• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupindo UserApi
#1
Danas sam iz radoznalosti, aktivirao Kupindo UserApi... i onako, na prvi pogled, pade ma na pamet nekoliko mogucnosti kojih sam se nadao:

Mogucnost da se generisu vise iframe tagova i da sa svakim novim generisanim iframe-om odredi i neka druga kategorija oglasa.
To bi pomoglo onima koji oglase postavljaju na svojim forumima: posto forumi obicno sadrze razlicite kategorije, takvi bi oglasi potpuno odgovarali datim kategorijama foruma/podforuma, kada bi se pojavljivali.

Mozda ova mogucnost i nije toliko prakticna, ali bi dobro dosla mogucnost nasumicnog pojavljivanja oglasa na postavljenoj strani.
Dobro je to sto se oglasi dele na strane i prikaz poseduje navigaciju po stranama, takodje je dobra ideja sto ima i pretragu. Ali ako bi krisnik odredio da mu je pojavljuju tri oglasa u redu, onda cela stvar postaje jako monotona kada posetilac, sa svakom novootvorenom stranom ugleda jedne te iste oglase a koje njega i ne isteresuju toliko.
Ali sa nasumicnim pojavljivanjem oglasa iz odabrane kategorije, sa svakim sledecim ucitavanjem strane, povecala bi se sansa da posetilac ugleda nesto drugo, tj. neki oglas koji ce njega licno zainteresovati i "pokrenuti" da zaviri na taj oglas.

Pretpostavljam da su to dopune koje ce povecati mogucnost primene UserApi i stimulisati korisnike da ih integrisu bilo gde i na sto vise strana... ako se to uradi, povecace se sansa da neko koristi ovaj sistem reklamiranja i oglasavanja.
 
Citiraj
#2
Ako sam dobro razumeo ovde je reč o opciji "Zaradite".
https://www.kupindo.com/Zaradi?utm_sourc...=Affiliate

Sve navedene opcije omogućava Kupindo API (http://developers.kupindo.com), pa predlazem da to implementirate kroz isti.

Pozdrav.
 
Citiraj
#3
Dobro ste razumeli.
Molim Vas, dajte mi malo detaljnije informacije oko toga kako se "potpisujem" u linku ako neko drugi koristi moju aplikaciju? Da li link, preko koga ce posetilac doci na vasu stranu, formiram na nacin koji stari API to radi?
 
Citiraj
#4
Vi se potpisujete sa developerskim tokenom, koji posle logovanja korisnika (uspesnog) koji koristi Vas softver postaje korisnicki. Dalje sa tim tokenom pristupa svojim podacima.
 
Citiraj
#5
Ovo nisam bas najbolje razumeo: da li to znaci da trebam omoguciti korisniku da se loguje iz mog softvera kao preduslov da bi mogao pristupiti licnim podacima na kupindu ili se to ja logujem sa mojim tokenom da bi korisnik pristupio svojim podacima? O kakvom se korisnikovom logovanju ovde radi?

Skinuo sam C# primer kojeg ste okacili na developers.kupindo.com pa sam primetio da "Authorize", "UserLogIn" koji stoje u Common klasi, ne postoje medju servisima koje ste objavili na toj strani a u toj klasi se koriste za autorizaciju.
Takodje za "code", "grant_type", "redirect_uri" i jos neka svojstva nisam znao da postoje.

Ima li jos nesto sto bih trebao da znam i radim, kako bih se uspesno prijavio ili omogucio korisniku da to uradi, iz moje desktop aplikacije i da li ta pravila prijavljivanja jos vaze, posto vidim da je primer radjen 2013?
Inace, kod mene ovaj primer sa mojim podacima, javlja sledece: "The remote server returned an error: (400) Bad Request." i odmah posle toga "Authorization failed, please fill Common.cs properties" (Sva svojstva su popunjena).
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)