• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reklama i oglas
#1
Stigne mi danas poruka od Limundo tima, da mi je predmet obrisan. Navodno nije u skladu sa pravilnikom o prodaji na Kupindu jer je ocenjen kao reklama i oglas.

Nema blage veze ni sa jednim, ni sa drugim. Doduše navedena veličina bila je u rasponu od-do, ali bože moj, predmet je takav, ne prodajem vise predmeta, nego jedan jedinstveni.

Čekajući na odgvor Limunda s tim u vezi, padne mi na pamet druga stvar i to je zapravo nešto jako zanimljivo o čemu bih voleo da čujem vaš stav.

Naime, imamo neki opšti primer, gde ja prodajem predmet, a kupac kupuje taj predmet. Ja kao prodavac imam na raspolaganju sve opcije koje su ponuđene na stranici za stavljanje prodajnog predmeta u promet i puno pravo da odaberem uslove pod kojima se taj predmet prodaje, vodeći pri tom računa o opštim i posebnim pravilima.

Ako ja odaberem da predmet prodam po ceni od 1 (i slovima jednog) dinara, uredno popunim sve bitne podatke (stanje predmeta, količina, kategorija, vrsta, opis, itd.), a zatim jasno napišem uslove prodaje u za to predviđenom polju i navedem da ću ga prodati isključivo ukoliko kupac pristane da ga ja lično isporučim po ceni koju sam naveo u polju OBAVEZNI TROŠKOVI ORGANIZOVANOG TRANSPORTA, a koja najnormalnije postoji kao opcija ponuđena od strane LIMUNDO TIMA, onda ja ne kršim nikakva pravila o oglašavanju, već samo koristim svoje pravo da predmet prodajem u skladu sa svojim željama i mogućnostima.

Da li je to manje, ili više efikasan način prodaje, hoće li neko predmet pod takvim uslovima uopšte kupiti potpuno je nebitna stvar. Bitno je samo da ovde razmotrimo da li se po vašem mišljenju ovim načinom prodaje krše pravila prodaje na Kupindu.
 
Citiraj
#2
dajte link da vidim jel Predmet zatvoren ispravno

na drugi deo teksta ste sami sebi odgovorili u vezi organizovanog transporta tj organizovani transport nije protiv pravila

ali je važno razlikovati cenu PREDMETA od Cene TRANSPORTA

bilo bi obmanjivanje kupaca i zloupotreba sistema staviti prodajem kilo zlata za 1 dinar al transport je par hiljada evra i tome slično...
 
Citiraj
#3
Evo ti Limeni Wink (Zanimljive Limundo aukcije)

https://www.kupindo.com/Garniture-lezaje...L-EKO-KOZA
Citaj izmedju tastera, tako kucam.
 
Citiraj
#4
Nema opisa tj teksta
 
Citiraj
#5
Pa secas se toga, ustvari mislim da smo zasluzni sto je zatvoren LOL
Sa'cu da probam i to da nadjem Big smile
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#6
Posto ja nisam video taj oglas al iz napisanog zakljucujem da si ovo uradio, stavio cenu troseda 1din, a cenu organizovanog transporta recimo 10.000 din. Kupindo dobije 0.05 din tj. sipak od provizije , a ti si prodao trosed po ceni koju si trazio. Ovo je protiv pravila jer su oni ostali bez provizije, tj. "zloupotrebio" si sistem i softver, al posto sistem te laze, ne veruj sta ti kaze, ovaj zivot je borba od rodjenja do groba, zato ustani odma Thumbs up
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
#7
(11.12.2017 17:33)LiMuBaj Piše: dajte link da vidim jel Predmet zatvoren ispravno

na drugi deo teksta ste sami sebi odgovorili u vezi organizovanog transporta tj organizovani transport nije protiv pravila

ali je važno razlikovati cenu PREDMETA od Cene TRANSPORTA

bilo bi obmanjivanje kupaca i zloupotreba sistema staviti prodajem kilo zlata za 1 dinar al transport je par hiljada evra i tome slično...

Vi ste baš bili vredni, pa ste pronašli i jedan konkretan primer. Ja sam u međuvremenu iščitao pravilnike na Limudnu i nigde nisam pronašao da se pominje termin realna cena. Inače, u odgovoru koji mi je stigao od Limundo tima, navodi se da cena predmeta mora biti realna. Cena može biti realna jedino ako Limundo diriguje cene, u protvnom cena je subjektivna i niko u tom slučaju ne može da zabrani da neko određeni predmet prodaje za 1, 3, 21, 104... dinara, niti da tvrdi da se radi o nerealnoj ceni (striktno gledano, a pravilnik je striktna stvar).

