• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Грубо кршење Правилника
#1
Десило се грубо кршење Лимундо правилника. Један члан Лимундо тима дао је себи за право да брише негативну оцену члану након пола године, без присуства члана који је исту дао и противно Правилнику у делу:
Citat:Limundo tim može razmatrati nesporazume i pomagati u rešavanju u sledećim slučajevima:
- ispoštovani su rokovi i izabrane opcije plaćanja,
- kupac je izvršio uplatu na podatke koje je Limundo dostavio,
- kupac reklamira predmet prodavcu u roku od 15 dana od potvrde kupovine, a nama se obrati u roku za ocenjivanje (30 dana od kupovine),
- član je uložio žalbu Limundo timu na ocenu u roku od 15 dana od dobijanja ocene.

Овде је жалба уложена након пола године. Рокови постоје са разлогом, ми чланови чувамо документацију којом доказујемо исправност у поступању и којом доказујемо поступање по Правилнику. Чувамо је онолико колико је потребно док рокови не прођу. Како ми да се осећамо сигурно уколико чланови Лимундо тима делују противно Правилнику?
Хоће ли се ико од званичника огласити поводом овога?

Нисмо захтевни, не тражимо ништа друго но да се Правилник поштује, то је оно што нам улива сигурност, ако чланови Лимундо тима упорно крше исти шта онда нас тера да га поштујемо? Са којим се правом то очекује од нас?
 
Citiraj
#2
Takodje bih dodala, zaista mi nije jasno koliko dugo treba da cuvamo dokumentaciju + da li to znaci da treba da cuvamo i sve Limundo poruke koje smo dobili? Hmm
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#3
Ja znam da negativna ocena moze da se prepravi u pozitivnu i nakon godinu dana, a na zahtev onoga koji je dao, jer sam ja licno zamolio L.T da jednom clanu prepravi takvu ocenu i oni su to ucinili.
Ta varijanta da se nekome skine negativna, a da se o tome ne obavesti onaj ko ju je dao je verovatno nesto na drugarskoj bazi i po logici "pa nece on (taj koji je dao) ni da vidi".
Meni se isto desavalo da nekome dam negativnu i da kasnije vidim da je nema, ali ako bi se sa L.T raspravljao oko svake njihove neispravnosti, ja ne bi imao vremena za druge stvari i bavio bi se samo njima.

P.S Ne bi me zacudilo da iovu temu obrisu, kao sto su uradili sa svakom koju sam ja otvorio, a tice se njih i njihovog traljavog rada.
 
Citiraj
#4
Нема разлога да се брише, јер није прекршено ниједно правило, а отворена је по савету администратора.
Нормалан човек после 15 дана више не очекује да ће се нешто десити, ко зна колико је негативних све обрисано након рока за жалбу. Или нека обришу ту ставку из Правилника или нека га поштују, овако делује као да он није ни битан. Дај онда нико од нас да га се не придржава.
Када корисници крше Правилник то је безобразлук, али када га члан Лимундо тима крши то је више од тога.
 
Citiraj
#5
Jadan zekica Tuzan
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#6
Mislis da su ga konacno zatukli? LOL Za dva dana u Limundo-Kafeu? :rolf:
 
Citiraj
#7
http://www.limundo.com/fajlovi/Uputstvo_...putstvoZKL

"Limundo tim zadržava diskreciono pravo poništavanja dodeljenih ocena, kao i pravo da u svakoj
pojedinačnoj sitaciji ne poništi (obriše) ocenu."

Šta se, bre Gorki, zamajavaš kad si na odmoru? Imaju pravo da rade kako ih je volja i šlus.
 
Citiraj
#8
(19.10.2015 18:05)serjoza Piše: ... Imaju pravo da rade kako ih je volja i šlus.

Pa niko to ne spori, pitanje je samo dokle cuvati dokumentaciju. Moje misljenje - dozivotno. U slucaju prodavaca.
 
Citiraj
#9
Серјожа, њима нико не спори то право, споран је рок, они морају да се руководе тим роковима, а да ли ће искористити њихово право за брисање или не то је до њих.
 
Citiraj
#10
(19.10.2015 18:17)BitterLemon Piše: Серјожа, њима нико не спори то право, споран је рок, они морају да се руководе тим роковима, а да ли ће искористити њихово право за брисање или не то је до њих.

Ma znam, čoveče, ali ono - rehabilitovalo Dražu Mihailovića nakon 70 godina (bez ikakve implikacije vrednosnog suda s moje strane, da se razumemo), a sad problem ovo na Limundu. Samo se jedimo bez potrebe i trošimo energiju uzalud. Ja se ne bih petljao u ičije pravo da ovde piše šta god želi, ali smatram ovako - mi njih jedimo i ako se naljute - obrisaće ceo forum. Tada nećemo imati nigde da pitamo oko najmanje sitnice, a ne o ovakvim temama. 
Jeste li razmišljali o alternativnom rešenju kao na primer otvaranje drugog, nezvaničnog foruma gde bi se moglo pričati bez cenzure od strane LT na primer?
 
Citiraj
#11
Pošto sam ja u pitanju, evo i da pojasnim situaciju - prodavcu je poništena ocena iako se žalio posle nekoliko meseci. Situacija je jasna, kupac mu nije platio predmet a ocenio ga je negativnom. Pre ocenjivanja je rešavana ta situacija i kupac je tada i blokiran. Prodavac nije mogao da pristupi nalogu i nije video ocenu, do danas kada je i prijavio šta se desilo.

