• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slepa zubata vetrenjača
#16
(06.12.2016 13:52)Melodi Piše: Tačno je da su najveće šanse da ustanovimo opravdanost ili neopravdanost neke ocene onda kada je ona tek data. Postoji veliki broj različitih situacija, i često nije moguće ustanoviti šta se tačno desilo kada prođe puno vremena.

To ne znači da ćemo samo zbog protoka vremena odbiti da pomognemo ako možemo da ustanovimo šta se desilo.

već smo imali sličnu situaciju i LT je vratio negativnu ocenu (prvo obrisao pa vratio)( ja sam tad bio da se promeni ocena jer ta negativna bila očigledno neopravdana bez obzira što je prošao rok za žalbu što se videlo u tekstu ocene ali lt je vratio negativnu jer je prošao rok za žalbu od 15 dana )

u ovom slučaju ako se kupac nije javio to je negativna jasno kao dan nema osnova za izmenu ocene ( malo drugačija bi situacija bila da je i on dao negativnu prodavcu jer se nije javio ali nije )

poštovanje pravilnika uliva sigurnost članovima...ako se situacije rešavaju i mimo rokova i pravilnika gura sistem u anarhiju i uliva nesigurnost i neizvesnost članovima da će i nakon nekoliko meseci ili godina da izbije neki spor iz prošlosti a to je nedopustivo...
 
Citiraj
#17
(06.12.2016 13:52)Melodi Piše: Tačno je da su najveće šanse da ustanovimo opravdanost ili neopravdanost neke ocene onda kada je ona tek data. Postoji veliki broj različitih situacija, i često nije moguće ustanoviti šta se tačno desilo kada prođe puno vremena.

To ne znači da ćemo samo zbog protoka vremena odbiti da pomognemo ako možemo da ustanovimo šta se desilo.

Vidim, nisam dostojna odgovora.
Nema veze, nije prvi put.
Jos jednom cu da zamolim za odgovor na prvo pitanje, posto je clan drzoidbergsbaby odgovorio na drugo.
Ponavljam, zelim da znam pravila igre u kojoj ucestvujem koriscenjem LKO-portala.
Dakle:
1. Koliko dugo moram da cuvam poruke da bih mogla da dokazem da sam se javila i na koji nacin sam obavljala saradnju?

E da, ne stigoh do kraja teme, pa sad moram (opet) da citiram LiMuBaja, iako se sama nisam bavila tim segmentom problema. Zamislite da sam podvukla, mrzi me sad da se bavim formatiranjem:
"poštovanje pravilnika uliva sigurnost članovima...ako se situacije rešavaju i mimo rokova i pravilnika gura sistem u anarhiju i uliva nesigurnost i neizvesnost članovima da će i nakon nekoliko meseci ili godina da izbije neki spor iz prošlosti a to je nedopustivo..."
:klanjam se:
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#18
@jugana,
Rok u kom se poruke čuvaju je 60 dana. Obično članovima čuvanje poslatih poruka ne predstavlja problem, i nema potrebe da se brišu, ali ako spadate među članove koji iz nekog razloga brišu svoje poslate poruke, možete ih prethodno snimiti na računar.
 
