• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Не одговарам за штету..."
#1
Да ли је услов "Не одговарам за штету насталу у транспорту!" по Правилнику?
 
Citiraj
#2
Prodavac ne može da odbije da uvaži reklamaciju ukoliko je predmet oštećen u transportu

Ono što treba da se uradi u tom slučaju je da kupac kontaktira Poštu/Kurirsku službu kojom je poslat predmet
i da zatraži da se napravi zapisnik o nastaloj šteti. Ako je zaključak Pošte/Kurirske službe da predmet nije bio adekvatno upakovan, prodavac treba da uvaži reklamaciju .
- Ako je odgovornost na Pošti/Kurirskoj službi zbog oštećenja predmeta, prodavac treba kupcu da vrati novac, a on će od Pošte dobiti nadoknadu
Svaki član ima pravo na reklamaciju ukoliko smatra da predmet koji je kupio nije u opisanom stanju.

Ukoliko prodavac odbije da uvaži reklamaciju zato što je predmet oštećen u transportu, kupac ima pravo da ga oceni negativnom ocenom.

Iako je napisano na aukciji da ne odgovara za štetu, u obavezi je da uvaži reklamaciju kupcu ako dođe do takve situacije.
 
Citiraj
#3
Srce 
Izgleda kad imamo pitanje treba da otvorimo novu temu Smile
Sad mi je tek jasno!
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#4
(17.11.2015 16:25)Unita Piše: Prodavac ne može da odbije da uvaži reklamaciju ukoliko je predmet oštećen u transportu

Ono što treba da se uradi u tom slučaju je da kupac  kontaktira Poštu/Kurirsku službu kojom je poslat predmet
i da zatraži da se napravi zapisnik o nastaloj šteti. Ako je zaključak Pošte/Kurirske službe da predmet nije bio adekvatno upakovan, prodavac treba da uvaži reklamaciju .
- Ako je odgovornost na Pošti/Kurirskoj službi zbog oštećenja predmeta, prodavac treba kupcu da vrati novac, a on će od Pošte dobiti nadoknadu
Svaki član ima pravo na reklamaciju ukoliko smatra da predmet  koji je kupio nije u opisanom stanju.

Ukoliko prodavac odbije da uvaži reklamaciju zato što je predmet oštećen u transportu, kupac ima pravo da ga oceni negativnom ocenom.

Iako je napisano na aukciji da ne odgovara za štetu, u obavezi je da uvaži reklamaciju kupcu ako dođe do takve situacije.

Sve rečeno je ok. U oba navedena slučaja kupac nije kriv pa nije ni red da ima štetu. Mene zanima koji je stav LT ako kupac izjavi da je predmet oštećen u transportu a pri tom nema zapisnik od kurirske službe da potvrdi svoje reči ? Pri tom ne mislim na situaciju - kurirska služba je odbila da napravi zapisnik (za to postoje mehanizmi u smislu tržišne inspekcije) već nije ni pokušao da napravi zapisnik. 
U normalnom svetu (u to računam i trgovinske firme, zakone, tržišnu inspekciju...) je potrebno dokazati svoje reči. Kako vi, u vašem svetu, gledate na ovakve situacije ? Da li je dovoljna kupčeva izjava ili ipak treba nečim da potkrepi svoje reči bar u ovakvim jednostavnim slučajevima ? 
 
Citiraj
#5
Проблем је што купац не зна да ли је штета настала у транспорту или је од раније. А продавац је написао како је све исправно и од тренутка кад пошаље он више не одговара за то. Сваки други продавац има ту реченицу у условима, моје питање је било да ли је дозвољено.
 
Citiraj
#6
Razumem taj momenat. Ne zalazim u to da je prodavac lažov pa je namerno poslao nešto oštećeno mada je tvrdio suprotno. Krećem od situacije da je poslao ono što je opisano, stiglo je oštećeno, meni bi bilo sasvim normalno da pomislim da je reć o oštećenju u transportu i da krenem redom. Tačnije, da napravim zapisnik sa kurirskom službom i da onda podnesem reklamaciju prodavcu. Dalje je na njemu (meni, ako sam prodavac) da se borim da izvučem odštetu od kurirske službe ako krivica nije do prodavca.

