• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plati da se drugi klati – da li je pošteno?
#1
Evo o čemu se radi – na Limundu postoje reklame koje plasira Gugl (ili neko drugi, ali to nije važno za ovu priču) po nekim svojim parametrima. Za neke koji su se registrovali pre ove briljantne novine koji još pamte ono "Limundo - to smo svi mi" (ili kako već beše) to je bio šamar, ali eto – Limundo nismo više svi mi nego mi koji smo vlasnici. Ok – fer inaf kad već mora tako.
Ali od nedavno (ili sam ja tek saznao za to jer reklame uspešno blokiram) na stranici pojedinačne aukcije postoje reklame za ponudu članova U OKVIRU LIMUNDA. Drastičan primer je dala jedna koleginica kojoj trenutno na strani njene aukcije izlazi reklama direktne konkurencije – sa Limunda.
Limundo grad to ukinuti neće – to znamo, takođe kolegama koji plaćaju da se tako reklamiraju svaka čast – ništa lično.
Ali šta mislite – da li je to pošteno? Jer svaki prodavac kad pokrene aukciju planira da proda i plati proviziju, ako je koristio neke promo opcije onda je već platio. Da li je pošteno da se na njegovom prostoru na Limundo platformi reklamiraju drugi članovi Limunda pa i direktna konkurencija?
 
Citiraj
#2
Smatram da drugi clanovi mogu da se rekmaliraju, platili ili dobili u okviru Limundo promocije (radili i zaradilii), ok.

Ali ne razumem, da na mojoj aukciji bude reklama nekog ko prodaje u istoj/istim kategorijama nije fer.
Prvenstveno jer se svi borimo' za kupca (ponuda, slike, opis, reklama) u moru ponuda na Limundu. I onda neki kupac vidi nesto iz moje ponude, isecira celu aukciju hocu kliknem/necu kliknem i tokom vaganja da li ce da kupi on vidi reklamu za drugog prodavca (ja nemam reklamu) i ode, ne klikne.
Reklama koja vodi ka drugom prodavcu KOJI IMA PREDMETE u istoj kategoriji kao i ja NA MOJOJ AUKCIJI je kao udarac po ruci i strelica gde da se kupuje, ili gresim?

PROBLEM je pozicija reklame!!!

Ajde, da je to reklama za prodavca koji prodaje auto delove, knjige, odecu KATEGORIJE u kojim nemam aktivne predmete, ok. Ajde nije strasno, mozda mu pored ovog sto trazi treba i neki sraf, knjiga, majca i ovo je poenta prodavanja. Da kupcu koji je dosao da kupi torbu,prodas i sraf i knjigu i majcu, surovo ali da ostavi vise para na ovom sajtu.

Manja je sansa da ostavi vise para ako ima ja reklamiram svoju konkurenciju, ko god to bio.

Cak i da nije ova reklama uvek na mojoj aukciji nego da se po randum sistemu pojavljuje, u jednom trenutku ce biti kada neko ko vaga da li da da ponudu na mojoj aukciji pa ce otici?
Citaj izmedju tastera, tako kucam.
 
Citiraj
#3
zašto ja da plaćam i finansiram da se neki drugi član limunda reklamira direktno na mojoj aukciji a možda mi i konkurencija , svako će pomislitio da me on plaća i tražiće od mene odgovornost ako nije zadovoljan sa saradnjom sa tim članom

+ to je u LISTA ZABRANJENIH PONAŠANJA I SADRŽAJA

Reklama i oglas
Nije dozvoljeno postavljanje ponuda koje su oglasnog ili reklamnog karaktera.

a direkto na mojoj aukciji i ponudi je reklama i oglas drugog člana
 
Citiraj
#4
:bravo: Li :)
A Brankic, reklamiranje nikada nije random.
Ovde je izgleda neko namestio da se reklamira u srodnoj kategoriji.
Sto je fantasticna budalastina, kao sto si lepo primetila.
Ali mislim da je tako namesteno :D
Mada ne vidim, pa ne mogu da proverim hvala AdBlocku :klanjam se:
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#5
(21.03.2017 19:49)jugana Piše: :bravo: Li :)
A Brankic, reklamiranje nikada nije random.
Ovde je izgleda neko namestio da se reklamira u srodnoj kategoriji.
Sto je fantasticna budalastina, kao sto si lepo primetila.
Ali mislim da je tako namesteno :D
Mada ne vidim, pa ne mogu da proverim hvala AdBlocku :klanjam se:

Nije namešteno nego se ista reklama pojavljuje na aukcijama u svim kategorijama (koje sam ja probao, šarao sam). Isključi adblok pa probaj.
 
Citiraj
#6
dakle radi se o tome da neko na sred moje aukcije reklamira i oglašava svoju ponudu a konkurencija plus ja plaćam taj prostor kad pokrećem i kad prodam aukciju,plus svi će misli ti da sam ja odgovoran za to jer se nalazi na mojoj aukciji i to po sred odmah ispod moga korisničkog imena vidi se sve na slici , dakle nasilje nad mojom aukcijum...