Jasno je da će provizija koju Limundo ostvari od takve prodaje biti mizerna, ali sam priređivač (Limundo) nijednom rečju nije spomenuo da cena mora biti veća, ili jednaka nekom iznosu. Dalje, u vezi sa tezom da se radi o obmani, ja bih se tome usprotivio argumentum da je nemoguće obmanuti bilo koga, ili nazvati zloupotrebom, nešto što sam sistem omogućava.

Npr. Cena predmeta je 1 dinar, troškovi organizovanog transporta 10.000 dinara, predmet se prodaje isključivo putem organizovanog transporta (opcija koju sistem nudi), uslovi prodaje objavljeni su jasno i glasno bez skrivenih, ili varijabilnih delova... dakle kupite predmet za 1 dinar, samo ukoliko pristajete na to da vam prodavac lično isporuči predmet po ceni od x dinara.

Tu nema nikakve obmane, a nema ni kršenja pravilnika. Dajte još koju reč o ovome...

Pozdrav
 
Citiraj
#8
Ово што сте навели зове се симуловање продаје, прикривање продаје по једној цени тако што је прикажете као трошкове транспорта.

Пошто су све куповине овде уствари уговори о продаји, поред Купиндо правилника важе и закони земље Србије, посебно Закон о облигационим односима.

Реална цена се може утврдити на разне начине, гледајући цену која се иначе наплаћује за такве ствари, цену коју је продавац иначе наплаћивао у то време, или једноставно одлуком суда узимајући све околности у обзир.

Лимундо правилник су тзв. Општи услови пословања, које смо прихватили учлањивање на сајт и који су део сваког уговора о продаји који се овде закључи, али наравно да се на све те уговоре примењују и закони земље Србије као што рекох.
 
Citiraj
#9
Eh da, zaboravih zašto sam citirao LiMuBaj-a. Naime, zanimljiv mi je bio primer sa zlatom. Recimo da prodajem zlatnu polugu, nudim je za dinar, ali isključivo ako je lično isporučim jer mi je podrum pun zlatnih poluga, a ne želim da bilo ko njuška oko mog podruma. Obzirom da na sebe pruzimam sav rizik oko isporuke dragocenog predmeta, obaveštavam potencijalne kupce da će poluga po ceni od jednog dinara biti moguća samo ako im odgovara cena organizovanog transporta od 1.000.000 dinara. Sve ostale opcije isključujem i nikoga ne nameravam da prevarim, štaviše ljubazno pristajem na odustajanje pojedinih kupaca koji nisu dobro pročitali uslove prodaje i odustaju od kupovine koja je bila jasno istaknuta. Dakle, na sebe preuzimam rizik i plaćanje provizije zbog neuspele prodaje.

Da li bi bilo koji kupac ovakvog prodavca nazvao nepoštenim i ako bi iz kog tačno razloga?

Poz Smile
 
Citiraj
#10
Ako se uzme u obzir krivinarenje kroz LK pravilnik – ideja odlična. Stvarno nema greške ili ja ne vidim. Svaka čast. Tuše, što bi rekli kolege sa Francuskog Limunda.
Limundo i Kupindo maniĐeri, posvećeni profitu kakve ih je Megadens dao, ovo će po kratkom postupku obrisati jer – viđi sad vraga sa sedam binjišah – imaju pravo po ugovoru koji si virtuelno potpisao dajući im diskreciono pravo da tvojim sočinjenijem na njinim platformama raspolažu po slobodnom sudijskom uverenju.
I ovde je otprilike tačka.
I možeš biti zadovoljan zbog toga jer zamisli da se nađe kakav duhoviti, a dokoni trudbenik Limundo grada pa napravi virtuelni nalog, kupi od tebe to nešto po ceni od dinara jednog, uplati i zatraži da mu u pravilnikom predviđenom roku od 8 dana pomenuto dobro isporučiš na adresu stanovanja recimo... Ujkin dućan u Donjem Stajevcu. Donji Stajevac BB, 17526 Donji Stajevac. Ti dole, a ujka kaže: "Tebe je, dečko, neko gadno za..bo". I tako 3-4 puta Autopraonica u Bosilegradu, pekara u Ruskom Krsturu, Kafana Vietnam u Bezdanu... odgovrili bi te od namere očas posla.
Ili čak i ne mora to nego pazi – kupac ne može da dobije negativnu ocenu ako ti je uplatio cenu predmeta. Dakle svako ko ti uplati 1 dinar može da te voza kao... pa kao što se već voza neko koga se inače voza za 1 dinar.
Što ne bih ja platio taj jedan dinar – čisto da mi doteraš šta već prodaješ pa da vidim da l' to vredi koliko ti tražiš za dostavu. Vredi – platim. Ne vredi – ne da ti platim - teraj nazad. Jer ja sam to platio – ne mogu da dobijem negativnu i tebi ostaje samo da sa žaljenjem konstatuješ...
Tako da oni su to za tvoje dobro obrisali – nije to samo zbog provizije koju si namerio da im uskratiš svojim kaning planom. Big smile
 
