• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Несавесни продавци
Datum kupovine: nedelja 17:02. Kontakti ostvareni u roku, uplata unapred, slanje Postekspresom, adresa primaoca centar Beograda – zgrada pored Pošte. Pošiljalac iz grada u unutrašnjosti koji nema dostavu Postekspresom danas za danas do Beograda.
Datum uplate: petak 17:01, uplaćeno u Pošti, prošlo 4 dana, 23 sata i 59 minuta – uplata izvršena u roku.
Banka prodavca nije u ovom novom sistemu ekspresnih uplata pa će uplata leći na račun tek u ponedeljak prepodne jerbo bankarsko radno vreme ističe u 17:00.
Prodavac poslao u sledeći ponedeljak, paket stigao u sledeći utorak u 08:02.
Sve odrađeno u rokovima i po pravilima, nema mogućnosti da pošiljka stigne ranije NI JEDNOM KURIRSKOM SLUŽBOM koju NUDI LIMUNDO GRAD kao opciju.
Dostavljeno 8 dana  i 15 sati nakon kupovine.
Sve odrađeno u rokovima i poprav'lima

Poenta je da su rokove kao i mnogo ostalog što je zapandrčeno kao pravilo na Limundu i Kupindu pisali diletanti koji ne koriste Limundo i Kupindo, a i  zabole ih da se malo raspitaju i nauče koliko se da primetiti.
Zato bi valjalo izmeniti pravilnik i uvesti rokove ZA SLANJE od datuma uplate i to bi obavezivalo prodavca, a ne idiotluk sa rokom prispeća pošiljke.
Takođe, valjalo bi da se uvede i opcija da prodavac navede u kom roku od uplate garantuje dostavu. To je ondak druga stvar.
Ne sumnjam da će kolega starosedelac i čuvar šanka ovaj primer još dokititi sa slanjem preporučeno u neki zaselak gde se isporučuje dva puta nedeljno ak onema snega i vukova. Big smile
 
Citiraj
(04.06.2019 01:39)serjoza Piše: Poenta je da su rokove kao i mnogo ostalog što je zapandrčeno kao pravilo na Limundu i Kupindu pisali diletanti koji ne koriste Limundo i Kupindo, a i  zabole ih da se malo raspitaju i nauče koliko se da primetiti.
Zato bi valjalo izmeniti pravilnik i uvesti rokove ZA SLANJE od datuma uplate i to bi obavezivalo prodavca, a ne idiotluk sa rokom prispeća pošiljke.
Takođe, valjalo bi da se uvede i opcija da prodavac navede u kom roku od uplate garantuje dostavu. To je ondak druga stvar.
pa to i ja kazem. dzaba sto sam ja uplatio odmah kada je poslato nakon 5 dana. i kada se na to doda nesposobnost kurirske sluzbe + jos kada te uhvati vikend ili neki praznici i neradni dani pa to se otegne na 10 dana...
 
Citiraj
"Time što dajete svoju ponudu, pristajete da kupite predmet koji je možda oštećen. Ukoliko Vam se to ne dopada, nemojte davati ponudu. "

e ovo je je stvarno hit Big smile rečenica iz uslova prodaje jednog prodavca Smile

pa kojem bi se kupcu dopadalo da kupuje oštećenu robu kojoj eto prodavac nije napisao da je oštećena ?
 
Citiraj
Broj aukcije: 90471245

Lepo sam na kraju aukcije kao pobednik iste kontaktirao osobu da mi posalje podatke za uplatu i naveo na koji nacin da posalje predmet. Odgovor koji dobijam vec 5-i put ide otprilike ovako.

"Ja se izvinjavam, ali moracu da odustanem od prodaje, jer stvarno ne planiram da dam ovaj mis za XXXdin.."
Hvala na razumevanju.
Pozdrav

- Sta bih ja tu trebao da razumem ? Pored toliko opcija postavljanja oglasa (fixna cena ili cena ispod koje ne planirate da prodate predmet", ja treba da to shvatim .... samo ne znam kako. Zahtevam da se ovakvim prodavcima stavi neki limit, odnosno da se ja pitam, nakon par ovajvih situacija ban brale... Tesko im da plate 50 din provizije... Ma nemam volje da piskaram jer se situacija ponavlja iznova i iznova... Svako dobro.
 
Citiraj
Ima takvih da... Nema tu sta da se razmislja, das negativnu i nastavis dalje. I kupis od drugog. Ne treba se nista nervirati zbog takvih...
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 5 Gost(a)