• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Molba za obrazloženje razloga za zaključavanje teme
#1
U pitanju je tema
http://cafe.limundo.com/thread-705-post-...l#pid50964

Razlog zaključavanja teme je lična sporna situacija. Za mene situacija nije bila sporna, niti sam od bilo koga tražio da mi ukaže na ispravnost mog postupka. Dotična situacija je data kao štimung za moje zblanuće boldovanim rečima koje su me sačekale a koje se odnose na jedinu situaciju kada je moguće oceniti negativno člana na kupindu.
Što je bio i razlog za otvaranje teme. Žao mi je ako to nije bilo dovoljno jasno.

Svako dobro

PS Sve ovo dobila i član Frajlla u pm.
 
#2
cist primer teme za brisanje

otvara se tema zbog zatvaranje druge teme

a to obrazlozenje ste mogli traziti u Poruci a ne odmah nova tema :nene:
 
#3
Obrazloženje je traženo i u poruci.

Takođe, ne postoji nikakav razlog da se nove teme ne otvaraju beskonačno. Osim pristojnosti i elektrointernetske pismenosti. Isto tako, iz pristojnosti bi valjalo da kafe ima i pravilnik koji na tako nešto obavezuje. Ergo, nema nikakve prepreke za otvaranje nove teme. Činjenica da stoji da treba da se pogleda da li postoji slična ili ista tema, te da se teme brišu bez obrazloženja i bilo kakvog smisla ni na koji način nije obavezujuća.

Mimo ove teme a povodom dotične koja je zaključana. Nekolicina članova se u nju uključila (iz dobre volje i sa dobrim namerama), ali sa komentarima koji sa temom teme nisu imali nikakve veze. Dotična se tema nije bavila rokovima za ostvarivanje saradnje već, kako je navedeno i u toj i u ovoj temi, načinom na koji je sročen tekst koji se pojavljuje prilikom uručivanja negativne ocene a koje je, u najmanju ruku, manjkavo.

U želji da se ovo članova ovde upozna sa mojom prepiskom, jer mi je mnogo stalo da se to zna, otvorena je tema u kojoj članovi kojima se sutra zaključa tema iz razloga koji sa temom nemaju veze, mogu da saznaju koji je razlog zatvaranja. Tako da je smatram strava bitnom i nezaobilaznom.

Vev

Dakle, ako se tema zaključa sa obrazloženjem da je u njoj iznet lični spor a zapravo je sačinjena zbog lične nedoumice, onda to nije kul, no no no. Jer ovde se pita ako ti nije jasno šta znači Kupca ocenjujete negativnom ocenom samo ukoliko je odustao od kupovine. To nije dovoljno jasno i valjalo bi da bude jasnije.

A.fakin.min
 
#4
to se slazem da umesto sto pise "Kupca ocenjujete negativnom ocenom samo ukoliko je odustao od kupovine"

treba "Kupca ocenjujete negativnom ocenom ukoliko je odustao od kupovine i nije se javio u roku 2 dana i nije uplatio u roku 5 dana" ali istini za volju ako bi se tako napisalo moglo bi se o tvoriti jos more novih spornih situacija

ali valjda svi clanovi trebaju pre nego sto se i uclane ili kad se uclane lepo da nauce pravila napamet ili da pitaju LT ako imaju nedoumica :)

ali u svakom slucaju veliki sam protivnik da se teme otvaraju beskonačno

P.S. zamilite sledeci slucaj kupac se javi u roku i kaze da odustaje ali plati predmet u roku koja je to ocena eto po pravilima negativna ili ? :D
ja sam imao takav slucaj i dao sam kupcu pozitivnu jer je platio iako je odustao
 
#5
Iskreno, mene je iznenadilo da piše bilo šta sem da iskoči prozorče da pita jesam li siguran. Sakata rečenica bi mogla da se izbaci ili da stoji lepo veza ka pravilniku, tamo će, kanda, biti svi razlozi za ocenjivanje... Uostalom, svaka poruka predmeta koji je kupljen ili se prodao ima rokove, ali ne, oni stave Kupca ocenjujete negativnom ocenom samo ukoliko je odustao od kupovine. To je preusko i nedovoljno.

Apsolutno se slažem da se teme ne trebaju gomilati, ružno je i nepregledno. Ali je Pravilnik nedostojan svog imena i stoga praštajte, mudra starino. (To povodom svešteničke titule, nikako posprdno, tetragramatonci su prezajebani za sprdnju :) )
 
#6
(20.02.2016 14:22)drzoidbergsbaby Piše: Iskreno, mene je iznenadilo da piše bilo šta sem da iskoči prozorče da pita jesam li siguran. Sakata rečenica bi mogla da se izbaci ili da stoji lepo veza ka pravilniku, tamo će, kanda, biti svi razlozi za ocenjivanje... Uostalom, svaka poruka predmeta koji je kupljen ili se prodao ima rokove, ali ne, oni stave Kupca ocenjujete negativnom ocenom samo ukoliko je odustao od kupovine. To je preusko i nedovoljno.

Apsolutno se slažem da se teme ne trebaju gomilati, ružno je i nepregledno. Ali je Pravilnik nedostojan svog imena i stoga praštajte, mudra starino. (To povodom svešteničke titule, nikako posprdno, tetragramatonci su prezajebani za sprdnju :) )

ne zameram ja nista specijalno jer

iskreno i meni svaki put ta poruka stvori tu nedoumicu pa se zamislim par sekundi jel ispravno sto dajem tu ocenu, ali to je i mozda i cilj te nedorecenosti :D da se zamislimo :)

zato mozda dosta clanova ceka 20 dana da se kupac javi da budu 100% sigurni da je kupac odustao od kupovine jer cuti :lol:

ali pravila i rokovi su jasna

2 kontakt + 3 za placanje (znaci 5) + 3 za slanje znaci sve ukupno 8 za kupoprodaju

ali cesto vikend ili praznik pomrsi malo tu racunicu

ali posto vecina clanova ceka i duze od propisanih rokova nema potrebe da ih grize savest sto daju negativnu clanu koji nije ispunio svoje obaveze
 
#7
@LiMuBaj
Hvala vam što ste obrazložili članu.

@drzoidbergsbaby
Zamolila bih vas da poštujete pravila Cafea.
U slučaju da ponovo otvorite novu temu u vezi sa vašom spornom situacijom, vaš nalog će biti banovan.
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)