• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cenovnik Kupindo
#1
LiMuBaj, da li bi bio tako ljubazan da objasniš zašto se provizije za različite kategorije razlikuju, a naročito zašto je "Ostalo" toliko skupo da se proda na Kupindu?
A može i neko od nadležnih i odgovornih iz Limundo grada da odgovori ako ih ne mrzi.
:D
 
Citiraj
#2
Ama je li moguće da s jedne strane niko ne zna, a sa druge strane nikog osim mene ne zanima otkud razlike u provizijama za različitu robu? :hmm:
 
Citiraj
#3
Kao što se svi mi razlikujemo među sobom,
pa ni trunke snega nisu sasma iste,
i provizije kupinda se menjaju sa robom,
i nemaju veze čiste.
 
Citiraj
#4
A dobro, nije mi prvi put da me zanima nešto što nikom drugom nije interesantno. :lol:
Nego meni je žao ovog "ostalog". Šta ja znam... nije lepo da to bude 10 posto. Ja bih sve kategorije ujednačio na osam posto i šlus.
 
Citiraj
#5
Zašto, oooo, zašto se razlikuju provizije za različite kategorije?!?! :cry:
 
Citiraj
#6
Evo baš sam nešto mantrao i javilo mi se da bi SVE provizije na Kupindu trebalo da budu 10 posto.
I to minimum! Evo i zašto - osamstoiljada ljuuudiii vidi svaki moj oglas na Kupindu, boktečoveče!!!
Minimum. deset ili više posto. Malo je 2,4,5...
 
Citiraj
#7
Pozz svima
nov sam ovde pa me zanima kako to da cim ja stavim ponudu na limundu neko me prestigne za 10 dinara. to nesto nije u redu nemoguce da neko tako brzo reaguje
I imam još jedno pitanje - zašto su provizije na L i K različite, zašto su u okviru Kupinda različite i najnaročitije - zašto je mučeno ostalo fasovalo 10 posto.
pozz
 
Citiraj
#8
Znam da znaš odgovor na svoje pitanje ali eto, nemam ništa pametnije trenutno pa da dobiješ bar neki odgovor na više puta postavljeno pitanje. Bar od nekog, kada već od onih na koje ciljaš nećeš nikada dobiti odgovor.

Daklem, teorija glasi ovako ...
Dragi kolega početniče, na tvoje prvo pitanje će ti rado odgovoriti kolega Limubaj, čim napravi pauzu sa sklekovima, jer on voli taj deo da objašnjava pa da se ne mešam :)

Što se drugog dela tiče, na Limundu je manja provizija iz dva razloga :
- Ako krećeš od 10 dinara (kako bi i trebalo, jer je to aukcijski sajt) onda će prodaja biti brzo završena i vrli kapitalisti koji poseduju Limundo D.o.o. će brzo i dobiti svoju proviziju.
- Ako krećeš od neke više cene, onda će ti pored provizije biti naplaćeno i za postavljanje aukcije a kad se te dve cifre saberu (pogotovo ako više puta ponoviš aukciju) onda ćeš dobiti da ti je isto (po zakonu o velikim brojevima) prodavao na L ili K.

Situacija na Kupindu je drugačija, prodaja je znatno sporija pa pored uobičajene provizije (npr. od 4%) tu se plaća i ležarina kao i u svakom drugom skladištu jer zauzimaš prostor, ma koliko on bio virtuelan, a pomalo i kamatu kao i kod svake druge firme koja prodaje svoje usluge ili robu na poček.
Zašto su ovde neke kategorije jeftinije od drugih ? Pa zato što su predmeti u nekim kategorijama solidno skuplji od drugih pa je samim tim i cifra za proviziju veća, u nekim kategorijama je veća potražnja pa je i prodaja znatno brža nego u drugim (samim tim i ležarina i kamata manja) a neke kategorije dobijaju novčani podsticaj (tj. manju proviziju) ne bi li bilo nešto u njima jer je to dobro za sajt u celini. Tako da su sastale mudre starine iz uprave LKO i posle dužeg i pažljivog razmatranja tih aspekata odlučile koliki harač ide za šta.

Kao manja misterija ostaje zašto je kategorija "Ostalo" namenjena za dranje kože sa leđa. Delimično zato što bi, po teoriji, tu trebalo da idu predmeti koji nisu uobičajeni pa je ili mala potražnja (dugo će da stoje i zauzimaju mesto) ili nemaš baš neki drugi izbor kako i gde da ih prodaš (pa zašto te onda ne bi klepio po ušima) i onda moraš tu.

Kao veća misterija ostaje pitanje a zašto neki predmeti (i pored toga što imaju i ponudu i potražnju) nemaju svoju kategoriju pa moraju da idu u "Ostalo". Ali tu je misterija samo u tome da li se radi o lenjosti, gramzivosti ili kombinaciji te dve osobine.
 