Citiraj
#19
(06.12.2016 17:28)Melodi Piše: @jugana,
Rok u kom se poruke čuvaju je 60 dana...
Hvala, Melodi, to znam. Mene interesuje koliko dugo moram ja, licno, da cuvam poruke da me ne bi greskom stigla duga ruka zakona.
Govorim o zastarevanju zlocina, duga itd. Na primer, uplatnice infostana moram da cuvam dve godine, posle toga ne mogu da mi izmisle dug, pa ne moram ni da dokazujem da sam platila. E koliko dugo moram da cuvam Limundo prepisku, da mi ne bi neki clan slucajno izmislio dug.
Da ne spominjem uplatnice. Postoji li, mozda, i tu neki rok?
(06.12.2016 17:28)Melodi Piše: Obično članovima čuvanje poslatih poruka ne predstavlja problem, i nema potrebe da se brišu, ali ako spadate među članove koji iz nekog razloga brišu svoje poslate poruke, možete ih prethodno snimiti na računar.
Vi mora da se salite. Ko od clanova ne brise poruke? Sa vasim programom za poruke koji je i ovako nepregledan - i meni, kao bednom kupcu sa ne narocito velikim prometom? Ne mogu ni da zamislim kako je prodavcima i svima sa vecim prometom.
Brisem ih cim zavrsim transakciju.
I ne zelim ni da mi prave zbrku i haos na racunaru.
Ne zelim uopste njima da se bavim, ni na koji nacin.
I bas zanima, ali ne mora odgovor, odakle Vam informacija da clanovima cuvanje poruka ne prdstavlja problem.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#20
Jugana, kao prvo hvala ti što si želela da pomogneš oko uplate. na kraju je sve i ispalo kako je i počelo, traljavo, konca nema, nestao, izgubio/la ga prodavac.
Što se tiče uplatnica infostan i sl. mi redovno dobijamo od suda uplatnice da suprug nije platio saobraćajni prekršaj ili neku od taksi. Srećom, imamo on line plaćanje i tamo u istoriji sve lepo piše, piše plaćeno ohoho pre npr godinu i po i do dve. No treba im odneti dokaz. Dokazi su zato da ih spališ, računaš, ah izmirio sam i tu obavezu i gotovo. Kad ono snađe et ovo što i nas. Srećom, pukom srećom nađemo i uplatu. E onda počinje cirkusijada. Moramo u poštansku štedionicu da nam odštampaju uplatu, da odnesemo u sud, sve to logično u toku radnog vremena, jutra i tako izgubiš i dragoceno vreme, posebno ako je i radno. Izgubiš dan da bi im predočio dokaz, a oni rekla: aha, u redu je. Pa nije gospodo. Jer je to prevara sa velikim P. Odvratno je šta rade i da stvarno moraš imati škrinju u kući da čuvaš sve uplatnice.
Boli briga vuka šta ovca misli o njemu!
 
Citiraj
#21
(06.12.2016 19:08)jugana Piše: Mene interesuje koliko dugo moram ja, licno, da cuvam poruke da me ne bi greskom stigla duga ruka zakona.

Mi smo predvideli da se poruke čuvaju 60 dana, tako da ni od članova ne očekujemo da ih čuvaju duže. Međutim, to ne znači da nećemo poništiti neku ocenu i kasnije ako je nesumnjivo jasno da je neopravdana. Recimo, prodavac kupca oceni negativno i napiše "Prvo kupi a onda traži da mu se vrati novac, uvažio sam reklamaciju ali ne preporučujem saradnju" iz samog komentara ocene je jasno da je kupac svoje obaveze ispunio i da je ta ocena neopravdana. Ne postoji razlog zašto je ne bismo poništili čak i da je data pre više godina.

(06.12.2016 19:08)jugana Piše: I bas zanima, ali ne mora odgovor, odakle Vam informacija da clanovima cuvanje poruka ne prdstavlja problem.

Moj komentar se odnosio na poslate poruke. Iz komunikacije sa članovima stekla sam utisak da dobar deo nikada i ne klikne na tab gde su poslate poruke, a većina ne ide tamo da bi ih brisala. Članovi uglavnom raščišćavaju primljene poruke. Samim tim dokazi da ste se javili u roku, ako ste se javili, mogu nesmetano da se čuvaju.
 
Citiraj
#22
cemu onda sluzi rok za zalbu na ocenu od 15 dana :hmm: , kad moze promena i nakon par godina npr.
 
Citiraj
#23
Isto kao rok upotrebe. Mora da postoji neki rok u kom ste sigurni da je recimo čokolada dobra za jelo. To ne znači da nijedna neće moći da se jede nakon tog roka, neke će ostati ispravne a neke ne.