Čak i ako prodavac jeste lažov i poslao je nešto što je u startu oštećeno opet ti treba neki zapisnik. Na stranu LT, treba ti zapisnik zbog daljeg postupka pred državnim organima.

Što se tiče dozvoljenosti, mislim da je odgovorila ... doduše na uobičajen način - ko shvati, shvatio je Big smile "Dozvoljeno nije, nećemo praviti prodavcu pitanje oko toga ako to napiše ali u slučaju spora staćemo na stranu kupca".
Uostalom, tu se i zakon slaže sa njima (tačnije, ovaj put se oni slažu sa zakonom Smile ) jer je odgovornost na prodavcu do momenta preuzimanja paketa. Znači možeš napisati sto puta da ne prihvataš odgovornost ali ona je i dalje tvoja.
Ako ni zbog čega drugog a ono zato što si pri predaji paketa potpisao da prihvataš tu odgovornost pa si poništio prethodnu izjavu Big smile

Mene zanima samo ona specifična situacija kada je kupac lažov ili barem ne može da potkrepi dokazima svoje reči. Javlja se trećeg dana po prijemu i kaže - stiglo oštećeno a nema zapisnik ? Pa šta si čekao do sada i zašto me stavljaš u situaciju (čak i ako govoriš istinu) da nemam ni teorijsku šansu da izvučem odštetu ? Tu bi trebalo da postoji neki balans u odgovornosti prema toj šteti. Uzmimo recimo tebe za primer. Više puta si naveo da maksimalno zaštitiš paket. Znači do štete može doći samo ako je izuzetno nepravilno postupanje sa njim. Ako je napravljen zapisnik ti imaš šansu da dobiješ odšetu, bez njega nemaš nikakvu šansu i još treba da dobiješ negativnu ako ne prihvatiš reklamaciju od osobe koju je mrzelo da se "gnjavi" oko zapisnika i pri tom, indirektno, učestvovalo u nanošenju štete ka tebi.
 
Citiraj
#7
Брате, не знаш ти како ја пакујем, да стигне оштећено мора тенк да пређе преко пакета, због тога ја дајем гаранцију да се неће оштетити у превозу. Оно што не умем да запакујем или би паковање било скупо стављам само лично преузимање. Ја говорим о ситуацији која се мени десила једном, продавац је имао у условима да не одговара за штету на предмету, а онда је графичку само убацио у оно ПЕ картонско паковање, сва срећа није било оштећено, када сам му то напоменуо он ми је само одбрусио како је његово да пошаље а курирска служба одговара за пренос. Због таквих људи сам питао ово, јер су они који то пишу у огласима управо ти такви људи.
 
Citiraj
#8
(17.11.2015 18:56)BitterLemon Piše: Брате, не знаш ти како ја пакујем, да стигне оштећено мора тенк да пређе преко пакета, због тога ја дајем гаранцију да се неће оштетити у превозу. Оно што не умем да запакујем или би паковање било скупо стављам само лично преузимање. Ја говорим о ситуацији која се мени десила једном, продавац је имао у условима да не одговара за штету на предмету, а онда је графичку само убацио у оно ПЕ картонско паковање, сва срећа није било оштећено, када сам му то напоменуо он ми је само одбрусио како је његово да пошаље а курирска служба одговара за пренос. Због таквих људи сам питао ово, јер су они који то пишу у огласима управо ти такви људи.

