• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako prodavati?
#1
Pozdrav,nisam bas novi uglavnom sam do sada samo kupovao nesto na Limundu i Kupindu,ali sada bi zeleo nesto i da prodam,pa me zanima da li moram da imam ziro racun u banci da bi mogao da prodajem predmete? O tome sam pretrazivao svuda,ali nigde nisam nasao odgovor..
 
Citiraj
#2
Da biste prodavali na Limundu nije neophodno da posedujete tekući račun. Tekući račun je neophodan jedino kada želite da realizujete kupoprodaje uz pomoć opcije Limundo Cash. Takođe, tekući račun bi vam dobro došao ako zahtevate od kupaca uplatu pre slanja predmeta.

Puno korisnih saveta u vezi sa prodajom možete pronaći ovde:
https://limundo.zendesk.com/hc/sr/categories/200523112
 
Citiraj
#3
Kupac Vam moze uplatiti u post netom u posti.
Dakle dajete mu vase ime , prezime i broj telefona.
No, dok ne pokupite neku negativnu , ne verujem da ce iko clanu bez pozitivnih uplatiti, te vam je opcija licno il i pouzecem najbolja za pocetak.

Makar neko moje misljenje i vidjenje nivih prodavac, kupaca.
Srecno u prodaji.
 
Citiraj
#4
Уколико хоћеш озбиљно да се бавиш продајом требаће ти рачун, ја никада не бих давао новац одраслом човеку који нема текући рачун. Свако ко је дан у животу радио има текући рачун, замисли сад кад треба да купиш нешто за велике новце а продавац ти каже да нема рачун. Да ли је уопште пунолетан?
Уколико ћеш само продавати пар предмета који ти не требају онда ти не треба рачун.
 
Citiraj
#5
Kada se pokreće aukcija piše da se naplaćuje provizija u iznosu od 25RSD, kako se vrši naplata i kome se to tačno plaća?
 
Citiraj
#6
Naplaćuje se utorkom na Kalenića pijaci. Ako nisi lično prisutan možeš poslati rođaka do drugog kolena, ali mora imati punomoć i krštenicu.
 
Citiraj
#7
(25.08.2016 22:08)DjordjeA1 Piše: Kada se pokreće aukcija piše da se naplaćuje provizija u iznosu od 25RSD, kako se vrši naplata i kome se to tačno plaća?

provizija se naplaćuje samo ako se proda predmet

ali i naplaćuje se i postavljanje u nekim slučajevima u zavisnosti od početne cene i dali ima nekih dodatnih promocija aukcije

naplata se vrši sa Limundo računa korisnika a Plaća se Limundo DOO

vaš račun možete dopuniti na sledeće načine objašnjene u... linku ispod

https://limundo.zendesk.com/hc/sr/articl...a%C4%8Duna

evo cenovnik

https://limundo.zendesk.com/hc/sr/articl...2-Cenovnik
 
Citiraj
#8
(25.08.2016 22:08)DjordjeA1 Piše: Kada se pokreće aukcija piše da se naplaćuje provizija u iznosu od 25RSD, kako se vrši naplata i kome se to tačno plaća?

Postoje dve vrste provizije na Limundu - za pokretanje i za završetak aukcije. Provizija za pokretanje se plaća u zavisnosti od početne cene, a u određenim kategorijama prvih 10 aukcija u mesecu možete pokrenuti besplatno.
Verujem da će vam od velike koristi u početku biti sekcija Pomoć: https://limundo.zendesk.com/hc/sr/categories/200523112, a možete uvek kontaktirati i korisničku podršku za sve nedoumice: http://www.limundo.com/Kontakt?utm_source=Pomoc_Header

@LiMuBaj
Hvala na pomoći.
Experientia docet.
 
Citiraj
#9
Ako se ne varam do sada je bilo omogućeno da se pokrene aukcija a da se naknadno uplate eventualni troškovi pokretanja aukcije.
Da li je to nešto novo? Pošto sam pokretao aukcije sa dodatnim opcijama i nula na računu nije pravila problem.

Da li to znači da se aukcija neće moći da završi dok iznos provizije ne bude na računu?
Ili nećemo dobijati podatke kupca/prodavca dok prodavac ne izmiri dugovanje nastalo (potencijalnom mogućnošću da se možda eventulano i dobije novac u nekom trenutku procenjenom na x dana) naplatom provizije?

[Slika: image.png]

Zanimljivo...ista aukcija pokrenuta od 10 dinara sa kupi odmah je pokrenuta.
Sledeći korak: Izmeni predmet, obriši kupi odmah i promeni cenu na 2000 i nema problema, može da se doda u spisak aukcija koje treba da počnu.
Međutim, u trenutku u kome bi trebala da počne stiže poruka kojom me obaveštavaju da neće moći.

Lampica koja se upalila nagoveštava da je u pitanju cifra od 25 dinara koja za 5 dinara prekoračuje blagosloveni limit za bivanje u minusu.
 
Citiraj
#10
@drzoidbergsbaby

Aukciju ne možete da pokrenete ako nemate dovoljno sredstava na računu.

Osnovnom računicom, sa 0 dinara i dozvoljenim minusom od 20 dinara nije moguće postaviti aukciju čije bi pokretanje iznosilo 25 dinara.

Ukoliko odredite deset dinara početnu cenu uz Kupi odmah, moći ćete da je pokrenete jer biste tada bili u dozvoljenom minusu od 11 dinara.
Experientia docet.
 
Citiraj
#11
Lampica koja se upalila nagoveštava da je u pitanju cifra od 25 dinara koja za 5 dinara prekoračuje blagosloveni limit za bivanje u minusu.
[/quote]

@fiorellino
Skontao bejah, ali ne obrisah temu jer nisam to učinio. A moglo je se obrisati. A za mačkastu temu mi srce pati...
 
Citiraj
#12
Волим кад ми продавац у једној поруци пошаље број жр, укупан износ, име и презиме и напише шта да напишем у сврху уплате.
Овако морам да отворим три поруке док попуњавам једну уплатницу, овде је цена, овде жр, овде име и презиме... :)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)