• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 3 Glasova - 3.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jel mozeteda izadjete do stanice, do coska, sidjete ispred ulaza, da li vam je usput?
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
Ja ne dozvoljavam da se neko na mene dere i bude bezobrazan...dobije svako ko zasluzi ISTOM MEROM ...i Vama bih trebala da se obratim sa TI posto se ne secam da se znamo,ali to je vec stvar kucnog vaspitanja.
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
Ja sam, kao Limundovac početnik, imala sledeće iskustvo:
Čovek izlicitirao i obećao da će lično preuzeti u narednih nekoliko dana. U 8 sati ujutru zvoni mi telefon, (a nije bilo najave prethodnog dana) i kaže da autobusom prolazi kroz moje mesto, i ako nije problem da za pola sata dođem na tu stanicu, da preuzme. I šta ću, odem i obavimo primopredaju, sreća pa je stanica udaljena samo desetak minuta od moje kuće. Ali, šta da nisam bila kod kuće, šta da nisam mogla da dođem do te stanice?
A imala sam slučaj kao kupac, izlicitirala sam nešto od prodavca koji živi u gradu nadomak mog mesta, i predložila sam da odem da lično preuzmem, išla bih u grad da nešto obavim pa bih usput i to preuzela, da ne plaćam poštarinu. Međutim, prodavac mi je na svoju inicijativu učinio veliki ustupak - ima kolegu koji živi u mom mestu, pa bi predmet doneo na posao i poslao mi tom kolegi. Predmet mi je donet na kućnu adresu, u dogovoreno vreme. I više nego korektno, rekla bih. I da, mislim da prodavac nije obavezan da izlazi u susret oko ličnog preuzimanja, to je stvar dobre volje i ništa više.
Doduše, što se tiče prodavaca koji žive u zgradama, pa neće prodavcu pasti kruna sa glave ako izađe do ulaza u zgradu. Da živim u zgradi, nikad ne bih pravila problem oko toga i zahtevala da kupac dođe do vrata.
 
Citiraj
(06.02.2015 02:45)Emot Piše: Da živim u zgradi, nikad ne bih pravila problem oko toga i zahtevala da kupac dođe do vrata.
Kome ne odgovaraju uslovi - nek ne kupuje kod mene.
Prosto i jednostavno...
 
Citiraj
Otkid ti, Aco? Hoces biti dobar od sad?
 
Citiraj
(07.02.2015 11:16)the_quince Piše: Otkid ti, Aco? Hoces biti dobar od sad?
Gde si quince lepotice moja :*

Evo navratio da se druzim sa BiterLemonom... Mnogo mi se dopada - vidi se da je sa Sorbone i Jelisejskih polja pa ne mogu bez njega... Jedva cekam da ga upoznam kad odem na licno preuzimanje kod njega :)

A ja sam uvek dobar :) :)
 
Citiraj
Salila sam se u komentaru iznad. I Bitter i ti ste sjajni Limundovci, sto vase ocene i govore, tako da zaista nema potrebe za ovakvim prepucavanjem.
 
Citiraj
(07.02.2015 11:32)the_quince Piše: Salila sam se u komentaru iznad. I Bitter i ti ste sjajni Limundovci, sto vase ocene i govore, tako da zaista nema potrebe za ovakvim prepucavanjem.
znam :*

slazem se - svi smo dobri, ali ja vise volim tebe od njega :)
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
(07.02.2015 13:43)BitterLemon Piše: Немој да ме плашиш, имам проблеме са сном после.

 
Citiraj
(06.02.2015 02:45)Emot Piše: I da, mislim da prodavac nije obavezan da izlazi u susret oko ličnog preuzimanja, to je stvar dobre volje i ništa više.
Doduše, što se tiče prodavaca koji žive u zgradama, pa neće prodavcu pasti kruna sa glave ako izađe do ulaza u zgradu. Da živim u zgradi, nikad ne bih pravila problem oko toga i zahtevala da kupac dođe do vrata.

Kao kupcu, nije mi problem da kupljeno preuzmem tamo gde prodavac odredi, ali da sam prodavac, ne bih volela da mi kupci dolaze na vrata, uvek bih radije da se primopredaja izvrši negde u gradu, ili na najbližoj stanici gradskog autobusa, najbliže stanu - na ulazu u zgradu. Jednostavno, ne volim nepoznate ljude na vratima, stan smatram svojim ličnim prostorom u koji ne želim da puštam ljude s kojima sam samo u poslovnom odnosu.
Doduše, ko zna šta bi bilo da sam prodavac, pa da imam gomilu prodatih stvari...
 
Citiraj
(07.02.2015 17:09)borjelka Piše: Kao kupcu, nije mi problem da kupljeno preuzmem tamo gde prodavac odredi, ali da sam prodavac, ne bih volela da mi kupci dolaze na vrata, uvek bih radije da se primopredaja izvrši negde u gradu, ili na najbližoj stanici gradskog autobusa, najbliže stanu - na ulazu u zgradu. Jednostavno, ne volim nepoznate ljude na vratima, stan smatram svojim ličnim prostorom u koji ne želim da puštam ljude s kojima sam samo u poslovnom odnosu.
Doduše, ko zna šta bi bilo da sam prodavac, pa da imam gomilu prodatih stvari...

Svi smo mi razliciti, limundo to podrzava i zato postoje pravila aukcije - ono sivo polje. Tu covek moze da stavi: preuzimanje na adresi sa limunda, preuzimanje na adresi kupca, kod kupceve tetke, u zoo vrtu, na marsu, u 7oj dimenziji, na gej paradi, u Libiji, Ukrajini, itd, itd...
Pa ko voli nek izvoli....

Ja sam danas jednom kupcu isporucivao robu - naravno, decko je uredno platio E-bankingom i robu i uslugu, zakazao termin, i dobio robu na vrata od stana - nema tarzanisanja, iza coska, ispred ugla, iza zgrade, oko zgrade - ustao iz fotelje uzeo robu - milina...

znaci, kao u uslovima aukcije.
 
Citiraj
Otkud sad to ti Aco da raznosis pakete? Zar nisi drugu pesmu pevao neki dan?
 
Citiraj
(08.02.2015 02:34)the_quince Piše: Otkud sad to ti Aco da raznosis pakete? Zar nisi drugu pesmu pevao neki dan?
Naravno da raznosim - to se zove usluga Organizovani transport, das mi parice i dobijes robu na vrata od stana u terminu koji ti odgovara. To se placa naravno. Kupovina iz fotelje - relaksacija i uzivancija :)

Ja inace volim da setam i vitlam po gradu, pa mi je to super, ali naravno to se placa.

(za tebe je za dz, al moras da kuvas kafu ;) )
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)