Da se ne bi rizikovalo, najbolje je žalbu na ocenu uložiti u predviđenom roku, jer nakon toga ne postoji sigurnost da ćemo moći da pomognemo.
 
Citiraj
#24
(08.12.2016 12:45)Melodi Piše: Isto kao rok upotrebe. Mora da postoji neki rok u kom ste sigurni da je recimo čokolada dobra za jelo. To ne znači da nijedna neće moći da se jede nakon tog roka, neke će ostati ispravne a neke ne.

Da se ne bi rizikovalo, najbolje je žalbu na ocenu uložiti u predviđenom roku, jer nakon toga ne postoji sigurnost da ćemo moći da pomognemo.

:bravo:
 
Citiraj
#25
Hvala, Melodi, na jos jednom strpljivom odgovoru, ako dozvoljavate pokusacu da rezimiram.
1. Vi ocigledno smatrate da je to sto Limundo automatski brise poruke posle 60 dana istovremeno i preporuka da se one toliko dugo cuvaju. Ako ne i duze… (Da li se, UBR, isti rok od 60 dana odnosi na uplatnice i adresnice? Posto njih Limundo ne brise automatski, pa ne mozemo ni izokola da dokucimo koliko dugo treba da ih cuvamo? Ili se na njih odnose vazeci zakoni RS, pa treba da se obavestimo kod advokata, na primer, da li potrazivanje od fizickog lica prema fizickom licu zastareva u roku od godinu, dve, tri…)
Primljeno k znanju. Ali me to nece naterati da cuvam poruke, ma mnogo je tragikomicno, ne znam kako da Vam objasnim. Kao sto bacam smece iz kuce, iako bih imala gde da ga drzim, tako bacam i poruke, pod oba taba, bez diskriminacije i sentimentalnosti, cim uspesno zavrsim transakciju. Sta god se posle desi, od ove polemike vise ne priznajem arbitrazu Limunda, vec samo zvanicnog suda.
2. Rok za zalbu na ocenu i dalje je 15 dana (tako bar pise u Pravilniku), ali Limundo Tim moze u bilo kom trenutku, makar i posle n godina, samoinicijativno, ili na inicijativu Limundovca, da brise ocene za koje smatra da su neopravdane. Cemu onda sluze Pravilnik i rokovi uopste? Rok trajanja cokolade? Da li je to bila mala sala? Ili nas malo zavitlavate?
Pa da se malo vratimo na slucaj iz naslova teme (manje-vise :lol:):
Tako ste. mozda i metodom slucajnog uzorka, dosli do transakcije kojoj je tema posvecena i, gle, ustanovili da ni prodavac nije poslao poruku. I to je dovoljno da obrisete negativnu ocenu, iako je apsolutno zasluzena, jer se kupac uopste nije javio?
Dozvolite da naglasim: Bilo da se prodavac javio ili ne, u konkretnom slucaju brisali ste zasluzenu negativnu ocenu.  Ne moze jedan prekrsaj nejavljanje prodavca) da se smatra opravdanjem za drugi prekrsaj (nejavljanje kupca). Bilo bi mozda fer da ste i drugome dali negativnu. Ovako je komedija,  apsurd, besmislica, i tako dalje.
I na kraju, dozvolite da primetim, "komunikacija sa clanovima" (ako nije ciljana i organizovana) sigurno ne daje reprezentativan uzorak iz kojeg bi moglo nesto suvislo da se zakljuci.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#26
(08.12.2016 12:45)Melodi Piše: Isto kao rok upotrebe. Mora da postoji neki rok u kom ste sigurni da je recimo čokolada dobra za jelo. To ne znači da nijedna neće moći da se jede nakon tog roka, neke će ostati ispravne a neke ne.

Da se ne bi rizikovalo, najbolje je žalbu na ocenu uložiti u predviđenom roku, jer nakon toga ne postoji sigurnost da ćemo moći da pomognemo.