Citiraj
#9
E pa kad mi tako lepo objasniš ondak kontam.
Samo me zanima da l' uprava konta ili je to neka nasleđena klauzula od prethodnih vlasnika. :D
 
Citiraj
#10
:)
Ko što reče, znam da si sve ovo znao i bez mene ali reko da ostavimo Dealli njegov rekord u uzaludnom postavljanju pitanja :)
Na tvoje podpitanje - Iskreno rečeno, ne znam, ponekad izbace neku novinu da se zadivim a ponekad da se zadivim u smislu "kom ... je tako nešto palo na pamet" ali tako je u svakoj firmi, ne može baš sve biti genijalan ili barem logičan potez. Tako da je moguće i da je nasleđe od nekog prethodnog vlasnika :)

UBR Bacio sam pogled na tvoju ponudu (vidim da si rešio da i ti malo rizikuješ i kreneš od 10, živo me zanima kako će proći dušeci i držim ti fige) i primetio sam da nemaš oznaku Premium. Zašto ? Jel sam ja to nešto zaboravio ili je i dalje uslov da se stigne do 2000 ocena, koje si ti davno prešao ?
 
Citiraj
#11
Dobro razmišljate, ali vaš Kupindo vek je možda previše kratak, nije to nasleđeno, niti se preko noći dotle došlo. Nekada davno, na početku Kupinda, bila je provizija i nekih 15 ili 20% ne mogu da se setim tačno. Tad se skoro ništa nije ni prodavalo tamo, no međutim otprilike 2011. godine, provizija u svim kategorijama se snižava na 5% znači limundo i kupindo su bili skoro jednaki, i kreće zahuktavanje prodaje, pravo periklovo doba Kupinda.

Na žalost, otprilike dve godine posle toga, dobijamo cenovnik koji imamo sada, šta se desilo od tada pa evo do sada, već svi znamo. Za poskupljenje su gađane kategorije gde se najviše prodaje, to je svakom bilo odmah jasno. Kategorija Ostalo, je po zvaničnoj verziji najskuplja, zato da bi se što manje predmeta stavljalo tamo, tj da bi se ljudi iscimali i našli pravu kategoriju.
 
Citiraj
#12
Znači da je sasvim moguće da je moja Logička teorija samo to tj. da je to moje viđenje stvari jer bih ja tako uradio ali da nema veze sa razlozima zašto su oni to uradili ...
Tja, Serjoža, izgleda da ćeš ipak morati da nastaviš da postavljaš to pitanje u nadi da ćeš dobiti barem drugu teoriju ako ne već i pravi odgovor :)
 
Citiraj
#13
Blistoče, ja mislim da me opstruiraju jer stalno zvocam i pripitkujem nešto.  :lol:  Doduše moguće je da još uvek nemam 2000 pozitivnih KAO PRODAVAC što je uslov jer - dosta i kupujem što je možda netipično za Limundovce sa više od nekoliko stotina ocena. :D
Za rizikovanje... a šta ćeš, što reče najbolji kantautor među fudbalerima: "kockar se krije i čuči u svakom od nas." :D Istina - ima tu malo rešavanja skladišnog problema, a i ispitivanja tržišta za neke predmete. Pa ondak plaćene reklame jerbo možda me neki zainteresovani i "zaprati". A i obradovaće se neko ak oode jeftino - nije ni to bez sevapa.
Aleksvuče, fala na istorijskom osvrtu - ja to nisam znao.
Videćemo, dok se ne pojavi ozbiljna konkurencija ove fele - aukcije i web šop, a ne oglasnici (kako god dobro organizovani i posećeni bili) ništa se ozbiljnije neće menjati na bolje. To bih voleo da vidim.
 
Citiraj
#14
Ideja Kupinda je da bude mesto prvenstveno za pravna lica (još nismo dotle stigli).
Kako pravna lica imaju određene marže za određenu robu (nije ista marža u računarima kao kod odeće),
provizija se razlikuje po kategorijama.

S tim u vezi od 01.04. smanjujemo proviziju na mobilne telefone na 3% (sa 8%) s obzirom da je tu marža dosta niska
i visoka provizija nije bila opravdana.

Ostalo - to je penal provizija.
Dešava se da prodavac ubaci u Ostalo zato što mu je teško da izabere odgovarajuću kategoriju.
Kako se predmeti iz te kategorije najlošije prodaju, kroz cenovnik želimo da motivišemo da se prodavac potrudi u samom postavljanju predmeta.
Naravno, tu postoji izazov kada ne postoji odgovarajuća kategorija.
Zato redovno pratimo predloge za uvođenje novih kategorija, i reagujemo
(prošle godine smo od 130 predloga za izmenu kategorija, 70 sproveli).
 
Citiraj
#15
(29.03.2017 11:21)Remeo Piše: Ideja Kupinda je da bude mesto prvenstveno za pravna lica (još nismo dotle stigli).

Meni se nesto cini da je ovo jaaako losa ideja. Ali ja sam samo korisnik/kupac.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)