Citiraj
#11
(12.12.2017 02:53)Inspektor_Nagib Piše: Ово што сте навели зове се симуловање продаје, прикривање продаје по једној цени тако што је прикажете као трошкове транспорта.

Пошто су све куповине овде уствари уговори о продаји, поред Купиндо правилника важе и закони земље Србије, посебно Закон о облигационим односима.

Реална цена се може утврдити на разне начине, гледајући цену која се иначе наплаћује за такве ствари, цену коју је продавац иначе наплаћивао у то време, или једноставно одлуком суда узимајући све околности у обзир.

Лимундо правилник су тзв. Општи услови пословања, које смо прихватили учлањивање на сајт и који су део сваког уговора о продаји који се овде закључи, али наравно да се на све те уговоре примењују и закони земље Србије као што рекох.

Zdravo Inspektore,

Odmah da kažem da si potpuno u pravu samo ukoliko se radi o prodaji predmeta, ili usluga (na Limundu se ne prodaju usluge), koji podležu pod sistem PDV-a, tj. prodaju vrše pravni subjekti. Obzirom na činjenicu da Limundo od svojih članova koji putem njihovog portala obavljaju prodaju ne naplaćuje PDV i unapred se ograđuje od takve vrste prodaje, ne može se govoriti o realnoj ceni.

Zakon Republike Srbije zaista propisuje norme i utvrđuje cene u trgovini, ali oglašavanje ličnih polovnih predmeta i ponuda istih ne može se regulisati na način koji si naveo. Ovde se radi o predmetima na koje se ne naplačuje porez na dodatnu dobit (prodaja stanova, jahti, automobile), koji se regostruju i za čiju je prodaju neophodno overiti kupoprodajne ugovore kod sudskih beležnika.

Kupoprodajni ugvori koje si spomenuo su tzv. mešetarski ugovori (pijaca, dogovor) i tu ne može postojati zakonska zabrana u visi cene, ili uslova pod kojim će prodavac prodati svoju polovnu robu. Jedini zakon koji se apsolutno primenjuje je Zakon o obligacionim odnosima i kršenje njegovih odredbi, naravno povlači pravne posledice, a u mojim pretpostavkama nema kršenja obligacije.

Ovde se ne može simulovati prodaja, jer nema govora o prikrivanju cene, gde bi se predmet prodao za umanjeni iznos, a kupcu nametnuo prikriveni trošak, ili umanjio iznos za plaćanje poreza. Sve je transparentno i sam Limundo omogućava takvu vrstu prodaje.

(12.12.2017 03:24)serjoza Piše: Ako se uzme u obzir krivinarenje kroz LK pravilnik – ideja odlična. Stvarno nema greške ili ja ne vidim. Svaka čast. Tuše, što bi rekli kolege sa Francuskog Limunda.
Limundo i Kupindo maniĐeri, posvećeni profitu kakve ih je Megadens dao, ovo će po kratkom postupku obrisati jer – viđi sad vraga sa sedam binjišah – imaju pravo po ugovoru koji si virtuelno potpisao dajući im diskreciono pravo da tvojim sočinjenijem na njinim platformama raspolažu po slobodnom sudijskom uverenju.
I ovde je otprilike tačka.
I možeš biti zadovoljan zbog toga jer zamisli da se nađe kakav duhoviti, a dokoni trudbenik Limundo grada pa napravi virtuelni nalog, kupi od tebe to nešto po ceni od dinara jednog, uplati i zatraži da mu u pravilnikom predviđenom roku od 8 dana pomenuto dobro isporučiš na adresu stanovanja recimo... Ujkin dućan u Donjem Stajevcu. Donji Stajevac BB, 17526 Donji Stajevac. Ti dole, a ujka kaže: "Tebe je, dečko, neko gadno za..bo". I tako 3-4 puta Autopraonica u Bosilegradu, pekara u Ruskom Krsturu, Kafana Vietnam u Bezdanu... odgovrili bi te od namere očas posla.
Ili čak i ne mora to nego pazi – kupac ne može da dobije negativnu ocenu ako ti je uplatio cenu predmeta. Dakle svako ko ti uplati 1 dinar može da te voza kao... pa kao što se već voza neko koga se inače voza za 1 dinar.
Što ne bih ja platio taj jedan dinar – čisto da mi doteraš šta već prodaješ pa da vidim da l' to vredi koliko ti tražiš za dostavu. Vredi – platim. Ne vredi – ne da ti platim - teraj nazad. Jer ja sam to platio – ne mogu da dobijem negativnu i tebi ostaje samo da sa žaljenjem konstatuješ...
Tako da oni su to za tvoje dobro obrisali – nije to samo zbog provizije koju si namerio da im uskratiš svojim kaning planom. Big smile

