• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
eBay i Pay Pal prodaja - problem
#1
Pozdrav svima.

Imam 1 potencijalni problemčić na eBayu, odnosno PayPal-u te su mi potrebna iskustva drugih korisnika odnosno prodavaca na eBayu, ako ih ima medju limundovcima.

O čemu se radi? Obavio sam jednu finu prodaju pre više od 30 dana. I naplatio i sve je to ok. Radilo se o prodaji virtuelnog proizvoda, koga sam poslao preko interneta. Nije bilo nikakvog slanja preko pošte. Kupac je potrvrdio prijem proizvoda i ocenili smo se.

Međutim, imam razloga da verujem da ću zbog te prodaje imati problem. Naime, kupovinu je obavio čovek iz Hrvatske koji živi u Americi. Bar sam tako pomislio. Međutim, nakon što sam shvatio da ću možda imati problem, rešio sam da preduzmem mere osiguranja od eventualne zloupotrebe.

Prodaja je obavljena pre oko 30 dana, ali PayPal ima opciju za refundaciju do 180 dana. Pride, na eBay-u postoji opcija da povučete datu ocenu.

Broj mobilnog telefona je italijanski. To mi je bilo čudno, jer sam imao utisak da čovek živi u Americi ali nisam obraćao pažnju na to. Adresa uz koju mi je stigla uplata preko PayPala bila je američka, ali je nisam proveravao. Sasvim slučajno sam proverio nakon nekog vremena i skontao da je ta adresa nepostojeća!
Tada mi se upalio alarm.
Zatim sam proverio broj telefona i shvatio da je samo pozivni broj pozivni broj za Italiju, a ostalo je nejasno, nije ni fiksni ni mobilni zvanični italijanski.
A zatim sam proverio adresu na njegovom eBay nalogu, stoji da mu je adresa u Hrvatskoj!!!
Dakle, čudan italijanski broj telefona, na PayPalu nepostojeća adresa u Americi, a na eBayu stoji da živi u Hrvatskoj. Recept za prevaru.

Želim sada da prijavim eBayu i PayPalu nepostojeću američku adresu.

Da li je neko imao iskustva sa time da recimo da mu kao prodavcu kupac aktivira refund i kako to ide? Znam kako ide refund ako si kupac pa proizvod ne stigne ili stigne u lošem stanju. To mi se desilo par puta i uspešno sam vratio novac. Ali kao prodavcu to mi se nije desilo i nadam se da neće ni sada, ali želim da se spremim za slučaj da do toga ipak dođe. Ponavljam, imam razloga da verujem da je to veoma realna mogućnost.

Hvala unapred.
 
#2
Koliko ja znam davanje netacnih informacija pay palu podleze krivicnoj prijavi na osnovu elektronske prevare. Tako da ako mislis da su lazni podaci, prijavi ga i oni ce proveriti i javiti kako stoje stvari. Tako da ne gubi vreme prijavi ga njima i od njih trazi savet dalje...
 
#3
Ako ja razumem situacija razložena na proste faktore izgleda ovako:
- Prodao si "nešto virtuelno" preko Ibeja
- Kupac platio
- Ti poslao.
- Kupac primio
- Kupac ocenio što će reći da je zadovljan
- Ti ocenio što će reć da si primio novac
I sad šta - gledao si Balkanskog špijuna pa je Čvorović koji čuči i vreba u svakom od nas proradio?
Kako se proveri da neka adresa ne postoji u Amerikama?
Šta znači čudan italijanski broj?
 
#4
(27.12.2017 21:39)SmajliNS Piše: Koliko ja znam davanje netacnih informacija pay palu podleze krivicnoj prijavi na osnovu elektronske prevare. Tako da ako mislis da su lazni podaci, prijavi ga i oni ce proveriti i javiti kako stoje stvari. Tako da ne gubi vreme prijavi ga njima i od njih trazi savet dalje...

Prijavio sam odmah nakon sto sam skontao, sad cekam njihov odgovor.

(27.12.2017 22:02)serjoza Piše: Ako ja razumem situacija razložena na proste faktore izgleda ovako:
- Prodao si "nešto virtuelno" preko Ibeja
- Kupac platio
- Ti poslao.
- Kupac primio
- Kupac ocenio što će reći da je zadovljan
- Ti ocenio što će reć da si primio novac
I sad šta - gledao si Balkanskog špijuna pa je Čvorović koji čuči i vreba u svakom od nas proradio?
Kako se proveri da neka adresa ne postoji u Amerikama?
Šta znači čudan italijanski broj?

Ne bih da objasnjavam sve i svasta, jer nema razloga niti imam vremena i zelje da mlatim praznu slamu. Zamolio sam da odgovaraju ljudi koji su imali iskustva kao prodavci na eBay-u, tako da nema razloga da odgovaram dalje na ''rekla-kazala-kako-mali-Perica-zamislja-i-razmislja''.
 
#5
Limundo Cafe je forum koji smo napravili da bi Limundovci mogli da razmenjuju iskustva u saradnji na našim sajtovima, pa ćemo ovu temu morati da zatvorimo.

Za eBay vam predlažemo da vidite sa njihovom podrškom ili na njihovom forumu.
Nadam se da ćete pronaći rešenje za potencijalne probleme sa kojima ste se susreli.
Experientia docet.
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)