• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rok trajanja - Hrana i piće iz Srbije
#1
Kako naš vrli admin insistira da se za svako pitanje o novinama otvori nova tema onda evo još jedne Smile

Prvo da pohvalim ovu novinu "Prodavnica domaćih proizvoda", jako dobra ideja. Sa ovim ste privukli pažnju i nas koji ne zalazimo na Kupindo, proširili ste asortiman i iskreno se nadam da će taj sektor biti sve veći i raznovrsniji. Pogotovo sa proizvodima koji se u gradskim sredinama ne mogu naći ili im je cena takva da se jednostavno ne isplati da sami pravimo nešto.

Ima samo jedna stvar koja bode oči. Pod pretpostavkom da ste imali uvid u rešenja o obavljanju delatnosti firmi/preduzetnika koji prodaju u tom sektoru i da zanemarimo da li na etiketi piše sve što po zakonu mora da piše, ostaje još uvek - rok trajanja. Koliko vidim svi navode da je rok trajanja 12 meseci. Od kog momenta ?
Da predupredim potencijalni odgovor - ne, ne podrazumeva se. Na skoro svakom proizvodu (svakom prehrambenom) mora biti navedeno barem do kada se može koristiti ako ne i kada je proizvedeno. Šta će se desiti kada neko za šest meseci naruči i dobije teglu na kojoj piše da je rok trajanja još šest meseci a u oglasu ne piše tako ? Ili da karikiram do kraja - neka se rok razlikuje samo u par dana od navedenog. Zar to nije razlog za reklamaciju ? I to ne samo vama, već i nekim ozbiljnijim službama ? Možda biste mogli taj deo da odradite malo preciznije.

Nije kritika, samo predlog da predupredite moguće probleme. U svakom slučaju odo nešto da naručim dok je rok još uvek barem 11 meseci Smile
 
Citiraj
#2
Dobar dan Smile sasvim je u redu da otvorite novu temu u ovom slučaju ukoliko imate pitanja.

Radimo upravo na opciji "Rok trajanja", javićemo vam na koji način će biti rešeno, potpuno ste u pravu.
Experientia docet.
 
Citiraj
#3
@blistok
Pored polja "Rok trajanja", sada je prodavcima dostupno i polje "Mesec i godina proizvodnje", tako da kupci mogu odmah da imaju uvid u ove informacije.
Hvala vam na sugestiji.
Experientia docet.
 
Citiraj
#4
1. Znam ja da mogu da otvorim novu temu ali nam se mišljenja ne slažu oko toga da li je to svrsishodno Smile
2. Nema na čemu. Dobro urađeno i sada je jedna mogućnost za problem manje.
3. Vidim da ste promenili naslov teme. Dobro je. Ovako je jasnije o čemu se radi a može i da se proširi priča i na druge prehrambene rokove pa možda neće zvrjati prazna posle ovog posta.
4. Kada mi stigne ono što sam naručio ako je ukus dobar prodavac će dobiti pozitivnu a ako ne onda će te vi dobiti negativnu jer ste me navukli da trošim novac ! Smile
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)