliti pozitivnu ocenu umesto vas.

https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles...cenjivanje-

http://cafe.limundo.com/thread-834.html
Ako mogu da menjaju automatsku pozitivnu u negativnu nakon isteka roka u čemu bi bio problem ulepšati automatsku pozitivnu ocenu?  Drugo, član/ica je došla da pita nešto pristojno i to je učinila na izuzetno pristojan način. Red je da joj se pristojno i odgovori, imajući u vidu kulturu govora i imajući u vidu način na koji sajt i oni koji ga vode posluju a ne šta piše negde među pravilima. Treće, iz nekog razloga citirate pravilnik i to deo o davanju ocene. Nigde nema govora o davanju ocene, u pitanju je promena teksta ocene. Ali to je trebalo shvatiti a razumem kako Vam to može biti teško.

Kliknite na link pa opet pročitajte. Neko sa istim imenom i slikom tamo dao prvi komentar.
 
Citiraj
(28.12.2018 22:17)drzoidbergsbaby Piše:
(28.12.2018 06:08)drzoidbergsbaby Piše:
(27.12.2018 22:30)LiMuBaj Piše: Do kada je rok za ocenjivanje?
Rok za ocenjivanje na Limundu i Kupindu je 30 dana od završetka aukcije.

Nakon tog roka, nije moguće dati ocenu za datu aukciju. Rok za ocenjivanje se ne može skratiti ni produžiti.

Ako ne ocenite u predviđenom roku člana sa kojim ste izvršili kupoprodaju, sistem će mu 32. dana nakon aukcije automatski dodeliti pozitivnu ocenu umesto vas.

https://pomoc.limundo.com/hc/sr/articles...cenjivanje-

http://cafe.limundo.com/thread-834.html
Ako mogu da menjaju automatsku pozitivnu u negativnu nakon isteka roka u čemu bi bio problem ulepšati automatsku pozitivnu ocenu?  Drugo, član/ica je došla da pita nešto pristojno i to je učinila na izuzetno pristojan način. Red je da joj se pristojno i odgovori, imajući u vidu kulturu govora i imajući u vidu način na koji sajt i oni koji ga vode posluju a ne šta piše negde među pravilima. Treće, iz nekog razloga citirate pravilnik i to deo o davanju ocene. Nigde nema govora o davanju ocene, u pitanju je promena teksta ocene. Ali to je trebalo shvatiti a razumem kako Vam to može biti teško.

Kliknite na link pa opet pročitajte. Neko sa istim imenom i slikom tamo dao prvi komentar.

nikad ja nisam osporavao da LT može da zloupotrebi sistem ocenjivanja i da donese odluku u suprotnostima pravila sajta , u uvom slučaju tebi je načinjena nepravda i izmenjena ti je ocena nakon roka za ocenjivanje

evo LT sad ovog sekunda može sve moje ocene bez problema u negativne da promeni ali to ne znači da je to ispravna odluka
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)