I ja se svojski trudim ili što kaže Gorki stavim samo lično.
A ja sam imao situaciju da je zbog aljkavog pakovanja umalo došlo do oštećenja ne pošiljke odnosno predmeta nego poštara! Kupim ja dvadesetak značaka. Ljudi koji sakupljaju i prodaju značke mahom znaju to da upakuju i to su onako lepi primeri pedantnosti i posvećenosti bez obzira na profit. A ali ovo je bio neki koji je to valjda našao, šta li i uglavnom čovek mrtav ladan strpa 20 značaka u koverat i pošalje preporučeno. I to ne bilo kakav koverat nego onaj "birokratski plavi" koji je valjda od tri puta recikliranog papira napravljen. Ma sam koverat je bre antikvitet. Vidim ja poštar kao da pile vadi iz one svoje torbekanje. Igle od značaka vire na sve strane... zlo i naopako. Kaže on meni: "Ovo sam ti sad doneo i nikad više."  LOL
 
Citiraj
#9
@Unita
Zasto dozvoljavate da clanovi pisu slicno kad je to protivno pravilniku?
Ne kazem to jer ste mene opomenuli sto sam u delu "O clanu" naveo par predmeta iz ponude i zato dobio packe.
Ili je stvar u tome sto 99% njih to napise pa bi bio veliki posao sve dovesti u red?
 
Citiraj
#10
Њима је очито све што има везе са увођењем реда велики посао. Погрешне категорије, недозвољен текст, неисправно у половно... све је то пошаст која Лимундо доводи на зао глас, мука ми је више од оне реченице "ма тамо су све преваранти" кад се помене Лимундо, а та опаска је управо плод њихове толеранције према багри а злостављању оних који су исправни.
 
Citiraj
#11
(18.11.2015 09:55)ljubisa.va Piše: @Unita
Zasto dozvoljavate da clanovi pisu slicno kad je to protivno pravilniku?
Ne kazem to jer ste mene opomenuli sto sam u delu "O clanu" naveo par predmeta iz ponude i zato dobio packe.
Ili je stvar u tome sto 99% njih to napise pa bi bio veliki posao sve dovesti u red?

Više puta je članovima skrenuta pažnja da ne stavljaju takve rečenice u opis aukcije ili u dodatne uslove prodaje i da su u takvim situacijama u obavezi da preuzmu nazad predmet. Upravo iz tog razloga ne uvažavamo kada nam prodavci kažu da su naveli taj deo u opisu. 

Mi proveravamo sve aukcije ali kao što smo više puta naveli, svakodnevno se pokrene preko 40.000 aukcija i potrebno je vremena da se sve pokrenute aukcije, kao i prijavljene provere. 

Zaista se trudimo da radimo što efikasnije i najbrže što možemo. 

Ukoliko kupac preuzme predmet i nakon tri dana javi da je oštećen u prevozu, u tom slučaju se od kupca traže dodatne informacije iz kog razloga nije prijavio odmah problem. 
 
Citiraj
#12
Унита, прво нема 40.000 предмета дневно а друго још мање их има за контролисање, јер се предмети који чине већину тих новопостављених не морају контролисати(сличице, маркице, новчићи, гардероба...) јер нису ломљиви, проценат ломљивих предмета који су новопостављени није толико велик.
Знам да је вама лакше да не контролишете, мање рада, мање труда, али можете направити систем да прстом не морате мрднути. Дозволите члановима са преко 100 оцена да путем дугмета "неисправна аукција" означе те неисправне, те да кад три таква члана притисну то дугме на истој аукцији та аукција буде аутоматски угашена, а ако се покаже да је неоправдано онда казнити чланове који су је прекинули, мада тешко да ће бити неоправданих, чланови са толико оцена то не би себи дозволили.

Колико пријављених аукција имате дневно?
 
Citiraj
#13
7185 нових аукција у последњих 25 ч.
 
Citiraj
#14
(18.11.2015 18:52)BitterLemon Piše: 7185 нових аукција у последњих 25 ч.
Malo li je na skoro 800.000 clanova? 
 