Namera je bila da se izađe članu u susret u situaciji kada je vrlo jasno da je ocena neopravdana. Nije dobio novac za predmet i dobio je negativnu.

Svakako prihvatam vašu kritiku, ocenu ću proslediti na reaktivaciju jer reklamacija na ocenu nije zahtevana u roku.
lotr
 
Citiraj
#12
Zekici nije bilo dobro, vidis da ga nema vise kod Bittera Smile
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#13
Да се разумемо, овде се ради о Правилнику а не о правди. Када ти стигне решење из суда и ти не уложиш жалбу у року од 8 дана може Св. Петар да сиђе да сведочи у твоју корист џаба ти. Та правила постоје са разлогом, данас можда не боли никога, али сутра ће "нестати" моја оцена након пола године, а ја нећу имати на основу чега да тражим да се врати јер ниједан траг више не постоји, ни поруке, ни документација.
Не сумњам ја у исправност одлуке да се обрише, већ тврдим да је обрисана противно Правилнику, и то је неоспорно. Ово није први пут да се ради противно Правилнику, он све више губи смисао. Шта је правилник који се не поштује? Ништа друго до тоалат папир.
 
Citiraj
#14
Da li je krsenje pravilnika, ako temu zatvorite na 7 dana, a otvorite je tek posle 12 i ako jeste, da le ce taj koji se nije pridrzavao pravilnika snositi neke posledice, kao sto mi snosimo kada uradimo nesto protivno pravilima?

Da li je krsenje pravilnika, ako clana blokirate na 15 dana, a ne odblokirate ga ni posle 17 .............?


Aukcija
Od
Limundo (0)
Poslato
02. Okt. 2015 15:37

Zdravo Dragane,

Zbog nepristojne komunikacije sa drugim članovima
Limuna i čestog korišćenja neprimerenog rečnika,
i nakon našeg upozorenja, kupovina i prodaja na vašem nalogu privrenmeno je blokirana.

Privremena mera blokade, koja za cilj ima opomenu i skretanje pažnje da obratite pažnju na način komunikacije, trajaće 15 dana.

U tom periodu nećete imati mogućnost da kupujete i prodajete na Limundu i Kupindu.

Srdačan pozdrav,
Limundo tim
---
Pratite nas i na stranicama:
Facebook
Twitter
Blog
 
Citiraj
#15
@ Alduin
Mani se ćorava posla, dobro si uradila što si obrisala tu ocenu i ne treba to da kvariš. Sad drmni jednu iz čaše što držiš u ruci stalno, otvori prozor da uđe hladan vazduh i nastavi da radiš šta već ne radiš Big smile

@Ostali
Daj bre ... Niti sam bio za to da se ikome prećuti greška niti ću ikada biti i mislim da sam to svojim pisanjem i dokazao (neki kažu i dosadio) ali daj da ne preterujemo. Ako želimo da ovde admini dolaze da nam odgovaraju na pitanja samo zato da bismo ih smesta dočekali na nož onda to možemo i bez njih. Da li pravilnik može biti pravičniji i bolje urađen ? Može, i to itekako. Da li ga se treba držati ovakvog kakav je dok se ne donese drugi. Treba, ili lepo obustavite prodaju ko i ja i gotovo. Da li treba na prvom mestu i najviše, da ih poštuju oni koji su ih pisali i oni koji su plaćeni da ih sprovode ?? Pa naravno, inače zašto je pisan i zašto oni dobijaju platu ? Koliko treba čuvati poruke, uputnice ... ? 30 dana. Ako ne verujete a onda ih čuvajte do sudnjeg dana.

No, sve to nikako ne znači da oni ne treba da isprave svoje greške. Šta je ovo ? Tamni vilajet ? Ako obrišeš ocenu stradala si a ako ne obrišeš, stradala si ? Serjoža je dao sasvim legitiman primer u vezi rehabilitacije i ispravljanja grešaka prošlosti (isto, bez ikakvog ulaženja u vrednosne sudove tog čina) i to je isto urađeno i ovde. Na prvom mestu pravilnik nije ispoštovao admin koji je vodio taj slučaj i nije smesta reagovao kada je ta ocena data. Šta sada treba reći ? Ok, prevaren si za novac ali iz tehničkih razloga mi ne možemo da ispravimo tu grešku oko ocene pa eto neka ti ostane negativna kao dodatna mrlja ? Pa zar nije baš to ono i zbog čega ih napadamo ? Zbog toga što urade glupost i onda se prave da nose manji broj bele košulje sa zakopčavanjem na leđima nego što ga nose ? Ako ništa drugo, imala je bar herca da izađe pred publiku i kaže - ok, pogrešili smo i ispravili smo. Ne treba aplaudirati zbog toga ali svakako je ne treba ni razapeti zbog toga. Propisi se moraju poštovati ali valjda je barem podjednako bitno poštovati duh propisa kao i slovo. A svaki zakon, pa i ovaj krnjavi pravilnik treba da ima mehanizme da se isprave greške kada postoje neporecivi dokazi da je do greške i došlo.

Leka ima legitimno pravo da ih proziva sve redom jer mu ne skidaju blokadu bez ikakvog objašnjenja i dodao bih i bez nekog jakog zakonskog osnova (mada, brašo, vidim iz tvog pisanja da nisi glup, pa možeš valjda onda naći neki kulturniji način da nekome sve po spisku a da mu nisi baš direkt po spisku) pa ako ćete već negde da utrošite pravednički gnev onda otvorite temu - Pravda za Leku i njegove opise aukcija, i udrite tamo do mile volje.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)