Bogami, to uopšte ne bi bilo lepo od dotičnog hipotetičkog Limundijaliste i tvoja pretpostavka je apsolutno verovatna u svetlu mentaliteta koji je iznedrio i ovu moju predloženu zavitlanciju.

U očekivanju da mi Limundo umesto tuc-muc, navede konkretnu odredbu iz pravilnika koja je prekršena i koja ukazuje na moje nedozvoljeno ponašanje, ostaje mi samo da klimnem glavom na tvoje opaske i mahnem u pozdrav Smile
 
Citiraj
#12
9.3. Istinita informacija o predmetu koji se nudi

Prodavac je obavezan da obezbedi istinite informacije o ponuđenom predmetu i da pruži potpune
informacije o isplati i isporuci.


cena 1 dinar za trosed nije istinita , jer da je istinita vi bi dozvolili i lično preuzimanje npr. ili slanje najpovoljnijom službom , ( cena organizovanog transposta se kreće od 50 centi do 1 euro po kilometru npr što više kilometara je jeftinije ...)

inače pre neki dan meni zvoni telefon i kažu dobar dan dobili ste nagradu jastuk koja je potpuno besplatna ali košta 5000 dinara da vam dostavimo to su naši troškovi ,pa zar nije jeftinije da mi pošalju Postexpressom ???

to se zove obmana i prevara i dovođenje u zabludu i takva informacija gde je cena jedan dinar a troškovi transporta nerealni je u suprotnosti sa zakonima i dobrim poslovnim običajima legalne konkurencije i profesionalnom i poslovnom etikom , isto tako se može smatrati zloupotrebom sistema platforme u ovom slučaju kupinda...


Zloupotreba Limundo ili Kupindo sistema i softvera
Nije dozvoljeno zloupotrebljavati mogućnosti Limundo ili Kupindo sistema


http://www.limundograd.com/pdf/Lista_ned...=Pravilnik

a drugo ako dođe do reklamacije i eventualnog vraćanja novca i robe gleda se CENA i ako sam kupio kg zlata za dinar a ispostavi se da to nije zlato a transport platio milion dinara i prodavac mi uvaži reklamaciju i vrati mi samo 1 dinar a onih milion pojela maca....
 
Citiraj
#13
(12.12.2017 02:32)ustanik Piše: ...
 iščitao pravilnike na Limudnu i nigde nisam pronašao da se pominje termin realna cena. Inače, u odgovoru koji mi je stigao od Limundo tima, navodi se da cena predmeta mora biti realna.
...

Davno sam citala L-pravilnik/e, ali koliko se secam, jedina realna cena koja se spominjala odnosila se na pokrivanje troskova pakovanja i slanja, ergo dostave.
U medjuvremenu su ti pravilnici pretrpeli tolike izmene da me ne bi cudilo da je to negde ispalo.
Po meni je takva ponuda uvreda za inteligenciju pa je zato zasluzila brisanje. I nije zasluzila ni spomena, a kamo li raspravu.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#14
Rečeno je sve što je trebalo da se kaže. Molim moderatora da zatvori temu da ne bi otišla u pogrešnom pravcu. Pozdrav svima i hvala na komentarima.
 
Citiraj
#15
(12.12.2017 12:40)ustanik Piše: Rečeno je sve što je trebalo da se kaže. Molim moderatora da zatvori temu da ne bi otišla u pogrešnom pravcu. Pozdrav svima i hvala na komentarima.

Ma leba ti?! Vidi ti njega - on sebi otvorio temu, ispitao šta je imao i sad da se zatvara?
E pa ne može to tako - još ćemo mi da ćakulamo ovde, a ti si nađi svoj forum pa zatvaraj teme. Big smile
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)