Citiraj
#15
(17.11.2015 18:56)BitterLemon Piše: Брате, не знаш ти како ја пакујем, да стигне оштећено мора тенк да пређе преко пакета, због тога ја дајем гаранцију да се неће оштетити у превозу. Оно што не умем да запакујем или би паковање било скупо стављам само лично преузимање. Ја говорим о ситуацији која се мени десила једном, продавац је имао у условима да не одговара за штету на предмету, а онда је графичку само убацио у оно ПЕ картонско паковање, сва срећа није било оштећено, када сам му то напоменуо он ми је само одбрусио како је његово да пошаље а курирска служба одговара за пренос. Због таквих људи сам питао ово, јер су они који то пишу у огласима управо ти такви људи.

Serjožin primer ne znam kako da prokomentarišem jer nisam siguran da li se radi o ekstremnom bezobrazluku ili taj pošiljalac ima IQ na nivou ananasa. Što se tvog primera tiče to je definitivno i jedno i drugo. Bezobrazluk zato što ne poštuje tuđ novac i vreme a glupost zato što misli da je njegov stav ispravan. 

Jedan od glavnih problema ove države su nedorečeni (pa čak i nepostojeći) zakoni i sporo i često isuviše blago sudstvo. To se naravno oseti i u ovoj sferi. Jedan od razloga što je internet prodaja na lošem glasu i jeste to što solidan broj prodavaca zloupotrebljava to što znaju da će im kupac teško doći na vrata da reklamira (osim ako nisi VesićSmile ) i što kada su sitne cifre u pitanju jednostavno je neisplativo ulagati novac u suđenje koje će potrajati godinama. Da se takvi procesi obavljaju po skraćenom postupku i sa adekvatnom novčanom kaznom onda bi retko kome palo na pamet da se ponaša kao prodavac iz tvog a kamoli Serjožinog primera. Nažalost to je problem na nivou države i  jedna firma, pa čak i firma kao Limundo D.o.o koja živi od provizija od oglašavanja, slabo šta tu može da uradi. Uradili su dobar korak sa svojom ponudom da pomognu (o svom trošku) u asistenciji kod preduzimanja zakonskih koraka ali još uvek čekam odgovor na to u kojim slučajevima izlaze u susret klijentima po tom pitanju. 

Mrzi me da tražim ali sećam se da u uputstvu postoji deo o - " postavljač oglasa je odgovoran za napisano..." . U suštini tu su pokrili i tu situaciju sa "ne prihvatam odgovornost ...". Bez obzira na njihovo uporno frljanje sa preteranim ciframa, ipak je činjenica da su i realne cifre članova i oglasa na LKO impresivni i da čak i da postoji pravilo o nultoj toleranciji (a ne postoji, što zbog njih, što zbog zakonskih ograničenja) ovaj broj zaposlenih ne može postići da pregleda svaki oglas sa adekvatnom pažnjom. Realnost svakog biznisa je da moraš pronaći balans između isterivanja pravde i trke za profitom. Zato se na sitnije stvari i ne obraća pažnja. Da li je to u redu ? Nije. No, niti su oni savršeni, niti smo mi, njihovi klijenti savršeni, pa se ne može baš isinstirati na svakom zarezu. Zašto ne reaguju uvek adekvatno na ono što im je ukazano kao ozbiljnija greška je već druga tema i neću više u to da zalazim. 

Na moje konkretno pitanje je odgovoreno (u fusnoti, ali ok, bitno da je odgovoreno) i vidim da postoji neka mala ograda od "kupac je uvek u pravu". Nažalost, iz odgovora vidim da ne postoji sistemsko rešenje već da se radi ad hok i zavisi kojem adminu padne u ruke konkretan slučaj. To isto nije u redu jer ni jedan ozbiljniji prodavac neće formirati svoju ponudu ovde na ad hok pravilima već na jasnim i stabilnim  pravilima. No, čisto za svaki slučaj, ako ikada rešim da se opet ovde aktivno bavim prodajom, admini, imajte u vidu - vi ste moji najbolji prijatelji i sve vas jako voooolim...ne u seksualno/manijakalnom smislu već ono. čokolada, pivo, klanjam se duboko ... smislu Smile 
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)