Briljantno!!! Brriiiiljantno!!!  :facepalm:
Ima li neki pravnik po struci kod vas u firmi ili ste svi konditori i tehnolozi u prehrani?
Aman, zaman. Što bi rekla deca - izneverovao sam šta sam pročitao od zvaničnika Limundo grada.  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:
 
Citiraj
#27
(04.12.2016 19:17)drzoidbergsbaby Piše: Ovo je slika, nije poziv za pomoć. Ovo je jednočinka, ovo je bes i potpuna zblanutost. Pa kaže:

Zdravo Vladimire,

Primetili smo da ste razmenili
negativne ocene sa kupcem NIKKUPCAUKLONJENJERSAMFIN.

Najpre želim da vam kažem
da mi je žao što do ove saradnje nije došlo,
jer verujem da je interes obe strane bio
da se kupoprodaja uspešno obavi.
Nadam se da ćete se ipak dogovoriti
oko naknadnog dovršetka ove kupoprodaje.

Rok za kontakt je 2 dana od završetka aukcije,
i ako vas saradnik ne kontaktira prvi,
potrebno je da kontaktirate vi njega.
Obe strane imaju obavezu da kontakt uspostave u roku od 2 dana,
bez obzira na to koja od njih će načiniti prvi korak.

Ako nijedna strana nije kontaktirala drugu u roku,
obe razmenjene ocene su opravdane,
i nema osnova da se neka od njih poništi.
Mogli bismo ili da ostavimo obe ocene,
ili da ih obe poništimo, uzimajući u obzir
da niste bili upoznati sa rokom za javljanje.

S obzirom na to da vam se ovo desilo prvi put,
razmenjene ocene smo ipak poništili.
Bilo bi najbolje da ubuduće odmah nakon završetka aukcije
kontaktirate svog saradnika kako bi se izbegle ovakve situacije.
Bilo bi nam žao da zbog nejavljanja saradniku
dobijete negativnu ocenu.
Verujem da do ovakvih situacija više neće dolaziti.

Želim vam svako dobro!

Srdačan pozdrav,
Ivana
Limundo tim

Moj odgovor glasi: (i ovo je mesto na kome te, dragi čitaoče, molim da se uključiš i kažeš koliko i kako sam bolje mogao sročiti pismo svoje?)

Zdravo Ivana,

Moram da primetim da ste loše primetili da sam razmenio negativne ocene sa dotičnim članom. Taj je član od mene dobio negativnu ocenu jer se nije javljao a ja sam od limunda dobio automatsku pozitivnu mesec dana po završetku aukcije.

Meni je žao što me ovoliko vremena nakon završetka aukcije ovime zamarate i izvodite iz pameti. Nije mi jasno kakav dovršetak i kakve saradnje pominjete? To je davno bilo, član može isti predmet kupiti na kupindu ako želi, mene se to ne tiče, za nejavljanje je dobio negativnu po svim pravilima ovog sajta.

Ja sam učinio prvi korak i kontaktirao kupca. U suprotnom bih doveo sebe u situaciju da dobijem negativnu ocenu.

Ja bih zamolio da ostavite obe ocene, negativnu koju sam ja dao i automatsku pozitivnu koju je dao limundo. Jer je malo bezobrazno to što radite posle više od mesec dana. Ta se aukcija završila 15.10. Rok za kupoprodaju je istekao 23.10 a ocenjivanje 15.11. Vi se usuđujete MENI da kažete da mi je prvi put i da pazim šta radim. Zasta? I da bi vam bilo žao da dobijem negativnu zbog nejavljanja. MENI koji sam se javio i potpuno nezainteresovanom članu dao negativnu?

Genijalno.

:lol: a sta ja da kazem ,secam se- jednom su me prebacilii u kupce a ja bila prodavac i lepo sam to naglasila.vise puta im se, u poslednje dve godine, desavaju ovako krupne greske,mnoge vise i ne pamtim samo se dobro nasmejem.ali zakljucak ostaje upamcen ,neozbiljno ,neozbiljno ,nezainteresovano kao da su pijani u sred radnog vremena :hihi:
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)