[Slika: Dq2kfcB.jpg]

makar bi trebalo dodati da je to reklama i da nema nikakve veze sa mojim nalogom....ali opet skreće pažnju sa moje plaćene aukcije na nekoga ko mi ni dinar nije platio da se reklamira na mojoj aukciji..
 
Citiraj
#7
Jel mi dobijamo neki procenat od prodaje doticnog claa limunda,koji se reklamira na mojim i nasim aukcijama,bez ikakvog obavestenja??Ili je Limundo za isti prostor uzeo dv puta vise novca,kao kad investitori prodaju isti stan ,par puta????Kod mene se pojavljuje na vise aukcija,pa bih molila shodno tome,ili da je maknete sa mog profila,posto ste je bezpravno uselili...ili da placa stanarinu..
 
Citiraj
#8
Na mojoj aukciji https://www.limundo.com/kupovina/Kolekci...a/55346823 kao nadnaslov stoji slika dve kurvinske noge koje faćkaju mušteriju, a ISPOD toga, potpuno u senci tog gnusnog prizora i teksta MODNA OBUĆA GLADIJATORKA je moja aukcija.

Ako će nam tako izgledati aukcije budite ljubazni pa moje tri odmah zgasite BEZ otimanja legendarnih stotinu dinara.
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#9
Interesantna rasprava :)
Samo za Lija - Veruj mi na reč, ako bilo ko pomisli da je bilo koja reklama pored tvog oglasa, a pogotovo ona potpisana sa gladijatorka, povezana sa tobom onda je i bolje da ti ne bude mušterija :)

Za sve - Stoji to da nije korektno da se na nečijoj aukciji reklamira ista roba drugog prodavca sa ovog sajta (kad smo kod tog - sa bilo kog sajta) i bilo bi lepo kada bi se tehnički drugačije odradilo. No, to ne znači da smo vlasnici cele stranice samo zato što smo postavili neku aukciju/oglas. Ako malo pažljivije čitate sve što piše (i što češće, jer se nažalost pravila svaki čas, bez opomene, menjaju) onda biste primetili da ovo postoji odavno :

http://www.limundo.com/fajlovi/LimundoGr...avanja.pdf

Ako bacite pogled na prvu opciju "Baneri na aukciji" primetićete da postoje dva mesta za banere na svakoj aukciji koje može da zakupi bilo ko a mi smo na to pristali onog momenta kada smo kliknuli na "prihvatam uslove ..."

A ovo postoji od skora tako da čak i ne mora neko da zakupi, dovoljno je da postigne dovoljan promet i izabere tu opciju pa da se reklamira i na vašim aukcijama.

limundo.zendesk.com/hc/sr/articles/205837492

Znači, ništa nije protiv pravila, ali jeste nefer prema onima koji prodaju istu robu i potencijalno loše za sajt ako se ta praksa otme kontroli pa počne da se osipa broj prodavaca i zbog tog razloga uz sve ostale razloge.
 
Citiraj
#10
nema jeda ima retorzija odmazda i sankcije.... eto npr ja nema novih aukcija dok se konkurencija ne makne s mojih aukcija
 
Citiraj
#11
(21.03.2017 23:11)blistok Piše: Ako bacite pogled na prvu opciju "Baneri na aukciji" primetićete da postoje dva mesta za banere na svakoj aukciji koje može da zakupi bilo ko a mi smo na to pristali onog momenta kada smo kliknuli na "prihvatam uslove ..."
Nije ovo baner, to je nedopustivo mešanje dva oglasa različitog sadržaja, neoprostivo diletantski, na štetu i moje aukcije i tuđeg oglasa.

Kao što ja volim da kažem - nema kruha otog brašna.

***
Maknite je i odavde  https://www.limundo.com/kupovina/Kolekci...a/55425943
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#12
Nece oni da macinju gladijatorku nisa jedne aukcije.
Ona placa vecu proviziju Limundu nego svi mi ovde na ovoj temi zajedno...

p.s. Limundovci samo jako!
 
Citiraj
#13
(21.03.2017 23:42)gibica Piše: Nece oni da macinju gladijatorku nisa jedne aukcije.
Ona placa vecu proviziju Limundu nego svi mi ovde na ovoj temi zajedno...

p.s. Limundovci samo jako!

pa ja ću maći svoje aukcije onda a ako svi tako urade da vidimo onda
 
Citiraj
#14
(21.03.2017 23:42)gibica Piše: Nece oni da macinju gladijatorku nisa jedne aukcije.
Ona placa vecu proviziju Limundu nego svi mi ovde na ovoj temi zajedno...

p.s. Limundovci samo jako!
To ti verujem.
Onda će se neki od nas maknuti...i fa fa li ste mi vi fa la vi   ;)
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#15
(21.03.2017 23:13)LiMuBaj Piše: nema jeda ima retorzija odmazda i sankcije.... eto npr ja nema novih aukcija dok se konkurencija ne makne s mojih aukcija

Li jesi li video,baner na kupindu 90 evrica...
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)